Un thriller realista a TV3? No és massa habitual però sembla que la televisió catalana ha decidit arriscar-se i portar a la pantalla el món dels forenses, jutges, policies i delinqüents mirant d’apropar-se a la realitat el màxim possible i sense escatimar escenaris (reals tots ells) ni estalviar detalls per fer creïbles l’escena del crim i la feina forense. La sèrie pròpiament dita començarà l’1 de febrer, a les 22.40. Aquest dilluns, com a  prèvia a l’estrena, “Dia i nit, l’altra cara de ‘Nit i dia’”, a mig camí entre el making of i el documental.

“Nit i dia” ha estat creada per Lluís Arcarazo i Jordi Galceran i escrita amb la col·laboració d’Oriol Paulo i Jordi Casanovas. Amb direcció de Manuel Huerga i Oriol Paulo, compta amb un repartiment coral on hi ha Clara Segura, Pablo Derqui, Marc Martínez, Miquel Fernández, Mario Gas, Vicky Peña, Rosa Gámiz, Carme Sansa, David Verdaguer i Mireia Vilapuig, entre d’altres.

Ambientat en una Barcelona sacsejada pels crims d’un assassí en sèrie, “Nit i dia” és un “thriller” realista protagonitzat per metges forenses, policies i jutges, personatges que conviuen dia a dia amb els aspectes més foscos de la realitat.

Nit i dia TV3 Clara Segura

La història que comença quan Sara Grau (la sempre solvent Clara Segura que torna, després de molt temps, a la televisió), una patòloga forense feliçment casada amb un alt executiu d’una multinacional, creu reconèixer en un cadàver no identificat, a qui fa l’autòpsia, l’home amb qui va mantenir una esporàdica relació extramatrimonial. Un descobriment que capgirarà la seva vida i posarà al descobert que sota una capa d’aparent estabilitat s’amaga una veritat oculta. Perquè la Sara té dues cares. Com la majoria de personatges d’aquesta història: un jutge atrapat entre un matrimoni gastat i l’ambició professional, un psiquiatre traumatitzat per un fet del passat, executius sense escrúpols o delinqüents que no poden deixar de ser-ho. I, naturalment, un psicòpata implacable que de dia pot ser un àngel i de nit un dimoni. Personatges tots ells que tenen el seu dia i la seva nit. Perquè aquest és el tema central d’aquesta sèrie: la tensió entre el que som en realitat i el que mostrem de cara els demés.

Rodada en escenaris reals, i en especial a la Ciutat de la Justícia, “Nit i dia” és també un retrat de Barcelona. Amb les seves llums i les seves ombres. Com Sara Grau.

Nit i dia TV3 Clara Segura David Verdaguer

No és un CSI a la catalana, això s’ha dit un cop i un altre. No s’estudien els processos científics, les tècniques no són les protagonistes sinó l’impacte en els protagonistes i el seu entorn d’estar en contacte permanent amb l’horror. El contrast és fonamental en la sèrie: entre el que som i el que mostrem. Entre l’horror dels crims i la normalitat més o menys forçada de les seves vides. Tots tenim una cara lluminosa i una de fosca, i és el que vol mostrar la sèrie, la dualitat de les persones. “Nit i dia” és, per una banda, una sèrie de forenses, de jutges, de policies, de delinqüents, de psicòpates però també una sèrie de personatges que no ensenyen exactament com són i que l’espectador anirà descobrint de mica en mica.

“Nit i dia” és una combinació de thriller i drama, de trama i personatge. És una sèrie de contrastos, de llums i ombres, per això el títol de “Nit i dia”. A la sèrie prima el punt de vista d’uns personatges que han de conviure a diari amb les parts més fosques de la naturalesa humana i en aquest sentit és molt nòrdica. Aquest fixar-se en personatges aparentment normals i endinsar-se en les seves misèries privades. En aquest sentit i en la presència de la mort com alterador de la vida té molt de les sèries europees que ens hem acostumat a veure com “The Fall”, “Borgen” o “The Killing. Per suposat, mantenint les distàncies i tenint en compte l’experiència en aquest gènere dels països nòrdics o anglosaxons.

“Nit i dia” constarà de 13 capítols de 50 minuts. A més de la trama principal, la de la cacera de l’assassí en sèrie (que l’espectador coneixerà en el primer capítol), cada episodi tindrà casos autoconclusius a més de les trames personals dels personatges. Es tractaran temes com el tràfic de dones (el cas d’una dona que fa de mula), la síndrome de Münchhausen, maltractaments, agressions sexuals o intents de suïcidi, entre d’altres.

Nit i dia TV3 Clara Segura

Començant per un making of

Abans de la sèrie, TV3 ha programat “Dia i nit, l’altra cara de ‘Nit i dia’”. A mig camí entre el making of i el documental recull les interioritats del rodatge d’una sèrie complexa, un retrat de les persones reals en què s’inspira “Nit i Dia” i dels espais on s’ha rodat: la Ciutat de la Justícia i, en especial, l’Institut de Medicina Legal de Catalunya. Perquè “Nit i dia” ha comptat des del primer moment amb la complicitat de metges forenses, psiquiatres, jutges i policies que han assessorat per donar veritat a la narració.

Això de fer el making of sona una mica a auto spoiler, però potser serà interessant saber-ne primer el procés de construcció de la sèrie i, després, veure’n el resultat.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies