Anomalisa
7Valoració
Puntuació dels lectors: (3 Vots)
8.5

Michael Stone és un orador motivacional que viatja a Cincinnati per donar una conferència. Durant aquest viatge comença a plantejar-se la seva realitat quan coneix a Lisa, l’única persona diferent de tothom. 

S’imaginen un món en el qual vostès fossin els únics diferents? Un món en el qual tots els que coneixen tinguessin la mateixa cara i la mateixa veu, fossin del sexe i raça que fossin? Això és el que passa al món de Michael Stone (David Thewlis), un home que viu atrapat en una realitat en la qual totes les persones, excepte ell, tenen la mateixa fisonomia i la mateixa veu (la de Tom Noonan). Però la seva vida fa un gir quan entra en joc Lisa (Jennifer Jason Leigh), l’única  altra persona que coneix amb cara i veu pròpies.

Charlie Kaufman, guionista i codirector al costat de Duke Johnson, va escriure Anomalisa el 2005 en forma d’obra de teatre. Anys més tard, i sense estar-ne del tot segur, va convertir el text en un guió per fer un curt d’animació produït a base de crowfunding. La primera recepció va ser tan bona que la productora Starburns Industries va decidir finançar-la i convertir-la en un llargmetratge. Així doncs, i després d’anys de producció, Anomalisa va cobrar vida i, a dia d’avui, ja ha arribat fins i tot a merèixer una nominació als Oscar.

Anomalisa

L’animació es basa en titelles fetes amb impressores 3D mogudes en pantalla a partir del mètode stop-motion. Així, se li dóna un toc més realista a la pel·lícula, però sempre amb aquesta atmosfera onírica que s’aconsegueix amb una animació tan ben feta com la que ens concerneix. Res es pot criticar d’un ús increïblement bo de l’animació com a eina de comunicació d’una història com aquesta, que realça els punts més forts de l’argument i reforça els més febles.

Com moltes altres pel·lícules d’animació, Anomalisa està qualificada per a majors de 18 anys, però això no li impedeix estar batent rècords i ser ja una de les pel·lícules millor valorades dins del seu gènere. Tot i la incomoditat que transmeten algunes escenes i l’aire misogin del que respiren tots els personatges femenins, el film està sent aclamat per la crítica (no tant pel públic) i s’està convertint ja en un film de culte, sent la primera pel·lícula d’animació a guanyar el Gran Premi del Jurat de Venècia.

Anomalisa és un film interessant i que no es fa avorrit. No busca crear una gran història, ni obrir els ulls a ningú amb una nova filosofia. Parla d’una cosa tan humana com és l’egocentrisme, sempre portat a l’extrem fins a creuar la línia de la paranoia. Amb un protagonista ben escrit i un argument entretingut, aquesta es converteix en una pel·lícula molt recomanable per passar l’estona quan un no sàpiga què veure.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies