Macklemore & Ryan Lewis – “Downtown”

Ben Haggerty, alias Macklemore, i el seu company de batalla Ryan Lewis, es van menjar el panorama hip hoper des de Seattle amb el seu àlbum “The Heist” (2012) i sobretot els exitàssos Can’t hold us i Thrift Shop. Aquest 2016 és l’any del seu retorn, amb el disc acabat de publicar “This unruly mess I’ve made” i si bé és cert que no ens ha acabat de convèncer ni hi hem trobat cap èxit immediat com els singles mencionats, sí hi ha un parell de temes que destaquen per sobre la resta. Un d’ells ésDowntown, un tema que transita pel funky i el hip hop per incloure les veus de Melle Mel, Kool Moe Dee, Eric Nally i Grandmaster Caz.

R. Kelly – “Keep Searchin'”

Per al segon tema de la nostra PlayList #14 ens submergirem en els bonus tracks de la versió “deluxe” de l’últim disc del cantant i compositor de R&B R.Kelly, “The Buffet”, el número 13 de la seva carrera. Allà ens trobem amb un tema que fora de Buffets, bé podria ser un primer plat: “Keep Searchin”, en el que hi trobem tots els ingredients del millor R.Kelly, sensual, ben construïda, i amb un final gairebé a l’alçada de “The Lady In My Life” de Michael Jackson. “The Buffet”, publicat el desembre passat, està ple de r&b, soul, rap, pop i gospel, amb temes fantàstics com “Switch Up”, “Wake Up Everybody”, “Marching Band” o “Sufferin’” (també com a bonus track), i col·laboracions amb Lil Wayne, Jeremih, Juicy J, Tinashe o Ariirayé (nom artístic sota el que “s’amaga” Joann Kelly, la filla del cantant). Un dels millors treballs de la seva recent discografia, malgrat que com tot “bon” Buffet empatxi una mica.

The Cat Empire – “Bulls”

En el sisè disc dels australians The Cat Empire sembla que la cosa va d’animals. El primer single portava per nom Wolves i fa poc ens presentaven un altre nou tema amb el títol de Bulls com a presentació de l’àlbum “Rising with the sun”. Una nova cançó que amb el seu contagiós ritme ska ens ha posat de molt bon humor i tenyit una mica d’ambient de platja aquests dies més freds. El videoclip que l’acompanya el van rodar a la granja familiar del cantant, Felix Riebl i ens mostra la banda en la seva faceta més festiva i colorida. Esperem veure’ls ben aviat de nou sobre un escenari, el lloc on de veritat saben desplegar tota la seva energia.

Mr. Oizo (feat. Charli XCX) – “Hand in the Fire”

Portàvem alguns anys sense veure el seu pèl groc. Qui el recordi segurament serà pel seu llegendari “Flat beat”, i per aquell anunci de Levi’s que va protagonitzar fa ja uns anyets. Us parlo de Flat Eric, el ninot alter ego del músic Mr.Oizo, que al seu torn és l’alter ego del cineasta Quentin Dupieux. Doncs els tres són de nou vox populi gràcies a la seva última col·laboració amb Charli XCX, en el tema que dóna títol al nou EP de Mr.Oizo, “Hand in the Fire” per a Ed Banger Records. Un hit en tota regla, amb el que Charli XCX per la seva banda, ens preparava per a aquest nou so que ara desvetlla en el seu nou EP “Vroom Vroom”, publicat la setmana passada. La guinda del pastís la posen Flat Eric i alter ego de drap de Charli XCX en el videoclip que tots dos protagonitzen, que bé mereix un replay.

Wet – “It’s All in Vain – Demo Taped Remix”

Des de Brooklyn ens arriba “Don’t you”, l’àlbum debut d’aquest trio que amb el seu so indie electrònic ens convida a la calma. Per molt que les seves lletres ens portin per altres rumbs, les seves melodies dolces, l’encisador sintetitzador pop i la veu de vellut de Kelly Zutrau, ens obliga a pausar-nos i prendre’ns un temps que en aquesta PlayList no tenim. Així que hem optat per un dels remixos del seu senzill “It’s All In Vain”, obra del insultantment jovenet Demo Taped, que l’aporta al tema original una atmosfera totalment nova. Amb els seus amb prou feines 18 anys, el jove d’Atlanta és una gemma en brut. Canta, escriu i produeix, i s’ha convertit en tot un fenomen publicant únicament a través del seu compte de soundcloud. Allí trobareu entre uns altres el seu EP “Heart”, perquè us feu una idea del perquè.

OK Go – “Upside Down & Inside Out”

Un dels petits plaers del món musical es veure què es treuran de la màniga els nois de Ok Go en cada nou videoclip. Els hem vist cantar sobre cintes de córrerremenar l’esquelet en un pati, fer música des de dins d’un cotxe o pasar nit i dia en un parc perfectament sincronitzats en una coreografia. Ara, pel més dificil encara, s’atreveixen a experimetar amb la gravetat cero dins d’un avió en ple vol. I no sabem quants intents els ha costat el resultat d’aquest Upside down & Inside Out, però les acrobàcies se’ls donen prou bé. D’aquesta colorida manera, els nord-americans recuperen el tall que obria el seu darrer disc, “Hungry Ghosts” (2015). Què serà el següent?

The Kills – “Doing It To Death”

Alison Mosshart i Jamie Hince han tornat, cinc anys després de “Blood pressures” (2011) i amb un puntet d’èpica. Ell va haver de passar fins a cinc operacions per la seva mà que tot i així no li van poder recuperar la funcionalitat d’un dit, cosa que el va obligar a tornar a aprendre a tocar la guitarra. I ella, la veu cantant, mentrestant l’esperava pacientment col.laborant amb Jack White a Dead Weather i es mudava a Nashville. Cadascun inmers en el seu propi procés vital anaven escribint i composant fins que ha arribat l’esperada hora de la reunió. “Ash & Ice” sortirà a la venda a principis de juny, i si normalment la parella ja formen un dels duos més expressius i punyents, ens delim amb el què podrà haver sortit de la seva experiència personal d’aquests anys. De moment ens presenten ja un primer single potent, Doing it to death i amb un gran videoclip que segueix la curiosa procesó coreografiada d’un funeral.

León Benavente – “Tipo D”

A una mes vista per a la publicació del seu segon àlbum (“2”), León Benavente ens volen convèncer de que el seu senzill “Tipo D” és un hit, i la veritat és que no necessiten convèncer-nos de res, “Tipo D” és definitivament un HIT. Un tema amb aquest punt irònic i cru marca de la casa, ple de dards i un sentit de l’humor negríssim, i tan potent com el video que l’acompanya, dirigit per Sara Condado i co-protagonitzat per 1000 pilotes de ping-pong, un grapat de focs artificials i múltiples gallines. Abraham Boba (veu i teclat), Luis Rodríguez (guitarra), César Verdú (bateria) i Eduardo Baos (baix i sintetitzadors), auto-produeixen el disc, que sortirà a la venda el proper 8 d’abril a través de DRO en CD, vinil + CD i digital, i del que ja podem escoltar un nou avançament, “La Ribera”.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies