“Zjednoczone stany milosci” (United States of Love) (Tomasz Wasilewski)
Competició

Amb el suggerent títol de United States of Love, el polac Wasilewski explora al seu tercer llargmetratge diversos amors no correspostos. Una dona casada enamorada platònicament d’un cura, una directora d’escola sola amant d’un home que a l’enviudar l’abandona, una mestra gran interessada en una antiga miss, i aquesta amb el marit a Alemanya.. Les quatre dones comparteixen un edifici de pisos a la Polònia posterior a la caiguda del mur de Berlín. El què serveix per una determinada estètica retro. Tot i que queda la pregunta a l’aire de si una pel·lícula ambientada a l’actualitat no hagués funcionat igual.

Berlinale Unites States of Love

United States of Love” funciona força bé. El lànguid deambular de les protagonistes es segueix amb interès tot i que els salts entre les seves histories m’hagin resultat una mica bruscs. Si abundessin els premis corals, Julia Kijowska, Magdalena Cielecka, Dorota Kolak i Marta Nieradkiewicz podrien tranquil·lament emportar-se l’Ós de Plata a la Millor Interpretació femenina.

 

“Tempestad” (Tatiana Huezo)
Forum

I de dones i altres conflictes parla una altra de les pel·lícules vista a l’excel.lent secció Forum. La jove directora salvadorenya-mexicana Tatiana Huezo ha realitzat un hipnòtic documental que reflexa les violències de Mèxic. Per fer-ho es serveix de dues dones. Una, engarjolada arbitràriament al nord emprèn un viatge per carretera de 2.000 kms. per tornar a veure al seu fill després de patir la violència contra els immigrants. L’altra, una treballadora d’un circ a la cerca de la seva filla desapareguda. Les imatges discordants amb el dur relat que fan les dues mostra el dia a dia dels mexicans.

Berlinale Tesmpestad

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies