La habitación
9.6Valoració
Puntuació dels lectors: (5 Vots)
8.4

Una dona i el seu fill viuen tancats dins d’una petita habitació que s’ha convertit en tot el seu món. Però quan aconsegueixen escapar, el nen s’haurà d’enfrontar a una nova realitat que supera la seva imaginació.

Tots els adjectius positius serien pocs per poder definir La Habitación. La seva meravellosa història de supervivència i descobriment, la impecable escriptura dels personatges, i l’excepcional visió d’un nen que descobreix què és la realitat després de cinc anys a la Terra, són només alguns dels elements que fan d’aquesta una pel·lícula imprescindible.

Començant per l’extraordinària Brie Larson i acabant per l’efímer William H. Macy, l’elenc de La Habitación està al 100% a cada moment i ens brinden unes actuacions excepcionals i memorables. Previsiblement, no es pot fer una crítica sense fer al·lusió a l’impecable treball de Jacob Tremblay. Aquest nen prodigi comparable als joves DiCaprio o Gyllenhaal, sorprèn amb la seva capacitat i intel·ligència interpretativa, i no deixa a ningú indiferent amb una actuació pròpia d’un guanyador de l’Oscar. La seva companya i mare fictícia, Brie Larson, és una perfecta elecció per guiar-lo durant les escenes i crear una connexió en pantalla que sembla anar molt més enllà de les emocions fictícies.

Amb un guió impol·lut escrit per la mateixa autora del llibre original, Emma Donoghue, i una perfecta direcció que mostra un enteniment complet de l’escrit a càrrec de Lenny Abarhamson, La Habitación es posiciona com una de les preferides pels Oscars. Amb aquesta, la llista de mereixedores al premi de Millor Pel·lícula augmenta a tres, juntament amb Mad Max: Fury Road i The Revenant, la seva única competència possible.

Room. Brie Larson.

Com sempre passa amb pel·lícules tan bones com aquesta, es podrien omplir pàgines i pàgines senceres de lloances a la magnificència de tal metratge. Però qui escriu preferiria queixar-se una mica del fet que una pel·lícula tan extremadament ben feta, ben pensada i, el què deu molestar més, feminista, només obtingui quatre nominacions (Millor Pel·lícula, Millor Director, Millor Actriu i Millor Guió Adaptat). Sí, són de les quatre més importants, però són les més òbvies per nominar a aquesta pel·lícula i, podem posar la mà en el foc, només s’emportarà Millor Actriu per la falta total de competència.

Fa certa pena que els d’aquest any siguin uns Oscars “feministes” només perquè 3 de les 8 pel·lícules nominades tracten sobre dones. Produeix certa ràbia que la gent li doni tanta importància al #Oscarssowhite quan ningú s’ha queixat de la falta de dones en la categoria de direcció (com cada any), o que ningú es volgués adonar que hi ha tan poques dones al capdavant de pel·lícules que l’any passat Felicity Jones, clara secundària de The Theory of Everything, fos nominada com a actriu principal. I el que resulta totalment vergonyós és que pel·lícules com The Big Short o Spotlight, pel·lícules que ja hem vist abans i molt millor fetes, rebin cinc i sis nominacions cadascuna, respectivament. Sense esmenar ja com es riuen a la cara de tot amant del cinema nominant a The Martian no només a Millor Pel·lícula, sinó a sis categories més. I tot mentre la magnífica Carol es queda sense nominació a Millor Pel·lícula o Millor Direcció, perquè, de què us queixeu si ja n’hi ha tres?

La Habitación és una pel·lícula que mereix tots els premis possibles. Deixant de costat el feminisme que evoca i que la protagonitzi una dona, és un film indiscutiblement original, no s’havia vist abans res igual. La seva manera de tractar les emocions, la filosofia, la infància d’un nen que descobreix el món massa tard, no es pot mesurar amb paraules. Dol molt que d’aquí a uns anys la gent ja no es recordi d’ella, però sí de The Martian.

 

 

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies