Los perros
9Valoració

Teatro a la Plancha porta a Nave 73 la seva nova peça estrenada la passada primavera en la sala Fundición de Sevilla. De la mà del dramaturg, director i productor Selu Nieto (conegut pel seu paper fix com Hipólito a El secreto de puente viejo); la companyia ens presenta Los Perros.

L’hospici que abans acollia El Ciego, La Piojosa i a l’Expósito s’enfonsa. Aquests tres desnonats per la seva família i per la societat esperen al director del recinte perquè els reculli o anar-se pel seu propi peu per arribar a un lloc amb menys foscor.

En aquesta funció, l’esperpèntic i el poètic es fonen com a llenguatge propi de la troupe. Anteriorment, ja havien deixat petjada per les seves comèdies carregades de tragèdia amb personatges deformats i marginats. Amb Los Perros consoliden el seu estil alletat de clown i d’autors com Genet, Koltès o Beckett.

Sota la dita popular “más sólo que un perro”, Nieto construeix a aquests éssers abandonats per la societat que anhelen un futur millor per a ells. Aquest avenir no sembla arribar però els nostres protagonistes mai perden l’esperança. L’espera es converteix en el lloc habitat pels refugiats del món i es tenyeix d’il·lusió i tendresa, a pesar que l’espectador intueix que aquests mai arribaran al punt desitjat.

La posada en escena és rodona. Tot l’equip sembla estar a una per transmetre el missatge de la peça. L’espai escènic és senzill, idoni i pràctic amb el qual s’evoca als (supòsits) diferents llocs amb l’ajuda del so i el disseny d’il·luminació. Margarita Ruesgo aporta un vestuari que recorda a uns presoners encara que amb un toc molt intel·ligent: la desigualtat en els vestits amb detalls com una màniga moltíssim més llarga que l’altra. Un altre element essencial en l’escena és la presència de Lázaro, el gos pigall de El Ciego i missatger de tot el que ocorre a l’exterior i que no arribem a veure.

Finalment, no es pot obviar el magnífic treball dels tres actors. María Díaz, Manuel Ollero (Piñata) i Selu Nieto interpreten a aquests éssers amb deficiències mentals i físiques però plenes de llum. Una gran inspiració per a l’art escènic i per a l’art de viure.Teatre: Nace 73
Web teatre
Autor del text: Selu Nieto
Direcció: Selu Nieto
Intèrprets: María Díaz, Manuel Ollero “Piñata” i Selu Nieto


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X