Convergencia
10Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

L’esdeveniment de l’any de DC Comics, Convergencia, arriba a ECC Ediciones amb la major col·lisió d’universos des de Flashpoint

Seguint els esdeveniments d’El fin del mañana, el clàssic enemic de Superman, Brainiac, ha trobat la manera d’accedir a totes les seves versions en tots i cadascun dels universos possibles. Amb la seva ajuda, ha creat una col·lecció encara més gran de les ciutats de tots aquests universos i les ha dipositat al planeta Telos, on són vigilades pel guardià homònim.

En aquest planeta es troben ara les Meravelles del Món de Tierra 2, Batman (Thomas Wayne), Superman (Val-Zod), Green Lantern (Alan Scott) i Flash (Jay Garrick), juntament amb Yolanda Montez i Dick Grayson. Atrapats en aquesta terra fora de l’espai i del temps, els protagonistes són testimonis del maquiavèl·lic joc al que són sotmeses totes les ciutats: una guerra per la supremacia. Així doncs, i després d’una enrevessada explicació, Telos inicia una col·lisió de mons del que solament podrà quedar la millor de les ciutats.

Tot i l’extrema complicació argumental que porta fins a la base de la trama (com ja ens té acostumats DC Comics en la majoria de les seves crossovers, també sigui dit), Convergencia #1 planteja una història realment interessant i captivadora de principi a fi. El ritme trepidant, les batalles entre ciutats escollides i la lluita entre personatges de diferents universos, són només petits exemples de perfecció que inclou aquest número.

Però el més notable d’aquest Convergencia #1 és l’homenatge que representa a personatges d’abans de Flashpoint gairebé oblidats des que el 2011 comencés el Nuevo Universo DC. Es rememoren així trames que van marcar (o no) un abans i un després en la cronologia gràfica de cada franquícia, i es plantegen nous universos en els quals aquests personatges d’antany segueixen vivint després de dècades d’oblit. I això fa que, encara que també s’aprofiti per acabar d’una vegada per totes amb universos considerats com a febles a la trama (i inútils per l’editorial), Convergencia sigui el millor homenatge per tot el que ha anat quedant enrere.

Convergencia - ECC

I fent aquest crossover d’universos passats, presents i futurs també guanyen protagonisme algunes subtrames de personatges que no fan més que millorar la trama principal. El retrobament de Thomas i Bruce Wayne, cadascun com el Batman d’un univers diferent, portats a aquest destí per la mort de l’altre, és un moment esperadíssim des que al final de Flashpoint Barry Allen li donés a Bruce la carta del seu pare. Un moment intens que no deixa a ningú indiferent i que tanca un encreuament que no es podia allargar més.

Convergencia #1 és una neteja subtil d’universos perduts i trames inacabables, un reboot al que no se li ha donat massa importància com a tal per no ser acusats d’estar perduts. Però sigui com sigui, segueix sent una molt bona manera de posar al seu lloc totes aquestes peces sense amo que els nous 52 van portar amb si. Una lectura recomanable que marcarà un nou inici i una millora considerable en relació amb tot l’univers DC.Editorial: ECC
Web editorial
Pàgines: 160
Preu: 14,95 €
Guió: Dan Jurgens, Jeff King, Scott Lobdell
Dibuix: Carlo Palugayan, Ethan Van Sciver, Stephen Segovia
Format: Rústica. Color.
Edició Original: Convergence núms. 0 a 4 USA


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X