No sé si realment queda algun fan que necessiti que el motivin encara més per anar al cinema a veure l’Episodi VII, però per si queda algun dubtós us deixem 10 raons per anar al cinema i enfrontar-vos a la nova saga… fins i tot, si no n’heu vist cap de les anteriors.

J.J. Abrams

Perquè la dirigeix Abrams

No ho neguem, que darrera d’aquest Episodi VII hi hagi Abrams, Déu cread0r de “Lost“, és una garantia i un pou d’esperança inesgotable . Ell mateix ha confessat més d’un cop que n’és fan d’Star Wars per molt que hagi estat amb Star Trek amb la que hagi demostrat com és capaç de fer un reboot deixant contents als fans d’una saga galàctica i captant-ne de nous.

Per ara els tràilers pinten bé -expliquen el just i necessari, saben tocar la fibra i posar els pèls de punta als fans-, ha aconseguit que el repartiment de la saga clàssica participi, no hi ha rastre de cap mena de Jar Jar Binks i segons sembla tornarà al 35 mm. Com a fan d’Star Wars tots confiem que Abrams farà la continuació que tots volem veure i que la força l’acompanyi si ens decep. (YAL)

10raonsSW7_6

Perquè vull saber com continua la saga clàssica

Què va ser de Han Solo i la ferralla més ràpida de l’espai? Segueixen sent companys Solo i Chewie? I Solo i Leia, van continuar la seva relació? Van tenir fills? I Luke? Va quedar alguna cosa del costat fosc? I els Jedi, sense Imperi feien falta? Vam deixar a tots aquests personatges en el moment que la rebel·lió havia guanyat a l’Imperi. S’havien alliberat però com van continuar les seves vides?

Això vull saber jo i com es relacionarà amb els nous personatge de l’Episodi VII. Qui és Rey? I Kylo Ren? I Finn? La resposta a partir del dia 18 de desembre.  (YAL)

BB-8

BB-8

El nou robot de Star Wars és per mi una de les raons que m’arrossegaran al cinema el dia 18. Estic segur que en general hi ha altres motius més rellevants però el carisma que aquest petit robot ha demostrat en les primeres imatges i vídeos són més que suficients perquè es converteixi en un dels atractius principals.

Segons el vist fins ara, BB-8 acompanyarà a Rey en la seva aventura i és altament probable que acabi ocupant un lloc similar al que ja tenen R2-D2 o C3PO. Fins que no s’estreni “El despertar de la força” no sabrem més de les seves habilitats i del seu paper definitiu. Ens hem de conformar amb especulacions i, els més afortunats, amb la versió que Sphero ha fet de l’androide. (DF)

http://www.sphero.com/starwars

Luke Skywalker

El destí de Luke

Un dels secrets de la nova pel·lícula que s’està intentant guardar amb més cura és el destí de Luke Skywalker. Ningú sap què passarà amb ell, quin serà el seu paper a la cinta i molts es pregunten si acabarà passant-se al costat fosc. No tinc intenció de llegir res fins a veure-la i espero que Abrams ens sorprengui i el que s’hagi decidit estigui explicat amb coherència i respectant la història del personatge.

Esperem que el misteri es mantingui fins al dia de l’estrena o podria ser que vagi més enllà i no ens ho aclareixin en aquesta primera pel·lícula. Tinc la impressió que el director ens farà patir. (DF)

Halcón Milenario Star Wars

Veure volar de nou el Falcó Mil.lenari posa la pell de gallina

Fa un munt d’anys, una nena petita que fins aleshores havia anat al cine a veure “Bambi” i poques coses més, entrava en una sala a veure una cosa que es deia “La guerra de las galaxias”. Després que s’apaguessin els llums i passessin per pantalla unes estranyes lletres en diagonal que amb prou feines podia llegir, l’espai s’obria davant dels meus ulls. Una nau volava entre les estrelles, per sobre de la superfície d’un planeta, i em semblava el més al·lucinant que havia vist mai. Però acte seguit n’apareixia una altra, un destructor imperial immens, inacabable. I en aquell breu minut vaig descobrir la capacitat del cinema per sorprendre’t, per transportar-te a altres mons.

Les naus de Star Wars van simbolitzar per mi tot això i més que cap altre element de la saga, la llibertat, l’esperit d’aventura… Si hagués pogut viure un moment de les pel·lícules hagués escollit posar-me als comandaments d’un X-Wing o del mateix Falcó Mil·lenari. Per això cada cop que veig el tràiler, se’m posa pell de gallina amb cada gir de la ferralla més ràpida de la galàxia. Ara que no hi ha límits cronològics alhora de dissenyar la tecnologia dels nous episodis, tinc unes ganes enormes de veure quines naus ens faran somiar de nou amb mil aventures. (I.M.)

John Williams Star Wars

Tornar a sentir la música de John Williams

Des del tema principal, a la marxa imperial o la música de la sala del tron, les composicions de John Williams són un ingredient imprescindible que va lligat per sempre a la saga galàctica. Les seves notes vibrants emocionen, infonen ànim als herois i temor davant l’avenç dels soldats imperials, dotant d’èpica les aventures dels protagonistes. Durant anys les hem taral·lejat o fins i tot ens les hem posat de to al mòbil. I ara per fi, les podrem tornar a sentir en una sala de cinema, a tot volum, acompanyant noves aventures dels personatges de Star Wars.

La partitura per l’episodi IV li va valdre l’Oscar i la seva riquesa de influències, instrumentació i temes la mantenen com un dels treballs més lloats del ja per sí número ú en el món de les bandes sonores de cine. Segur que en aquesta nova entrega trobarem una combinació de les notes clàssiques amb nous temes i variants. Abrams reconeix haver-se emocionat en veure Williams dirigint l’orquestra per enregistrar els temes de l’Episodi VII, i nosaltres estem segurs de que també ho farem des de la primera nota de la projecció. (I.M.)

10raonsSW7_3

La Galàxia torna a palpar-se

Quan el 1999 George Lucas va tornar al món Star Wars amb aquell tan anhelat Episodi I, ho feia amb l’orgull d’haver aconseguit una nova fita per al cinema. La tecnologia havia avançat molt des de que rodés la seva trilogia clàssica, i Lucas es creixia quan afirmava que aquell Episodi I no contenia ni un sòl pla sense retoc digital. Una oportunitat per crear noves naus, robots, armes, mitjans de transport i eines. Va ser tanta l’avarícia i l’excés, que molts ens vam veure decebuts davant els inorgànics resultats, a anys llum de naturalitat i essència palpable de la trilogia clàssica. On quedava l’espai per la màgia? I l’humor? A més, a diferència de la seva predecessora, la nova trilogia no va merèixer, malgrat la seva obstinació, ni tan sòls un Oscar pels seus efectes especials. És per això – i a jutjar pel tràiler i de les dades preliminars pels propers Oscars – que posem en l’Episodi VII totes les nostres millors esperances. (IZP)

George Lucas i Disney

El Costat Fosc de Disney

Per aquells que amb els Episodis I, II i III ens vam portar les mans al cap en veure als nostres celebres herois convertits en els protagonistes del que podia considerar-se com una telenovel·la per a tots els públics, el comunicat de l’adquisició per part de Walt Disney de Lucasfilm i, per tant, dels drets d’explotació de la valuoses cròniques galàctiques del seu catàleg, suposava la pitjor de les notícies. Per sort, les que van venir posteriorment (amb compta gotes) no han pogut ser més encoratjadores, des de l’anunci de que J.J.Abrams es posava al capdavant de la direcció, fins a la participació dels actors de la trilogia clàssica. De totes maneres cal tenir en compte que la Força de Disney és molt poderosa, i que el seu Costat Fosc pot trencar l’equilibri. L’avarícia de Disney amb Star Wars és encara més gran de la que va superar a en George Lucas, i no sabem si les ganes d’explotar el producte acabarà desgastant-lo. De moment els personatges de la pel·lícula ja s’alternen amb Mickey i Donald a Walt Disney World Resort, i a part de l’estrena dels Episodis VII, VIII i IX, ja han programat també l’estrena de tres spin-offs, dedicats a gratar els orígens de Han Solo, Yoda i Boba Fett. Caldrà esperar a veure fins a on ens porta tot això, ja que com va dir Yoda “Sempre en moviment el futur està”. (IZP)

10raonsSW7_8

Perquè així tinc excusa per veure les 6 primeres

Tinc un record molt difús de la meva infantesa veient una de les pel·lícules d’Star Wars, sense poder assegurar si era La Guerra de les Galàxies, L’Imperi Contraataca o El retorn del Jedi. I després res de res. Confesso que gairebé em fa vergonya dir que no he vist cap dels 6 títols que han precedit aquesta nova entrega i segur que és un provocador atreviment dir que no m’ha despertat mai cap interès (alguns fins i tot em titllaran de cinèfila ignorant…). L’esdeveniment i rebombori social que suposa l’estrena de l’Episodi VII em fa reflexionar i arribo a la conclusió que m’he perdut una saga imprescindible de la història del cinema, de manera que més val que em posi les piles i que comenci a fer els deures… Ara bé, per on començo? Per l’Episodi I o pel IV? S’accepten suggeriments! (NV)

10raonsSW7_7

Per no quedar de banda quan em trobi amb els meus companys frikifans d’Star Wars

Com quan vas d’espectadora a un partit de tennis i veus passar la pilota d’un cantó a l’altre… doncs igual! Estar dinant amb un grup d’amics en què tots han vist les 7 pel·lícules de la saga d’Star Wars menys tú, et converteix en poca cosa més que en una ornamentació nadalenca de sobretaula. Sense veu ni vot. Allà tothom comenta, explica, compara, critica, se la imaginava pitjor o millor que la tercera o la quarta o la primera…! I arriba un punt en què amb tants robots, Hans Solos i Falcons Mil·lenaris et perds… I no pots dir ni mitja perquè ho faries amb tot desconeixement de causa. Em tocaria esperar a què hi hagi canvi de conversa, però poques esperances tinc quan els meus companys porten anys esperant aquest moment i la seva passió va in crescendo, els uns s’animen als altres… Així que si no vull caure en un risc d’exclusió cinematogràfica, hauré d’anar a veure l’Episodi VII… qui sap? Potser sóc un d’ells i encara no ho sé…! (NV)

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies