Halcón Milenario Star Wars

 

La nau de Han Solo va ser contruïda per la Corporació d’Enginyeria Corelliana. El primer amo de què es té constància va ser Lando Calrissian, encara que no queda clar com va arribar a les seves mans. El que si se sap és que la usava per a emmagatzemar vidres preciosos de Rafar V, amb els que Lando va fer una gran fortuna.
En una polèmica aposta a Bespin, Lando perd el Halcon enfront d’un ocasional company d’aventures i conegut contrabandista: Han Solo. Malgrat canviar d’amo, la vida de la nau mai aniria de la mà dels negocis legals i honestos. Solo l’utilitza pel contrabant, fins que topa amb Luke i Obi-Wan i es posa a servei dels rebels.
A simple vista, la nau és un tros de ferralla. Solo presumeix de que és la nau més ràpida que existeix, i encara que no sempre funciona com cal, resulta que té raó.

X-Wing Star Wars

 

Són les naus monoplaces dels Rebels de l’Aliança. És una nau de combat poderosa i ràpida. El X-Wing va ser equipat amb una terminal externa per a una unitat R2 o R5 perquè: tingués capacitats de navegació de hiperespai amplificades o fer reparacions durant el vol entre altres.
Altres dos punts forts en el disseny del X-Wing és la seva cuirassa reforçada de titanium que juntament amb els seus resistents escuts pot aguantar prou tirs abans de sofrir un dany greu.
L’altre punt fort en el disseny d’aquesta nau és la seua gran velocitat tant en hiperespai i en l’espai real que és poc comú en una nau d’aquest tipus.

Landspeeder Star Wars

 

Vehicle tot terreny de Luke Skywalker que es propulsa suspès en l’aire sense necessitat de rodes. Resulta molt útil en un terreny irregular com és el del planeta on viu Luke, Tatooine on només hi ha desert i terrenys rocosos.

Fighters Star Wars

 

Són les naus de combat de l’Imperi. La seva caraterística principal són que les seves ales contenen uns planells solars a cada costat de la cabina del pilot.
Un TIE Fighter pot ser vulnerable a l’atacar i ser fàcilment destruït, però per cada TIE que és derrotat, mils més es construiran i guanyen per com són de nombroses.
En la batalla, un creuer Imperial pot arribar pròxim a una nau enemiga i llançar tots els seus TIE Fighter abans que els artillers Rebels tinguin l’oportunitat de respondre.
Els TIE Fighter són utilitzats per a defensa planetària i de creuers així com també en assalts contra naus Rebels, pirates, o alienígenes.

TIE Advanced Star Wars

 

El Caça TIE Avançat X1 és el prototip emprat en la batalla de Yavin per Darth Vader i que destaca per les seves particulars ales doblegades.
Aquest TIE està armat amb blasters pesats, un generador d’escut i un petit sistema de hipervelocidad que va ajudar a Darth Vader a escapar després de la batalla.

Estrella de la mort Star Wars

 

L’Estrella de la Mort, és una estació de combat estelar.Està dissenyada per proveïr de major potència a l’Imperi, a l’hora d’atreure nous sistemes estelars cap al Nou Ordre Imperial. Aquesta esfera armada té un poder destructiu equivalent a una flota Imperial. Més o menys del tamany d’una lluna petita.

 

Destructor imperial Star Wars

 

El creuer estàndard de l’Imperi. De forma triangular, el pont el trobem situat en la part posterior, i sobre aquest, es troben els dos generadors d’escuts deflectors, amb forma esfèrica.
La seva font d’energia és un reactor d’ionització solar I-a2b, dissenyat per Sienar Fleet Systems, un generador que no ha estat igualat per les produccions posteriors. Aquest generador amb l’energia d’un petit sol, el SFS I-a2b pot alimentar els sistemes d’hiperespai, armament, navegació, computadores i sistemes de suport vital i encara li queda una reserva d’energía.

Transporte rebelde Star Wars

 

Tot exercit necessita menjar, municions i altres subministres per dur a terme la seva lluita. En el cas de l’Aliança, unes monumentals naus de transport serveixen per a transportar tots aquests materials.

Una de les missions clau on es van poder veure a ple rendiment va ser l’evaquació de la Base Echo que s’havia establert al planeta Hoth. Acompanyades d’alguns X-Wing i cobertes pels canons establerts a terra, les naus de transport rebel van esquivar el bloqueig imperial i salvar els equips principals de l’Aliança.

Els transports tenen una capacitat de càrrega de 19.000 tones en només 90 metres de llargada. Quan la nau està plena, un camp magnètic invisible assegura la càrrega al seu lloc i manté la pressió de l’espai fora. Una càrrega típica inclouria medicines, materials de construcció, peces, combustible, menjar i armes. També es poden utilitzar per a traslladar passatgers i tropes afegint-hi unes càpsules addicionals de transport.

ATT Star Wars

 

Els Transports Tot Terreny, més coneguts com a Caminants AT-T, es van fabricar a les Drassanes de Kuat Drive i són una de les grans novetats tecnològiques de l’imperi. Els seus 15 metres d’alçada i la seva estructura metàl.lica reforçada imposen. Amb l’aspecte exterior d’un gegantí animal de quatre potes, els Caminants serveixen tant de transport com d’armes de combat armats amb canons laser de llarg abast.

L’imperi els va utilitzar en la mítica batalla al planeta nevat Hoth, per destruïr el campament base dels rebels. En cadascun d’aquests Caminants, anaven un comandant, un pilot i un disparador de les forces imperials. I també tenia capacitat per a 40 soldats, 5 speeders imperials i un parell de caminants AT-ST.

Snowspeeder Star Wars

 

Durant la seva estada al planeta Hoth, els rebels de l’Aliança van modificar els seus caces T-47 per adaptar-los millor a l’entorn gelat on han establert la seva base secreta. Així van néixer els Snowspeeder, unes naus petites armades amb dos canons làser i un arpó capaç de disparar un resistent cable.

Precisament aquest cable va ser la clau que va permetre als rebels enfrontar-se als temibles AT-T de l’Imperi, en un esforç liderat per Luke Skywalker, per guanyar temps mentre els seus companys desmantellaven la base.

Amb capacitat per dos pilots, els snowspeeder fan només 5,3 metres de llarg, però permeten volar fins a 175 quilòmetres d’alçada, a una velocitat de fins a 1000 quilòmetres per hora.

Y-Wing Star Wars

 

Tot i que amb els anys es van anar creant caces més avançats, el Y-Wing és un dels valors més importants de la flota de l’Aliança. Deu el seu nom a la seva forma, un centre reforçat que connecta dos poderosos motors laterals i la cabina davantera on viatja el tripulant. Tot plegat, 16 metres de llargada.

El seu armament primari es basa en dos canons làser, una torreta i un disparador de torpedes de protons. Generalment van tripulats per un sol pilot que pot anar acompanyat d’un disparador que controli els canons des de darrera. Entre d’altres memorables batalles, els Y-Wing van ser claus per destruïr l’amenaça de les dues Estrelles de la Mort.

TIE bomber Star Wars

 

El bombarder TIE avançat X1, va ser el més exitós dels prototips que es van crear a partir del TIE standard.S

Fabricat per Sienar Fleet Systems, fa només 7,8 metres de llarg però va reforçat amb una carcassa d’aleació allargada a la part posterior que sosté unes ales recobertes de panells solars. El model avançat era més veloç i resistent per a la batalla que els seus predecessors. En contrapartida, el seu punt feble és el seu reduït potencial per fer salts a l’hiperespei i la poca maniobrabilitat pels moviments acrobàtics.

Entre el seu potent armament s’hi compta canons blaster i la capacitat de disparar bombes de protons a més de poder generar camps de força. I en casos de necessitat, el pilot compta amb un dispositiu per sortir disparat del seu seient abans que el bombarder s’estavelli contra el terra de qualsevol planeta de la galaxia.

Destructor Super Estelar Star Wars

 

Amb 12.800 metres, el Destructor Super Estelar és una de les naus més grans i poderoses mai creades per l’Imperi. Segueix la mateixa línea i forma de punta de fletxa dels clàssics Destructors Estelars però a una escala major i incorpora algunes millores.

Aquestes naus només s’assignen a les missions més importants i perilloses. I per als oficials de l’armada imperial, ser destinat a un d’aquests destructors és tot un ascens. Pel mateix Emperador és tota una mostra del seu poder il.limitat i utilitza el seu atemoridor tamany per sotmetre els móns que se li resisteixen.

Les seves més de mil armes inclouen turbolásers, tubs llençadors de missils concussion, projectors de rajos tractors, i canons d’ions. Transporta esquadrons de bombarders TIE fins a 144 naus, així com 200 altres naus de combat i suport. Per a atacs terrestres, pot mantenir fins a 38.000 tropes, bases pre-fabricades i uns quants caminadors.
Un d’aquests destructors, l’Executor, va explotar en xocar amb la segona Estrella de la Mort en construcció. En l’impacte van morir un munt de treballadors i els joves oficials imperials més prometedors (fet que només va preocupar al director independent Kevin Smith).

Slave Star Wars

 

Els Slave són les últimes naus que voldria veure qualsevol fugitiu, ja que són les que piloten els caçarecompenses. La que apareixia a l’episodi V era propietat de Boba Fett. Les Slave són naus de patrulla i atac, de 21,5 metres de llarg i amb diferents sistemes ocults d’armes, sistemes de seguiment i sensors de camuflatge.

Fabricades per Kuat Systems, aquestes naus porten gabies on tancar els presos i generadors de força per a defensar-se i desactivar les naus enemigues. El seu armament consta d’un llençador de missils, un canó d’ions, un projector de rajos tractors i llença-torpedes. Un equip complet per a les caceries de les que es diu que és quasi impossible escapar excepte, és clar, si et dius Han Solo i vas a bord del Falcó Mil.lenari.

Lambda Shuttle Star Wars

 

Els Lambda són elegants naus de càrrega i passatgers de la flota imperial. Tenen una ala superior estacionària i dues ales inferiors plegables, i un cop aterrades es desplega una rampa sota la part davantera perquè els passatgers i la càrrega puguin baixar. Per fora estan coberts d’una cuirassa reforçada i diversos generadors de camps de força.

Aquests transbordadors els va dissenyar i fabricar Sienar Fleet System i posteriorment Cygnus Spaceworks en va fer una versió militar més lleugera i armada amn deu canons làser.

Els Lambda són operats per 4 tripulants i tenen capacitat per 80 tones de càrrega i 20 passatgers. Entre els més il.lustres s’hi compten els mateixos Darth Vader i l’Emperador Palpatine.

Fragata Escorta Star Wars

 

Aquestes monumentals fragates de 300 metres de llarg són fabricades a les Drassanes de Kuat Drive Yards. El model Nebulon-B és utilitzat per les forces rebels com a fragata escorta, tot i que originalment va ser dissenyat per l’Imperi per utilitzar-la contra els caces rebels. Els membres de l’Aliança van aconseguir capturar-ne unes quantes i des d’aleshores les utilitzen com a naus mèdiques i de reconeixement destinades a tasques de búsqueda i de rescat.

Des dels seus molls poden despegar fins a 20 caces, tot i que els rebels han modificat les pistes d’aterratge d’algunes d’aquestes fragates per ubicar-hi hospitals. No obstant, aquestes fragates també estan equipades amb un potent armament: 12 bateries turbolàser i 12 canons làser. També compten amb sofisticats sensors i antenes d’alta freqüència que permeten enviar informació a les naus de comandament.

Cambra congelant de carbonita Star Wars

 

Aquest enginy forma part de la infraestructura industrial de l’assentament de Cloud City. Les cambres servien com a contenidors de gas Tibanna. Amb la carbonita es passava a estat sòlid permetent encapsular els materials per a transportar-los.

Però Darth Vader va idear una nova utilitat per a aquesta capacitat de la carbonita de suspendre la matèria orgànica en un nou estat: congelar persones deixant-les en un estat d’hibernació. Un procés extremadament perillós i que pot provocar la mort del subjecte congelat, però que al pobre Han Solo no li va quedar més remei que provar en la seva pròpia pell.

Tanc Bacta Star Wars

 

Aquest miracle de la tècnica és utilitzat tant per les forces imperials com pels rebels.

Consta d’un tanc cilíndric ple de fluid bacta rejovenidor que és capaç de curar les ferides més greus de la persona que s’hi submergeix. El fluid translúcid provoca el creixement d’una bactèria que és capaç de buscar els teixits malmesos i regenerar-los sense deixar cicatrius.

Un droide mèdic és l’encarregat de manipular els controls i fer el seguiment del pacient que està submergit al tanc. Luke Skywalker va provar l’experiència per recuperar-se de la nit passada a la intempèrie al planeta Hoth després de ser atacat per un dels seus peluts habitants.

En aquest especial<< AnteriorSegüent >>

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies