Glen Hansard va ser “Outspan” Foster, el guitarra de The Commitments, la fabulosa pel·lícula del 1991 dirigida per Alan Parker. Una meravella de pel·lícula que ens parlava dels suburbis del nord de Dublín, i dels somnis d’un jove per formar un grup de soul. Mentre rep candidats per a la banda, tots li pregunten perquè vol fer un grup de soul, precisament. La seva resposta és mítica: “Els irlandesos són els negres d’Europa; els dublinesos són els negres d’Irlanda; els de Dublín nord són els negres de Dublín”. A Hansard, però, sembla que no li agrada gaire recordar la seva participació al film. Prefereix ser conegut com a membre fundador de The Frames, per exemple, banda dublinesa que porta fent rock des del 1990.

Però jo em vaig enamorar de Glen Hansard a Once, la meravellosa pel·lícula de John Carney. Allà, Hansard feia de cantant i compositor que interpreta les seves cançons pels carrers de Dublín, quan no està treballant a la botiga de son pare. Al carrer coneix a Markéta Irglová, una immigrant txeca que ven flors al carrer i que també escriu cançons. Connecten i acaben fent un duet en una botiga de pianos, per descobrir que són moltes les coses que els uneixen, entre elles, el desamor. Una pel·lícula petita, subtil i molt tendra que us recomano fervorosament si no l’heu vista. La cançó Falling Slowly, inclosa a la pel·lícula va ser la guanyadora de l’Òscar a la millor cançó l’any 2008.

Arrel de la pel·lícula i la col·laboració amb Markéta, van crear The Swell Season, banda de folk que junt amb Irglová van voltar de 2006 a 2010.

En solitari, Hansard ha publicat dos discos: Rhythm and Repose al 2012 i Didn’t He Ramble al 2015, que serà el que podrem gaudir al concert que ens portarà Glen Hansard a la sala BARTS el 19 d’Abril de 2016. Moltes ganes de tornat a gaudir de l’exquisida sensibilitat i simpatia de Hansard.Data : 19 Abril, 2016
On : Sala Barts
Preu : De 24 a 30€
Comprar entrades


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X