Ella va ser la Princesa Leia. No era una damisela en perill a la recerca d’ajuda, malgrat que aquelles dues ensaimades que duia com a pentinat segurament no la feien sentir la dona més segura de la galàxia.

carriefisher1

Nascuda el 21 d’Octubre de 1956 a Beverly Hills, California, la petita Carrie Frances Fisher semblava que tenia tots els números per dedicar-se al món de l’espectacle ja que els seus pares tenien els famosos noms de l’actriu Debbie Reynolds i el cantant Eddie Fisher.

Però la família idíl·lica va començar a desestabilitzar-se aviat i els pares de Carrie es van divorciar quan ella tenia només 2 anys. Eddie va deixar dona i fills per casar-se amb Liz Taylor.

De ben jove Carrie va començar a enfilar-se als escenaris de Las Vegas i Broadway al costat de la seva mare de qui, a banda del gust per la interpretació, va heredar una malaltia que se li va diagnosticar amb 12 anys: desordre bipolar, que es manifesta a través de símptomes maniaco-depressius.

Però Carrie va seguir endavant i amb només 17 anys va fer el seu debut cinematogràfic ni més ni menys que al costat de Warren Beatty, Goldie Hawn i Julie Christie a ‘Shampoo’ (1975).

Només dos anys després una recomanació va fer que George Lucas la considerés pel paper que la portaria a la fama: la Princesa Leia a Star Wars.

carriefisher2

Un dels seus millors amics, l’actor Miguel Ferrer la va ajudar a preparar el personatge, però Carrie va arribar al set de rodatge com la més jove i inexperta d’un repartiment on molts anaven per estrelles.

Quan va veure el vestit i sobretot el pentinat que hauria de lluir a la pel·lícula (les famoses ensaïmades) no li va agradar gens, però no va protestar per por que Lucas la despatxés.

Durant el rodatge es va colar per Harrison Ford, tot i que nega haver-hi tingut una relació. I encara que les havia de rodar enfilada a una caixa, per la diferència d’alçada, reconeix que les escenes de les baralles entre Leia i Solo són les que més la divertien.

I finalment quan ja tenia quasi 24 anys i va aparèixer amb aquesta imatge a la tercera entrega de la saga, es va convertir en tota una icona i en mite eròtic per més d’un. Fins i tot el grup Blink182 va escriure una cançó anomenada ‘A New Hope‘ en què la Leia és la noia dels somnis del cantant.

carriefisher5

Entremig dels passeigs per les Galaxies, Carrie va participar en algunes sèries de televisió i en la pel·lícula ‘Blues Brothers‘, però paral·lelament també es va afeccionar a les festes, l’alcohol i les drogues. Així començava un particular descens als inferns durant el qual fins i tot va casar-se i divorciar-se del cantant Paul Simon en menys d’un any. El 1985 va tocar fons en patir una sobredosi i va decidir internar-se en una clínica de rehabilitació. Anys més tard, al 1992, va tenir una filla amb el seu agent, qui la va abandonar per un home, cosa que a Carrie no li va fer ni mica de gràcia.

De totes aquestes experiències en va sortir convertida en una escriptora d’èxit. La seva primera obra literària ‘Postcards from the edge’ li va valer el premi Los Angeles Pen Award i va ser l’origen d’una pel·lícula protagonitzada per Meryl Streep i Shirley McLaine. La van seguir ‘Surrender The Pink‘ i ‘Delusions Of Grandma‘ totes basades en la seva turbulenta vida familiar. Però el talent per escriure de Carrie Fisher també li va obrir camí com a guionista, participant en el guió de sèries de televisió per la Disney i la Universal.

carriefisher3

Les seves aparicions a la gran pantalla es van reduir a modestos papers en tot tipus de produccions, des de ‘Hannah y sus hermanas‘, ‘Cuando Harry encontró a Sally‘ o ‘Austin Powers‘ a innombrables films de sèrie B. El 2001 es va prestar a un paper còmic al costat de Mark Hamill a ‘Jay y Bob el Silencioso Contraatacan‘ de Kevin Smith.

Però sembla que Carrie Fisher finalment ha trobat el seu lloc darrera de les càmeres i ara és una de les correctores de guions més respectades a Hollywood. A ella se li atribueixen les versions definitives de diverses produccions d’èxit. També ha escrit els guions de diverses edicions de les cerimònies dels Oscar, recentment ha publicat la seva quarta novel·la ‘The best awful there is‘, i te dues pel·lícules pendents d’estrena, una com a guionista (‘E-Girl‘) i l’altra com a actriu (‘Undiscovered‘).

Sembla doncs, que tot i que com a actriu no ha fet fortuna, la Força si que ha acompanyat a aquesta lluitadora nata a qui tot el món va conèixer després que als 19 anys es deixés enroscar dues trenes al cap i demostrés que les princeses espacials també tenen el seu caràcter.

carriefisher4

Recentment se l’ha tornat a veure enfront de la càmera en tvmovies i sèries com “The big bang theory” fent d’ella mateixa o en la recent “Catastrophe“. Per suposat tots estem esperant retrobar Leia en el que serà l’episodi VII, “El despertar de la força“. Què haurà estat de la princesa Leia des d'”El retorn del Jedi“?

 

En aquest especial<< Anterior

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies