Bantha Star Wars

Els Banthas són uns enormes quadrúpedes de cabell llarg, molt semblants al que serien els nostres mamuts. En el cas dels mascles tenen dos banyes de mida gran i en forma d’espiral.

Són herbívors i s’adapten força bé a diferents climes, per això resulta difícil determinar quin és el seu país d’origen. Poden sobreviure setmanes senceres sense aigua ni menjar.

El Bantha mascle acostumar a fer cinc metres de cap a cua, mentre que les femelles són una mica més petites.

Els Banthas són utilitzats com a mitjà de transport, com a bèsties de carrega i fins i tot, hi ha llocs on els crien per convertir-los en menjar i roba. En el planeta de Luke, Tatooine, els “Moradores de las arenas” els utilitzen com a mitjà de transport per a desplaçar-se per aquell àrids terrenys a la recerca d’una nova víctima a qui robar i matar.

Gamorrean Star Wars

Un Gamorrean és més semblant a un porc que a qualsevol altra cosa. Són relativament intel·ligents, tampoc no massa, i són coneguts a la galàxia més per la seva força i la seva tendència a la violència.
Acostumen a fer 1.80 d’alçada, de pell verdosa. nas petit i porcí, i uns ullals força punxeguts.

Provenen del planeta Gamorr, un planeta agradable amb gran varietat de climes i terrenys. La feina allà la fan les femelles, elles són les que cuiden els sembrats, cacen, fabriquen i tenen cura dels negocis mentre que els mascles només entrenen i es fiquen en baralles.
No és casualitat que el planeta Gamorr tingui a la seva història un bon nombre de conflictes bèl·lics. Al seu món només lluiten amb armes primitives, mentre que les més avançades les deixen per lluites en altres mons.

La feina del Gamorrean acostuma a ser de guardes, soldats , mercenaris i caçarecompenses. Jabba el Hutt té una bona cort d’ells al seu servei, com es pot veure a “El retorno del Jedi”.

Hutt Star Wars

És difícil descriure com és un Hutt, però podríem dir que és com una mena de bavosa enorme que poden fer fins a 5 metres de llargada amb uns petits braços i una llengua llefiscosa.
Viuen molts anys per això tenen certa tendència a creure’s que són deus o una cosa semblant. Són natius del planeta Varl, un món que òrbita al voltant de l’estrella Ardos.

No són un model de virtut. Acostumen a ocupar el seu temps en activitats criminals. Actuen com a caps d’organitzacions de gansters, lladres, estafadors o qualsevol activitat il·legal. Jabba, és un dels Hutt més coneguts. Han Solo va treballar per ell com a traficant de mercaderia i el fet de deure-li diners va estar a punt de deixar-lo congelat en carbonita per sempre més. La Princesa Leia va fer que Jabba passes a millor vida.

Tusken Star Wars

Un no pot viatjar tranquil pels deserts de Tatooine per culpa d’aquestes criatures. Són d’aspecte humà violents i nòmades. Viatgen sobre els seus fidels Banthas.
Per protegir-se de l’ambient desèrtic on viuen utilitzen capes pesades, tires de roba, màscares de protecció i protectors pels ulls. ..aquesta roba els dóna un aspecte més ferotge encara. La seva arma tradicional és el bastó gaffi.

Els Tusken Raiders es divideixen en tribus guerreres i viuen fent propaganda de les seves gestes en combat. Sempre van a la recerca d’un nou adversari amb qui lluitar i vèncer poc els importa que siguin Jawas o grangers.

Sarlacc Star WarsEn mig del desert de Tatooine, amagada entre la sorra espera a que una nova víctima passi a prop seu per atrapar-la amb un dels seus tentacles i fer un bon menjar.

Habita en el fons d’un pou profund conegut com el Gran Pou de Carkoon. Si anem allí només podrem veure-li com sobresurt la seva boca, de més de dos metres de diàmetre. Una filera d’esmolades dents decoren aquesta gran boca letal per les seves presses. La mort per obra i gràcia de Sarlacc és, segons diuen les llegendes, lenta i dolorosa ja que són digerits durant 1000 anys per la criatura…això és una digestió lenta i la resta són bromes.

Jabba el Hutt aprofita l’existència d’aquest animal al seu planeta per desfer-se de persones molestes. El Sarlacc li va semblar l’eina ideal per lliurar-se de Han Solo i de Luke Skywalker, però el tema no li va sortir gens bé. Gràcies a les noves habilitats de Jedi del Luke i de la presència de Lando Carlissian no només van aconseguir fugir sinó que el Sarlacc va tenir un veritable festí amb un munt dels servidors del Hutt.

Scurrier Star Wars

Molt semblant a un híbrid entre un cangur i una rata, els Scurrier viuen a prop de llocs on les escombraries es podreixen tota el sol.
Tenen una pell fina i corren sobre dues potes, com els cangurs.

Són molt territorials, i defensen amb dents i ungles el seu terreny. Viuen en comunitats de fins a 30 individus per protegir un cau central on guarden el menjar i tenen cura de les cries.

Twi'lek Star Wars

Són ésser d’aspecte humà amb dues llargues cues bessones que els surten de la part inferior del crani. El seu llenguatge no només involucra components verbals, sinó que també implica moviments de les seves cues cranials.

Venen del planeta Ryloth i viuen en el costat fosc d’aquest planeta . Allà cultiven paràsits comestibles, fongs i crien ricrits per la seva carn i les pells.
Són més astuts que violents i s’organitzen socialment en clans, governats per un grup de 5 Twi’leks. Aquests líders ho són per naixement i es mantenen en el càrrec fins que moren. Quan un del grup dels cinc mor, els altres quatre són exiliats per donar lloc a un nou grup de governants.

La seva tecnologia no dóna per construir naus espaials. El seu contacte amb altre mons es produeix quan els comercials i pirates arriben al seu món interessats en l’exportació del mineral conegut com a Ryll, un poderós narcòtic.

Quan els Twi’leks viatgen a altres mons ho fan com esclaus. Jabba the Hutt té a la seva cort un munt d’aquest sers al seu servei. Bib Fortuna és el seu majordom i la ballarina Oola són Twi’leks.

Mynock Star Wars

Són formes de vida basades en el silici evolucionades en l’espai profund. Tenen una longitud de 1.60 metres i una llargada d’ales de 1.50 metres.

S’alimenten de la radiació de les estrelles i dels minerals dels asteroides. Quan absorbeixen la suficient quantitat de minerals, el Mynocks es divideixen en dos, creant un de nou.

La seva altra font d’alimentació són les naus espaials. No s’alimenten de l’energia alliberada pels seus motors, sinó que s’adhereixen a la seva superfície metàl·lica per digerir-les i mirar d’arribar al cables elèctrics. Això pot causar danys irreparables a les naus.

Mon Calamari Star Wars

Els Mon Calamari, també coneguts Man Cal, són uns éssers amfibis que viuen al planeta d’on treuen el seu nom, Mon Calamari. Comparteixen el planeta amb altres sers com els quarren, els krakanas, els cucs de mar o els mol·lusc intel·ligents. Encara que caminen sobre dos cames, el seu cap és el d’un peix amb uns grans ulls.

Tenen una forta relació amb el Quarren. Mentre aquests treuen del fons del mar els minerals, els Calamari dotats d’una gran intel·ligència van crear ciutats colossals tant a dins com fora del mar.
Quan els Calamari va començar a visitar l’espai exterior van tenir oportunitat de conèixer l’Imperi. Encara que inicialment volien compartir coneixements amb els seguidors de l’Emperador, es van adonar de que només els volien com esclaus. Els Mon Calamari van expulsar a l’Imperi del seu planeta.

Posteriorment es posarien al servei de l’Aliança Rebel dotant-los dels creues estelar Mon Calamari que tant servei farien a les tropes rebels, sobretot en la destrucció de la segona Estrella de la mort.

Ewoks Star Wars

Els ewoks són uns petits sers peluts natius de la Lluna Santuari d’Endor. Poden arribar a fer un metre d’alçada i encara que són intel·ligents encara no s’han desenvolupat tecnològicament. Encara lluiten amb primitius arcs i fletxes, són lleials als seu amics, valents i gràcies a ells les tropes rebels van aconseguir destruir l’escut de protecció de la segona Estrella de la Mort.

S’organitzen en tribus que viuen en ciutats situades sobre les capçades dels arbres on es protegien dels depredadors nocturns. La seva religió gira al voltant de la natura i dels arbres amb els que tenen un forta relació. Els immensos arbres de la lluna on viuen són sagrats i es refereixen a ells com a esperits guardians i, fins i tot, com a pares de la seva gent.

Ithorian Star Wars

També coneguts com “caps de martell”, encara que si mai us creueu amb un d’ells, no l’anomeneu mai així ja que és un terme despectiu.

El seu cap tenen una curiosa forma de lletra “S” amb un coll llarg i en corba que acaba amb una de cap petit i en forma de lletra “T”. Té una boca a cada costat del coll el que li dóna un só estèreo quan parla. Els seus grans peus semblen petites arrels d’arbre que han evolucionat per mantenir l’equilibri. De la mateixa manera que té dues boques, els Ithorians també tenen dos goles. Per un que no sigui de la seva espècie parlar el seu idioma on aprofiten el màxim el fet de tenir dos goles és pràcticament impossible.

Els Ithorians viuen en el quart planeta del sistema Ottega, un planeta ple de satèl·lits. El seu planeta està ple de boscos impressionants , cataractes, vents suaus i llum de sol, i els Ithorians vigilen des de temps immemorials de que tot continuï així.
No viuen a la superfície del seu planeta i es considera un sacrilegi que qualsevol trepitgi la seva Jungla Mare.
Les seves ciutats, Bahía Tafanda, Madre Nube, Veldit o Bazaar, floten en l’aire gràcies a una tecnologia antigravitatòria

Els Ithorians són, bàsicament, sers pacífics i amables. Prefereixen treballs amb l’agricultura, l’art, la diplomàcia, el comerç o l’exploració. La seva habilitat amb les plantes va fer que els Ithorians portessin la Facultat de Botànica que tenia la Universitat d’Alderaan, bé fins que la primera “estrella de la mort” va destruir el planeta.

Jawa Star Wars

Si sentiu el crit de “puchini” probablement és que teniu un grup de Jawas força a prop.

Un Jawa és la petita criatura nativa de Tatooine. Vesteixen unes túniques amb caputxa teixides a mà per protegir-se del sol i amb les que amaguen el seu rostre, encara que sota les ombres de les caputxes es poden veure els seus ulls lluents.
Ningú no ha aconseguit veure que hi ha sota aquelles túniques ni quin és l’aspecte d’un Jawa. El que si és fàcil d’adonar-se és que el Jawas desprenen una olor molt característica i no massa agradable.
Són sers superticiosos que adoren al Gran Jawenko.

Els Jawas són una mena de drapaires. Viatgen a l’interior d’uns enormes vehicles anomenats “reptadors de les sorres” que els serveixen de transport i de magatzem dels robots i de la maquinària que troben perduda i en mal estat.
Reparen el que troben a l’interior dels seus vehicles i després, els venen al primer granger que estigui interessat.

Això és el que va passar quan van trobar un R2 i un robot de protocol molt pesat que no deixava de parlar. Van vendre’ls a un granger anomenat Owen Lars. Aquells dos robots no durien massa sort a aquells Jawas. Un esquadró de la mort va matar tots els Jawas que havien dins d’aquell reptador i posteriorment, al granjer i a la seva dona. Només va sobreviure el seu nebot Luke Skywalker. Els robots eren R2D2 i C3PO.

Rancor Star Wars

No està massa clar si un Rancor és un rèptil o si és una mescla d’aràcnid i crustaci, el que és ben segur és que és un bitxo ben perillós i un depredador ferotge.

Un rancor té quatre extremitats. Les dues posteriors són les que utilitza fer desplaçar-se recolzat per una petita cua i les dues davanteres de gran llargada i acabades amb unes mans amb unes esmolades urpes.
El seu cos està cobert per plaques de gran duresa. Això el fa molt resistent a les armes de lluita cos a cos, com ara llances, ganivets i als blasters i altres armes d’energia portàtils.

Els rancors es poden trobar a diferents punt de la galàxia i molts personatge excèntrics, com ara Jabba el Hutt, els tenen com a mascotes.

Tauntaun Star Wars

El Tauntaun és una mena de rèptil amb pèl. Són animals dòcils que es poden domesticar per a utilitzar-los com a muntura en les terres gelades del planeta Hoth. Ara cavalcar sobre un tauntaun està molt lluny de ser una experiència agradable, ja que la seva olor és difícilment insuportable.
Encara que són bastant resistents al foc, no suporten les temperatures noctures de Hoth i han d’amagar-se a coves per no morir congelats.

Els tauntaun són la presa preferida dels ferotges Wampas.

Wampa Star Wars

Els Wampas són primats de més de 2 metres d’alçada de pel blanc i amb unes urpes i dents esmolades i perilloses.
El seu pelatge li serveix per camuflar-se en els terrenys congelats de Hoth.

Són caçadors solitaris adaptats al clima hòstil i fred on viuen. Tenen un territori personal on cacen. Com saben que no es fàcil aconseguir menjar en aquells territoris no cacen només quan tenen gana, sinó quan se’ls presenta una oportunitat. Un cop tenen la seva peça la porten fins el seu cau, una cova normalment, i la pengen cap per avall fins que tenen gana.

Les grutes només serveixen per emmagatzemar, per mejar, dormir i protegir-se de les tempestes. La resta del temps els Wampa estan recorrent el seu terreny per anar a la recerca de presses. Un Wampa no comparteix el seu cau amb ningú, ni tant sols amb les seves cries o la seva parella.

Bith Star Wars

Humanoides de front excepcionalment i un crani sense pèl natius de Clak’dor VII.
Els Biths tenen uns enormes ulls negres foscos i sense parpelles i un nas pràcticament inexistent.

Tenen un gran sentit auditiu i poden percebre sons que cap altra criatura a la galàxia pot arribar a sentir, això els converteix en uns músics excel·lents. Els grups musicals formats per Biths tenen molt d’éxit, per això no és estrany que un dels grups més coneguts com la Figrin D’an i els Model Nodes vagin de girar per tota la galàxia.

Fan de 1.50 a 1.75 d’alçada. Són molt intel·ligents. Les zones del seu cervell reservades a l’agressivitat, l’excitació o la por les tenen atrofiades fet que els converteix amb sers pacífics, passius i algun cop una mica avorrits.

Yuzzum Star Wars

Criatura de potes llargues i primes i amb un cos arrodonit i pelut que es pot trobar vivint a la lluna boscosa d’Endor.

Són intel·ligents però la seva societat és primitiva i una mica bàrbara. Viatgen en petits grups i cacen amb llances.
La seva presa preferida són el ruggers, un petits rossegadors.

Els Yuzzum es comuniquen amb cançons és per això que aquestes criatures es troben disperses per la galàxia com a entretenidors. Jabba The Hutt, en té un al seu cau de Tatooine.

Max Rebo Star Wars

Max Rebo és el líder del grup “Max Rebo Band. De pell blava, orelles d’elefant alienígena i hàbil pianista. Era el músic favorit de Jabba The Hutt, lamentablement Rebo estava present a la nau que va conduir a Luke i a la resta de components a morir amb Sarlacc..i com tots sabem la nau de Jabba va esclatar i la galàxia va perdre un gran músic.

En aquest especial<< AnteriorSegüent >>

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies