Soufflé
9Valoració
Puntuació dels lectors: (1 Vot)
7.1

Que tal un Soufflé per a aquestes Festes? No, no em refereixo al suculent plat francès recobert de clares d’ou al punt de neu. El Soufflé del que us parlaré avui és un altre tipus de droga, amb un altre punt de neu. Una nova droga natural amb la que ve traficant Ediciones La Cúpula des de març. Una droga en format còmic, per descomptat. Els seus efectes són un “flipe”, així que tingueu-ho en compte per les vostres compres nadalenques. 

Podríem qualificar a Cristian Robles, l’autor de “Soufflé”, com un druida del dibuix, un alquimista de la composició o un prestidigitador del còmic. Qualificacions que podrien portar-nos a imaginar a un autor de digna edat, amb barba blanca i repentinada si voleu, però ens allunyaríem molt de la realitat, i és que Cristian Robles va néixer en 1990, així que feu comptes. La pinta de druida de totes maneres no li treu ningú, i en la seva biografia desvetlla coses com que en l’actualitat viu en una cabanya aïllada en el bosc, s’alimenta exclusivament de salses i en ocasions toca la flauta. Encara que el veritablement sorprenent és la seva obra.

Fa amb prou feines un any l’Editorial DeHavilland publicava el seu fascinant debut “Ikea Dream Makers”, i pocs mesos després ens sorprenia amb aquest “Soufflé”, amb el que queda clar que el cap de Cristian Robles és com a mínim pertorbadora, si no pertorbada. Però això sí, ben moblada, amb mobles com els de Ikea, clar, amb el seu trucs i mecanismes, dels que hi cal una mica d’imaginació i entusiasme per entendre les instruccions de muntatge.

"Soufflé" de Cristian Robles. Ed.La Cúpula

El Soufflé del còmic fa referència una nova droga natural d’efectes similars als del cànnabis, però més intensos, impredictibles i duradors. El seu consum s’està estenent entre els joves malgrat els advertiments de les autoritats sobre els seus efectes adversos, entre uns altres la pèrdua espontània de membres i apèndixs. Gairebé res.

Més enllà de la crítica i/o anàlisi social que pugui contenir, “Soufflé” fuig de discursos o clares moralitats, i convida a submergir-se en un món tan fascinant com els personatges que en ell habiten. El viatge està assegurat. El meu ha estat bé, i no he perdut cap extremitat, encara que ja se sap que no a tothom l’escauen igual les drogues. No em faig responsable dels vostres desmembraments, Cristian Robles segurament tampoc.Editorial: La Cúpula
Web editorial
Pàgines: 100
Preu: 14,50 €
Guió: Cristian Robles
Dibuix: Cristian Robles
Format: Rústica. Color. 20x20
ISBN: 9788415724964


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies