Pel Bruno, fill de pares divorciats, és molt complicat tenir com a professor al seu pare, en Merlí. Extravertit té una ironia que li ve del seu pare i de la seva àvia, la famosa Calduch. Aquest any, a més, comença a viure amb el seu pare i res no és fàcil.

El Bruno té bon rotllo amb tothom, però especialment amb la Tània. Són inseparables i es tenen molta confiança. Quan està amb ella, sempre se sent lliure i no ha de fingir res…

David Solans interpreta a Bruno Bergeron a la sèrie de TV3, “Merlí”. Aquest jove actor de Vilassar de Mar ja l’hem pogut veure a algun film com “Fill de Cain”.

David Solans Bruno Bergeron

Què està representant per tu “Merlí”? T’esperaves l’èxit que està tenint? Notes que la gent et reconeix pel carrer?

”Merlí” ha representat molts canvis a la meva vida personal i alguns a la “professional”.
Hèctor Lozano, guionista i coproductor, va dibuixar personatges amb grans evolucions al llarg de la sèrie i majoritàriament a base d’errors.  Fer aquest recorregut emocional de la mà del Bruno i de la resta de personatges podríem dir que m’ha modificat com a persona.
Si aconseguíem transmetre a l’espectador el mateix que vàrem sentir nosaltres al llegir la sèrie, l’èxit era optimistament “previsible”.
Evidentment les mirades són puntualment presents al nostre dia a dia però la majoria de seguidors, entre 10 i 20 anys, no idealitzen en cap moment els personatges, simplement  emfatitzen.  Aquest fet crec que marca una gran diferència en les trobades, les converses i els missatges rebuts.

La sèrie retrata bé el jovent actual?

No sé amb certesa si la sèrie retrata bé el jove actual, però si mostra bé les seves pors. En la sèrie es parla de gran quantitat de conflictes (interns i externs) que un teòricament ha de superar a mesura que es converteix en un “adult”. És fa ús conscient de castellanades, insults i frases mal estructurades que no només aporten realisme sinó que ajuden a definir amb més detall els personatges.

Has tingut molt protagonisme no només per ser el fill de Merlí sinó per aquesta relació “turmentosa” amb el personatge del Carlos Cuevas, com et vas plantejar teu personatge en aquest aspecte i aquestes escenes amb el Carlos, en concret?

La relació amb en Pol evoluciona constantment de manera lògica però curiosament imprevisible. Intentàvem incloure petits detalls per crear confusió, era divertit. Totes les escenes les vam assajar amb el coach Isaac Alcaide i la predisposició era total. Pel·lícules com “Krámpack” o “Tormenta de verano” van ser grans referents.

David Solans Bruno Bergeron

Creus que el jovent d’avui en dia teniu més assimilat les relacions homosexuals? Es veuen com una cosa natural o encara generen polèmica o rebuig entre els companys?

Evidentment hem avançat molt, però encara queda molt camí per recorre. Tots som heterosexuals fins que és demostra el contrari i com bé va dir en Merlí en el capítol dedicat a “Hume”: “Si el sistema educatiu fomentes el respecte a la diversitat sexual des de petits tot això no passaria. El problema, com sempre, és l’homofòbia dels adults. Que se’n vagin a la merda.”
En el meu entorn sempre ha estat una cosa naturalment acceptada. Tot i així no hem de perdre de vista que en alguns àmbits l’homosexualitat encara genera polèmica i fins i tot és castigada.

“Merlí” com totes les sèries actuals remouen molt la xarxa. Segueixes els comentaris de la gent? Interactues amb ells?

Intento estar al dia però no soc molt fidel a les xarxes socials. Son molts el missatges rebuts i intento llegir-los tots.  La gran majoria és troben en una situació similar que el Bruno o demanen consell per iniciar-se en la interpretació. Personalment és molt gratificant saber que “Merlí” i tot el que comporta està ajudant a varis adolescents (i no tant adolescents).

Sense fer “spoilers” com serà el desenllaç de la temporada de “Merlí”? Creus que deixarà satisfets als seguidors?

Personalment considero que és un capítol molt “rodó”. Té moments íntims, corals, acció, drama, diversió,.. És difícil parlar-ne sense fer “spoilers” però podríem avançar que la temporada queda força tancada. Evidentment, deixant pas a noves histories de cara a una possible segona temporada.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies