Després de l’enorme èxit de ‘Star Wars: Una nova esperança’, hi havia una gran pressió sobre la continuació de la saga. La Fox li va proposar a Lucas que continués explotant el filó d’or, però aquest no estava disposat a acceptar cap mena d’imposicions sobre el guió. Així que es va negar a sucumbir a interessos econòmics i va decidir finançar ell mateix el nou episodi V.

El bon funcionament de la primera pel·lícula i de la original idea del merchandising li van servir d’avals per aconseguir comptar amb un pressupost de 25 milions de dòlars.

Així, que George Lucas va tornar a reunir a dibuixants, tècnics, maquetistes i dos dels guionistes més prestigiosos d’aleshores: Lawrence Kasdan i Leigh Brackett. El repartiment protagonista seria el mateix, però la direcció la va deixar en mans de Irvin Kershner, qui quan va rebre la proposta no les tenia totes amb si mateix. Durant el rodatge es va haver de fer front a tot tipus de dificultats: un accident de Mark Hamill, el cru hivern de Noruega, el disseny de Yoda que es tenia por que no agradés, problemes de llum que obligaven a repetir escenes senceres…

Però tot l’equip tenia clar que aquesta nova entrega havia de tenir més. Més efectes especials, més aventura, més història d’amor, més obscuritat.

I ho van aconseguir. Estrenada al 1980, ‘El imperio contraataca‘ és la joia de la corona de la saga galàctica, la més memorable i preferida per la majoria de fans. Aquests són alguns dels seus moments per a la història:

Els rebels han establert una base secreta en un recòndit planeta gelat, que l’Imperi no ha aconseguit detectar… fins ara. El temut Darth Vader ha escampat rastrejadors per tota la galàxia fins que finalment ha trobat pistes dels seus enemics. Però els membres de l’Aliança, capitanejats per la Princesa Leia, saben que no estan segurs enlloc massa temps i s’afanyen a replegar materials i tropes per marxar cap a un altra base. Luke surt en una expedició per investigar un misteriós meteorit que s’ha estavellat contra Hoth. Però és atacat per un dels peluts habitants del planeta i haurà de recórrer als seus nous poders en l’ús de la Força per escapar. Després d’unes hores a la intempèrie en què quasi mor de fred, Solo el trobarà i el tornarà a la base. Però Luke torna amb un missatge de Obi-Wan des del més enllà: ‘has d’anar a Dagobah i aprendre del mestre Jedi Yoda‘.

episodeV-3

El misteriós meteorit no era altra cosa que un rastrejador imperial. La flota imperial en pes ha localitzat la base i es prepara per atacar. Dirigits pel mateix Darth Vader, l’ofensiva inclou un desplegament dels poderosos caminants AT-T, unes màquines imponents i armades amb poderosos làser. Sembla que res es pugui fer contra ells, però mentre Leia acaba de desallotjar al personal de la base, Luke posa en marxa una brillant idea. Al capdavant d’un esquadró de snowspeeders dispara resistents cables a les potes dels AT-T aconseguint-los fent caure i donar temps als seus amics de fugir a bord del Falcó Mil·lenari.

Seguint el dictat de Obi-Wan, Luke es dirigeix amb l’inseparable R2D2 cap al planeta Dagobah. I allà es trobarà per fi amb un ésser menut i burleta que és tot el contrari al què ell esperava d’un poderós Jedi. El mestre tampoc està gaire content amb el seu nou padawan, que és més gran dels que ell solia entrenar i encara està molt verd. Finalment Yoda accedeix a entrenar Luke, però l’haurà de fer córrer durant hores pels pantans, fer-lo fer durissims exercicis mentals, aconseguir que aprengui a controlar els misteris de la Força com una vegada ho va fer el seu pare.

Però algú no hi està d’acord. L’emperador creu que la Força és intensa en el jove Luke i que es un perill que el fill d’Anakin Skywalker es converteixi en un Jedi. Així que els dos ordeixen un maquiavèlic pla: ‘I si aconseguíssim atraure’l al costat fosc?‘ ‘O s’uneix a nosaltres o morirà, senyor‘, sentencia Vader.

episodeV-5

Després d’escapar pels pèls de convertir-se en part de la digestió d’un cuc galàctic, Leia, Solo, Chewbacca i C-3PO es dirigeixen a Bespin, una explotació minera dirigida per un vell amic de Han Solo, Lando Calrissian. Sembla que aquest els tractarà com a hostes d’honor, però n’hi ha un altre que ha arribat abans, Vader. El malvat senyor obscur els ha preparat una trampa i aconsegueix fer-los presoners per utilitzar-los com a esquer per atraure Luke. Per a Han Solo també té un particular pla: fer-lo servir per provar la cambra congelant de carbonita i entregar-lo al caçarecompenses Bobba Fett. Almenys abans de convertir-se en una estàtua hivernant, Solo aconsegueix que Leia admeti que l’estima.

episodeV-4

Tot i les protestes de Yoda, Luke percep el perill en què es troben els seus amics i decideix marxar abans d’acabar el seu entrenament. Mentre la seva nau s’allunya en l’espai, Yoda i Obi-Wan desvetllen un secret: ‘Aquest noi és la nostra última esperança’. ‘No… n’hi ha un altre’. S’acosta el moment de posar a prova tot el què Luke ha après a Dagobah enfrontant-se al més poderós dels seus enemics en un duel amb espasa làser. Però els poders del jove padawan encara no es poden comparar als dels sith. De mica en mica, Vader aconsegueix acorralar el noi en una estreta passarel·la sobre un abisme.

episodeV-2

Ferit per la lluita i havent perdut una mà, Luke ha de sentir per fi l’horrible veritat en veu de Vader: ‘Obi-Wan no et va explicar què li va passar al teu pare. Jo soc el teu pare‘. Luke sap que és veritat però es nega a admetre-ho mentre Vader intenta convèncer-lo de que s’uneixi a ell per governar l’univers. Desesperat, el noi es llençarà al buit, però aconsegueix agafar-se a una petita estructura metàl·lica penjat sobre l’abisme. Leia percebrà que Luke necessita ajuda i anirà a rescatar-lo amb el Falcó Mil·lenari.

episodeV-1

Un salt a l’hiperespai els permetrà escapar definitivament de les forces imperials… o només per ara?

Després de passar pels serveis mèdics que li implantaran una pròtesi a la mà, Luke i Leia miren a l’espai infinit sabent que encara els esperen noves aventures i perills, començant per assimilar les veritats que s’han desvetllat i pel rescat del seu amic Han Solo.

En aquest especialSegüent >>

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies