La llista
7.5Valoració

L’Espai Lliure de Montjuïc es converteix des del 21 de gener i fins al 14 de febrer en un gran full amb moltes coses a fer. Un monòleg de la canadenca Jennifer Tremblay que no deixa a ningú indiferent.

Una dona casada i amb fills va decidir fa molt temps anar a viure al camp amb la seva família. Allà s’ha trobat amb una vida totalment diferent de la cosmopolita, però igual de rutinària i cansada. El poble és ple de xafarders, però entre tot un seguit de personatges avorrits, la protagonista troba a Caroline. Aquesta es converteix en la seva amiga: una amiga a qui a vegades no obre la porta, amb qui no vol passar els dimecres (l’únic dia per ella sola) i a qui no fa favors quan li demana, però, al cap i a la fi, una amiga.

La guanyadora de tres premis Goya, Laia Marull, és la protagonista i única actriu en escena. Ella és qui porta tota l’obra a l’esquena amb un monòleg potent que, com una bona corredora, comença suaument per escalfar al públic i arriba al clímax amb una força i veracitat que la porten molt més enllà de la correcció inicial. Intensa, potent i emotiva són alguns dels adjectius que poden utilitzar-se per valorar aquesta actriu que ja ens ha sorprès més d’una vegada i que no baixa el llistó.

La direcció d’Allegra Fulton, la protagonista del muntatge original, està a l’altura de l’actriu actual i, sobretot, del text. Es nota dins dels elements escènics i els moviments coreogràfics que Fulton entén el personatge, que l’ha treballat en la seva pròpia carn i que sap en cada moment per on tirar amb el text i com portar-lo. Cada moviment de la protagonista del muntatge que ens ocupa està mesurat d’una manera que només podrien concretar dues actrius d’aquest nivell en conjunció.

Les projeccions a la pantalla que fa de paret i terra a la vegada són una ajuda més pel monòleg que, tot i que s’aguanta per si sol, no desagraeix un toc més de profunditat en el pensament i les emocions de la protagonista. Així, els jocs de llum i so estan al mateix nivell i provoquen en l’espectador una aproximació encara major a la culpabilitat que sent el personatge i la seva explicació.

En conclusió, no sorprèn l’èxit de La Llista quan es veuen tots els factors que la conformen en acció. Ben escrita, ben dirigida i ben interpretada, el Lliure ofereix una obra amena i interessant que serà recordada per tots com un punt d’inflexió en la carrera de Laia Marull.Teatre: Teatre Lliure
Web teatre
Autor del text: Jennifer Tremblay
Direcció: Allegra Fullton
Intèrpret: Laia Marull


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies