"Els enemics silenciosos" de Mireia Llinàs
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Mireia Llinàs combina en el seu debut literari la ciència ficció amb la novel·la històrica i el gènere negre. Ho fa de la mà del primer cas d’una detectiu especial, la Nora Prim.

Nora Prim, detectiu particular, aficionada a l’alcohol, amb unes relacions familiars complicades (com tot bon detectiu noir) i protagonista d´”Els enemics silenciosos” té una peculiaritat que la fa diferent: pot viatjar en el temps.

Quan a la Nora li encarreguen la investigació de l’assassinat de la Dolores Rey, s’adona que serà un dels reptes més grans de la seva carrera. La història de la Dolores Rey, la prostituta que es relacionava amb les elits de la postguerra, mai no va ser aclarida. Ara és el torn de la detectiu i del seu meticulós company, en Pere Tauler, per descobrir què va passar aquella nit freda de 1949. La Nora haurà de viatjar a diferents moments del passat per endinsar-se en un món fosc, però fascinant, on s’enfrontarà als clarobscurs d’una societat.

La Mireia Prim s’inspira en un cas real, el de la prostituta Carmen Broto, per fer debutar en societat una detectiu que pot donar molt de si. La gràcia de la protagonista d’”Els enemics silenciosos”, Nora Prim, és que pot viatjar en el temps. No, no us imagineu cap mena de “Ministerio del tiempo”. Ella només ha de trobar pistes, confessions, viure cert moments però, en principi, sense intervenir. Aquesta peculiaritat de la Nora Prim fa que el lector no només sigui partícip de la investigació, també ho és del viatge entre diferents èpoques. I en això la Mireia Llinàs ha aconseguit, amb detalls i detallets, recavar tanta informació que és fàcil compartir el viatge en el temps amb la Nora Prim.

El de Mireia Llinàs és un molt bon debut. Amb un thriller trepidant, sobretot cap el final, estableix les bases per fer nous lliuraments de més casos de la Nora Prim, perquè quan un acaba vol saber, conèixer, llegir més… “Els enemics silenciosos” té tot el que un amant del gènere negre vol i tot el que els fans de la ciència ficció, sobretot els amants del viatge en el temps, pot desitjar.Editorial: Columna
Web editorial
ISBN: 978-84-664-2041-9
Pàgines: 416
Preu: 18 €


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies