Batman: Año Uno
10Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Bruce Wayne torna a Gotham després de dotze anys fora. La seva arribada coincideix amb la de Jim Gordon, el nou detectiu de la policia, un home bo i honrat que es troba amb una ciutat sumida en la corrupció. La seva única esperança serà un vigilant nocturn anomenat Batman. 

Des que el 1987 Frank Miller estrenés Batman: Año Uno, aquesta novel·la gràfica explicant els primers anys del ratpenat i el seu company de batalles Jim Gordon, ha estat un èxit entre els lectors i els crítics. Ha estat influència directa per a la pel·lícula Batman Begins, per al videojoc Arkham Origins i fins i tot en 2011 va entrar al cànon del DC Universe Animated Original Movies amb la seva pròpia pel·lícula animada.

Jim Gordon és transferit de nou a Gotham després de quinze anys a Chicago. La seva tornada al cos de policia no és del tot ben rebuda, a causa de la seva integritat i la seva veritable passió per la justícia. Veient quant corrompuda està la ciutat i, sobretot, la policia, Gordon intentarà netejar des de dins trobant-se amb més d’un obstacle. Bruce Wayne, per la seva banda, arriba també a Gotham després de dotze anys fora. Mogut per l’assassinat dels seus pares, el multimilionari decideix utilitzar els seus recursos per netejar una ciutat a la qual li agrada estar bruta. Aquesta coincidència d’arribades a Gotham de dos personatges que volen guarir a la seva ciutat els portarà a haver de confiar l’un en l’altre, ja que són l’única ajuda que poden tenir.

I durant la tornada d’aquests dos futurs herois de Gotham, apareix també la lladre més famosa del món gràfic: Catwoman. La felina entra en joc com el tercer poder, una justícia emmascarada una mica més Robin Hoodiana que el mateix Batman. Una llei del carrer representat per Selina Kyle, una prostituta i lladre dels barris baixos de Gotham, que ja des d’un principi es mou entre el bé i el mal per aconseguir el que vol.

"Batman: Año Uno"

Frank Miller sempre ha estat una muntanya russa quant a les seves creacions es refereix: o han estat èxits llegendaris o desastres estrepitosos. Amb The Dark Knight Returns va arribar al cim escrivint un còmic que gairebé tothom coneix i que ara, fins i tot, ha inspirat una pel·lícula tan important com és Batman v Superman: Dawn of Justice. Però amb la seva continuació, The Dark Knight Strikes Again, Miller va estirar massa de la corda, rebent unes crítiques demolidores (i merescudes si la comparem amb la primera part) i creant alguna cosa que ningú vol recordar (tot i així, s’acaba d’estrenar una tercera part i ja s’ha anunciat una quarta).

Però Batman: Año Uno és un èxit indiscutible i molt merescut, un Batman en estat pur, amb pors, amb dubtes i amb obstacles tan realistes com la corrupció d’una ciutat. Després de Crisis on Infinite Earths, Batman es va convertir en l’heroi fosc i dramàtic que avui coneixem, i gràcies a Miller i el seu Año Uno ara podem gaudir dels laberints mentals de tan especial personatge en cada nova adaptació que veiem.

Si teniu ocasió de passar per una tenda de còmics aquests dies, la vostra millor manera de començar l’any és llegint Batman: Año Uno. Una delícia.Editorial: ECC
Web editorial
Pàgines: 152
Preu: 16,50 €
Guió: Frank Miller
Dibuix: David Mazzucchelli
Format: Cartoné a color
Edició Original: Batman: Year One USA


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies