El regalo
9Valoració
Puntuació dels lectors: (3 Vots)
7.2

Al començament, un aparent moment de felicitat. El típic matrimoni perfecte, la jove parella formada per Simon (Jason Bateman) i Robyn (Rebecca Hall), es muden a Califòrnia amb el propòsit de prosperar i formar una família. Allà es troben a Gordo (Joel Edgerton), antic company de classe de Simon, que comença a visitar-los sovint i els hi regala obsequis que pertorben la pau de la parella.

Existeixen moltes pel·lícules sobre parelles amenaçades per l’obsessió d’un tercer, des de bones pel·lícules com Atracción fatal (Adrian Lyne, 1987) o La mano que mece la cuna (Curtis Hanson, 1992), fins a insofribles telefilms de sobretaula. Però El regalo és un film diferent. Narrat des del punt de vista de Robyn, perfecta Rebecca Hall en el seu paper de fràgil heroïna, la història creix en inquietud i tensió a cada nova escena. L’hàbil narració fa que seguim de ben a prop la mirada de Robyn, la qual funciona perfectament com a extensió de l’espectador dins de la trama: els seus dubtes sobre els esdeveniments i les revelacions que es van succeint ens assalten a nosaltres fins arribar al final, un clímax eficaç que no deixarà indiferent a ningú.

Joel Edgerton, actor australià de gran trajectòria al món del cinema i la televisió, signa un dels millors debuts en anys. La seva hàbil realització juga amb les nostres expectatives i, enlloc de descansar en llocs comuns o en efectismes de pel·lícules de temàtica similar, lliura un poderós i complex thriller psicològic, a mig camí entre el David Fincher de Seven (1995) i Perdida (2014), i el Michael Haneke de Funny Games (1997) i Caché (2005), que tracta interessants temes de fons que enriqueixen la trama. La sòbria posada en escena, el guió (signat pel propi Edgerton), ric en matisos i en girs argumentals sorprenents, i tres personatges ambigus construeixen una mirada tensa sobre la fragilitat de la nostra quotidianitat, la dificultat d’arribar a conèixer veritablement als demés i les conseqüències d’un passat no resolt.

El regalo

A banda de Rebecca Hall, destaca el duel interpretatiu entre Jason Bateman i el propi director, Joel Edgerton. Ambdós lliuren una lluita psicològica d’alçada on resulta molt complicat delimitar qui és el botxí i qui la víctima. També és molt destacable la banda sonora, a càrrec dels compositors Danny Bensi i Saunder Jurriaans, coneguts pel seu treball a Enemy (2013). La seva composició per a aquesta pel·lícula és subtil i molt suggeridor, i combina a la perfecció amb la intriga de les imatges, ajudant a crear una atmosfera enigmàtica.

Qui escriu aquestes línies li agrada el cinema per pel·lícules com El regalo. Actualment, no són gaires les pel·lícules que ens mantenen expectants, enganxats a la butaca de la sala o al sofà del nostre domicili, interrogant-nos constantment sobre què vindrà a continuació i fent-nos pensar, sense ganes de mirar el mòbil, tancar els ulls o fer qualsevol altre cosa. Si tot això no és suficient, ho diré més clarament: aneu corrents a veure aquesta pel·lícula, aquesta gran pel·lícula. Un autèntic regal.

Una resposta

  1. Little_Prince

    Crec que el millor regal es portar a un amic a veure-la i no dir-li res prèviament d’aquesta pel·lícula… Es més, ni gènere ni parlat en temes de bons o dolents… Perque a la vida no hi ha bon i dolents, hi han bones i males decisions.

    Respon

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies