episodeIV-1


Luke Skywalker viu en l’avorrida granja dels seus oncles a Tatooine, un planeta àrid, desèrtic i amb dos sols. Els ajuda en les feines habituals mentre somia en viatges estelars i grans aventures. El seu oncle s’encarrega de posar-li els peus a terra.

episodeIV-2


La compra de dos robots serà el principi del trencament de la rutina. Netejant al petit R2 que ha comprat li apareix un missatge hologràfic d’una jove princesa en perill “Ayudame Obi-Wan Kenobi tu eres mi única esperanza…”

episodeIV-3


La crida de l’aventura és temptadora, però també està plena de perills.. Luke mostra els seus dubtes davant d’Obi Wan. No pot deixar els seus oncles quan estan en època de collita…
Quan s’adona que els seus oncles han mort en mans de l’imperi, res ja no el lligarà a aquell lloc i es decidirà a seguir l’aventura.

episodeIV-4


L’aparició d’un mentor experimentat en el camí que ha de recórrer el nostre heroi és molt habitual en el cinema. Obi Wan, interpretat per Alec Guiness, és el mestre del jove Luke. Li ensenya els primers passos amb l’espasa làser dels Jedi i el posa en camí de l’aventura. Quan Luke sembli que es farà enrera, el mentor li donarà una petita empenteta cap a l’aventura. Fins i tot quan Obi mori en mans de l’espasa làser de Vader, continuarà donant forces a Luke com a esperit.

episodeIV-5


Quan l’heroi accepta el repte que li proposen, surt del món ordinari que tant bé coneix i s’endinsa en un món desconegut.
Quan Luke accepta marxar amb Obi-Wan, entra a la ciutat de Mos Eisley, una ciutat corrupte segons li diu el seu mentor. L’entrada a la taverna buscant alguna nau per fugir del planeta implica la travessa definitiva del llindar, Luke entra en un món perillós del que no coneix les normes i que, de seguida, se li mostra perillós.

episodeIV-6


Un cop dins d’aquest món especial, Luke aviat anirà trobant gent que li seran amics o enemics. Luke coneix a Han Solo i Chewbacca, dos personatges amb els que al principi topa una mica, però que després es convertiran no només en aliats sinó també en amics valuosos.
Els enemics els tindrà cada cop més clar, l’Imperi.

episodeIV-7


El nostre heroi ha de penetrar en un lloc perillós. Després de la fugida de Tatooine, Luke i els seus aliats descobreixen que el planeta on havien d’anar ha desaparegut misteriosament. Hi ha alguna cosa que no funciona i trigaran ben poc en descobrir-ho.
L’estrella de la mort, la nova arma destructiva de l’Imperi és la causa de tot.
Quan el Falcó quedi atrapat pel camp de força de la base imperial, Luke no tindrà altre remei que travessar el segon llindar i anar a parar dins la boca del llop.

episodeIV-8


La Prova suprema és el pas següent de l’entrada a la gruta abismal. L’heroi s’ha d’enfrontar al seu malson més temut i pateix una experiència propera a la mort.
Luke gràcies a R2 ha descobert on és troba la Princesa. Juntament amb Solo preparen un pla de rescat, pla que no és tan perfecte com calia esperar. Acaben en un triturador d’escombraries i allà acaba sota les aigües pestilents , arrossegat per un estrany ser que pràcticament el mata. Quan el deixa anar pot sortir a la superfície però només per descobrir que haver mort ofegat no seria pitjor que morir aixafat.
Per sort R2D2 i C3PO aconsegueixen aturar el triturador just a temps.

episodeIV-9


Amb aquest nom es designa l’objecte preuat que l’heroi aconsegueix emportar-se de la gruta abismal, un cop superada la prova de la mort.
En el cas de “La guerra de las galàxias”, el trofeu que arrenca de les mans de l’imperi és, ni més ni menys, que la princesa Leia i a més, els plans que farà possible que els rebels trobin el punt dèbil de “La estrella de la muerte”.
De tota manera quan Luke aconsegueixi a la princesa, perdrà al seu mentor. Obi-Wan morira per l’espasa de Vader, el seu antic deixeble.

episodeIV-10


Sembla que Luke ha aconseguit sortir exitós de la seva aventura. El que no sap el nostre heroi és que Vader ha col·locat un ratrejador a la nau de Solo. Ara sabrà en quin planeta estan amagats els rebels i els seguirà amb la mortal estrella per acabar amb ells.
No hi ha temps que perdre, els rebels hauran de destruir l’estrella, abans que aquesta els destrueixi a ells.

episodeIV-11


Un grup de caces rebels inicien l’atac a “La estrella de la muerte”. Destruir-la és una tasca difícil que no podrà fer qualsevol.
A traves d’unes trinxeres les naus s’apropen al seu objectiu. Les naus imperials els impedeixen un cop i un altre que aconsegueixin acabar la seva missió.
Finalment li arriba el torn a Luke. Té a Vader rera seu i sembla que no ho aconseguirà. De sobte Han li treu de sobre a Vader i Luke aconsegueix fer blanc. És la fi de “La estrella de la Muerte”. Els rebels han guanyat la primera batalla en la seva guerra contra l’Imperi.

episodeIV-12


Quan Luke retorna a la base rebel, ja no és el mateix noi que va sortir de Tatooine, és un heroi.

En aquest especial<< AnteriorSegüent >>

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies