El horno huérfano
7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Què fa que una persona llegeixi còmics? I més encara, què fa que una persona llegeixi un còmic d’un autor desconegut? D’això en saben molt els d’Ediciones La Cúpula, que tornen amb una altra aposta arriscada: “El Horno Huérfano” de Rob Davis, un autor desconegut al nostre país, com a mínim a nivell editorial.

Rob Davis ha rebut un reconeixement per aquesta obra a la seva Anglaterra local, però, mes enllà de treballar per Fleetway en còmics coneguts però d’escassa influencia com “Rob The Rovers”, “Judge Dread” i “Doctor Who”, no ha tingut mai cap èxit a la seva carrera. A “El Horno Huérfano”, amb una tècnica impecable i prou personal, construeix una historia que beu directament del més clàssic nonsense carrollià.

Qui pot esperar que la seva xicota es presenti sota una pluja de ganivets amb una taula com a paraigua? Qui construeix als seus pares i els tanca al soterrani de casa? Aquest és Scarper Lee, el protagonista de “El Horno Huérfano”, que viu en un món on els pares no fan als fill, sinó al revés. I a sobre, més colpidor encara, hi viu sabent per avançat el dia de la seva mort: d’aquí tres setmanes!

"El Horno Huérfano" de Rob Davis. Ed.La Cúpula

Aquests són els trets significatius amb els que Rob Davis construeix una historia entretinguda, tot i que de vegades un pel inconnexa i d’una llargada excessiva, però amb un ritme trepidant i un esbojarrament que resulten addictius. El dibuix senzill i elegant l’aporten a més una dinàmica que la fa molt atractiva, per segons quins públics.

Aquesta és la critica principal que se li pot fer a la obra: no és apta per tots els públics: fa falta una ment molt oberta per acceptar-la i gaudir-la sense retrets.

No obstant, té tots els ingredients per cridar una primera atenció del públic que vol sortir del circuit del mainstream dominant i obrir una porta a tota una nova generació d’autors que volen intentar fugir de les estètiques hipsters que han estat tiranitzant el panorama editorial els darrers anys. De fet està preparant-se una segona part aprofitant l’empenta d’haver guanyat el British Comics Award d’enguany al millor llibre de novel·la gràfica i d’obtenir el reconeixement de la crítica més progressista a l’aguait de la propera gran figura que renovi el còmic europeu.Editorial: La Cúpula
Web editorial
Pàgines: 164
Preu: 18,50 €
Guió: Rob Davis
Dibuix: Rob Davis
Format: Rústica. Blanc i Negre. 17x24
ISBN: 9788416400126


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies