Dimarts passat, 30 fans (i nosaltres també però no us explicarem massa cosa) van tenir l’oportunitat de veure en primícia l’últim capítol de la sèrie revelació de la temporada, “Merlí”. Els afortunats ho van aconseguir gràcies al concurs que es va fer a través del Facebook de la sèrie.

La projecció va ser molt especial ja que la van poder compartir amb una part dels peripatètics de la ficció: David Solans (Bruno), Candela Antón (Berta), Albert Baró (Joan), Adrian Grösser (Marc), Marcos Ferran (Gerard), Júlia Creus (Mònica), Carlos Cuevas (Pol), Elisabet Casanovas (Tània) i Iñaki Mur (Oliver), juntament amb el creador de la sèrie, Héctor Lozano. Després els fans es van poder unir als actors per fer-se fotos i aconseguir les seves signatures.

“Mare meva, quin final. Ja tinc ganes que en facin més. Els dilluns ja no seran el mateix”, comentava un dels joves afortunats que havia pogut veure el capítol que s’emet aquest dilluns. Llàgrimes i riures van acompanyar la projecció. Després, uns grans aplaudiments i un bon grapat d’ulls humits.

“Sí, ja l’havíem vist tots junts. Em sembla bonic, hem fet molta feina i molta pinya amb la gent de l’equip. I veure’l una altra vegada t’emociona, i jo que sóc de plorera fàcil, m’he posat a plorar com un nen”, confessava Carlos Cuevas. El Pol Rubio de “Merlí” sortia ben emocionat de la projecció i s’abraçava amb els seus companys de la sèrie.

“És una experiència brutal”, comentava la Júlia Creus (Mònica), “Si que sabiem des del principi que era un projecte molt bonic i que agradaria, però no t’imagines fins quin punt…El que estem vivint ara és molt agraït.”

“No sé que farem ara”, feia broma l’Albert Baró (Joan), “sort que vé Nadal i estarem més entretinguts..”

La valoració del creador de la sèrie, Héctor Lozano, no podia ser més optimista: “La temporada ha anat molt bé. L’acollida del públic ha sigut molt millor del que esperava, tot i que m’esperava que fos molt bona… Doncs imagina’t com ha anat. I crec que és una sèrie que s’ho mereix perquè hi ha hagut un equip fantàstic, de molta gent, no només els actors que es veuen, és a dir, el director i quantitat de gent que hi treballa i que tenen molt talent i que es mereixen aquest èxit. Jo també crec que s’ho mereix el públic perquè és una sèrie que arriba i que toca el cor i el cap, que és el més important. Convida a la reflexió, a la filosofia…”

Merlífinal1

L’últim capítol: Nietzsche

Després del final “bomba” del penúltim capítol de “Merlí”, queden molts dubtes per resoldre: com reaccionarà en Bruno? S’atrevirà, el Joan, a dir-li alguna cosa a la Mònica? I el Gerard? Tornarà l’Ivan a classe? Quina decisió prendrà el Toni respecte al futur de Merlí?

Us podríem explicar moltes coses però ens limitarem a la sinopsi oficial. El Toni (Pau Durà) no vol que el Merlí (Francesc Orella) continuï fent classes, però els alumnes volen fer alguna cosa per evitar-ho. El Bruno (David Solans) està en plena crisi personal, ell i l’Oliver (Iñaki Mur) tindran una xerrada.

Si us direm que plorareu i riureu. Els temes importants es resoldran però queden prou d’oberts per a l’esperança d’una segona temporada.

Merlí capítol final

Les audiències de la sèrie

La sèrie “Merlí” va iniciar les seves emissions el dia 14 de setembre. A falta d’un capítol, la mitjana de la sèrie és de 559.000 espectadors i 18,2% de quota de pantalla. La sèrie és líder de la seva franja. El més vist fins ara és el capítol 11: “Els sofistes”, amb 610.000 espectadors i 20,5 % de quota de pantalla. En resum, “Merlí” és una de les sèries més vistes en els últims anys de TV3.

La sèrie té un alt seguiment del públic jove (de 13 a 24 anys) amb una quota de pantalla de 41,7% de mitjana. El capítol 4, “Aristòtil”, emès el 5 d’octubre, va ser el més vist pels joves, amb 119.000 espectadors  i una quota de 52.0%. “Merlí” se situa entre les sèries amb més d’èxit de la història de TV3 entre els joves entre 13 a 24 anys.“Merlí” ha revifat l’interès dels joves per una sèrie de TV3, com també va passar amb “Polseres vermelles”.

“Els problemes de l’adolescència tractats d’una manera més propera a la seva manera de pensar, sense oblidar la dels adults”, “una bona desconnexió. Molt entretinguda i ben feta. Uns personatges genials. Un bon reflex del que ens envolta”. Són alguns dels comentaris recollits dels espectadors.

Una resposta

  1. Maria Rosa Gelabert Bordoy

    INSUPERABLE ¡ .SERIE FETA AMB MOLTA SENSIBILITAT I,A LA VEGADA,AMB SENTIT DE L´HUMOR.MOLT APROPIADA PERQUE LA VEGIN ELS JOVES I ELS PARES JUNTS…S HI PODEN INICIAR MOLTS DIALEGS INTERESANTS I EDUCATIUS…

    Respon

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies