Suposo que Mark Hamill no deu ser fan de la trilogia d’Star Wars en la que va participar. Convertir-se en Luke Skywalker no va ser el pas definitiu a la fama com ell devia pensar. Si una cosa és Mark Hamill en la galàxia cinematogràfica de Hollywood és una estrella fugaç.

markhamill1

Va néixer el 25 de setembre de 1952 a Oakland (Califòrnia). Fill de militar de la Marina dels Estats Units, la seva infància va transcórrer entre Estats Units (Califòrnia, Virginia, Nova York) i Japó.

La seva carrera com a actor va començar amb petits papers televisius en sèries com “El Show de Bill Cosby“, “Con 8 basta“, “Hospital General“, “Cannon“, o “Las calles de San Francisco“.

Als 24 anys es va assabentar per un amic que s’estava rodant una pel·lícula de ciència-ficció, gènere de què és molt aficionat, així que li va demanar al seu agent que l’intentés colar al plató per veure com es rodaven algunes escenes.

El seu agent li va aconseguir una audició per a un dels personatges. La pel·lícula era “La Guerra de les Galàxies” i el paper que va aconseguir el de Luke Skywalker (inicialment Starkiller), el protagonista.

Al 1978 es va casar amb Marilou York a qui va conèixer sent ella el seu dentista. Van tenir tres fills: Nathan (1979), Griffin (1983) i Chelsea (1988).

Després de rodar “La Guerra de les Galàxies” va protagonitzar dos pel·lícules, “Corvette Summer” (Correrías de verano, 1978. Una pel·lícula que van passar amb més pena que glòria.

Poc temps abans de rodar la segona entrega de la saga galàctica, Mark va patir un accident d’automòbil molt greu que li va desfigurar la cara i li va obligar a realitzar-se nombroses i doloroses intervencions de cirurgia estètica. Mark Hamill no ha estat el primer actor obligat a recórrer a la cirurgia per recobrar la seva cara original, recordem el cas de Montgomery Cliff.

Al 1980 va tornar a ser Luke Skywalker a “El Imperio Contraataca“. Arran de l’accident de cotxe el director va tenir que incloure l’escena del wampa que l’ataca a l’inici de la pel·lícula, per justificar les cicatrius en el rostre de Hamill.

markhamill4

Aquell mateix any rodaria “The Big Red One” (Uno Rojo, división de choque ,1980), a les ordres de Sam Fuller i compartint pantalla amb Lee Marvin i Robert Carradine. Malgrat tot la pel·lícula no va funcionar a la taquilla. Després van seguir “The night the lights went out in Georgia” (1981) i “Britannia Hospital” (1982). Tampoc va tenir sort.

Al 1983 interpretaria per última vegada a Luke Skywalker en “El Retorno del Jedi”. En veure el poc éxit en el cinema, Mark Hamill se’n va anar a Broadway on va intervenir en les obres: “El hombre elefante” i “Amadeus” treball pel qual va ser nominat al Tony com a millor actor principal.

A partir d’aquí començaria l’època mes fosca de la seva vida, depressions, alcohol, drogues, sequera laboral.

Va tardar quasi 6 anys a tornar a intervenir en una pel·lícula, i quan ho va fer, a “Slipstream” (La furia del viento, 1989) va ser un fracàs tant de taquilla com de crítica. A aquesta pel·lícula li van seguir “Black Magic Woman” (1991), “The Guyver” (1992), “Midnight Ride” (1992), “Sleepwalkers” (Sonámbulos ,1992) on no surt ni als crèdits, “Time Runner” (1993), “The Raffle” (1994), “Silk Degree” (1994), “Village of the Damned” (El pueblo de los malditos, 1995) de John Carpenter on sortia amb una perruca bastant diabòlica i “El Comando Hamilton” la seva última pel·lícula.

Al 1992, ja recuperat dels seus problemes d’addicció, començaria una nova faceta professional, la d’actor de doblatge. El seu primer treball en aquest camp va ser en la sèrie de dibuixos animats de la Warner “Batman” on li va posar veu al Joker, també intervindria en el llargmetratge d’animació “Batman: Mask of the Phantasm” (1993).
A partir de llavors participaria en diferents projectes de doblatge, tant en sèries de televisió, “Hulk” i “Spiderman”, com en pel·lícules, “Gen13“.

També ha treballat com a actor en els jocs: “Wing Comander III“, “Wing Commander IV” interpretant al coronel Christopher Blair, “Gabriel Knight” i “Full Throttle“. La seva participació en cinema com actor és bastant minsa i es dedica a posar veus per animació i jocs. Recentment ha participat en sèries com “The flash” o “Historias corrientes“.

markhamill3

Segons ha comentat alguna vegada “No he vist les pel·lícules de George des de que es van exhibir en els cinemes” i la veritat és que tampoc ens estranya. Si la força era intensa en el jove Luke Skywalker, no ho va ser en el jove Mark Hamill o com a mínim no va tenir prou sort.

Potser per això ha sorprès que acceptés tornar a encarnar a Luke Skywalker sota les ordres de J.J. Abrams. El seu personatge, a més, és el que està generant més comentaris i discussions. No se’l veu en el cartell oficial i en els tràilers únicament s’intueix una mà robotitzada que acarona R2D2. A quin costat de la força pertanyerà el nou Luke?

En aquest especial<< Anterior

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X