Brooklyn
6Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

L’irlandès John Crowley ens puja a un vaixell que viatja des d’Irlanda a Brooklyn per acompanyar Eilis Lacey a la recerca de noves oportunitats i una nova vida lluny de la seva família, això si l’enyor i la pèrdua li ho permet.

Irlanda, anys 50. Eilis Lacey (Saoirse Ronan) viu al poble d’Enniscorthy amb la seva germana gran Rose (Fiona Glascott) i la seva mare vídua Mary (Jane Brennan). La jove treballa com a empleada en una petita botiga de queviures, on ha de suportar la seva estirada cap Miss Kelly (Brid Brennan). Gràcies al Pare Flood (Jim Broadbent), un sacerdot irlandès de Nova York, Eilis aconsegueix escapar d’aquest asfixiant món i viatja als Estats Units. Un cop a Nova York, s’instal·la a Brooklyn, i s’allotjarà en una casa d’hostes on viuen altres emigrants irlandeses amb les que de seguida farà amistat. Eilis treballarà llavors com a empleada en uns grans magatzems i, a les nits, assistirà a classes de comptabilitat. Una nit acudirà a un ball on coneixerà a Tony Fiorello (Emory Cohen) un noi italià de família humil del que s’enamorarà.

Però llavors, just quan la seva nova vida a Nova York va vent en popa, el seu passat a Irlanda truca a la porta. Eilis rep notícies sobre un greu problema relacionat amb la família, de manera que haurà de prendre una difícil decisió i triar entre els dos països i, en conseqüència, entre les vides que té en ells.

Brooklyn

“Brooklyn”, una de les nominacions sorpreses de l’Oscar,  és una adaptació de Nick Hornby de la novel·la homònima escrita en 2009 per l’irlandès Colm Tóibín. Dirigida pel també irlandès John Crowley, té a  Saorise Ronan com a gran protagonista.

Quan penso en com definir “Brooklyn” em surt l’adjectiu “cuqui”. És un film perfectament decorat, que combina els colors dels decorats amb els dels vestits de Ronan, els seus ulls i els seus cabells. De vegades hi ha plans que no semblen reals,  són com quadres pintats amb cura, macos i amb un punt irreal. El principal problema de “Brooklyn”, però, és que és com visitar un lloc massa conegut. El que explica ja ho hem vist en films com “Las cenizas de Ángela”, per posar un exemple. La història dels immigrants irlandesos que arriben a Amèrica no és nova, però aquesta es queda massa en el costat amable, preciosista, sense endinsar-se massa en els personatges ni gratar en perquè fan una cosa i no una altra. “Brooklyn” és un film maco de veure, agradable, estèticament preciós però que, potser, es queda massa a la superfície.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies