El Joan Capdevila és tímid, tranquil, humil, atent, educat, ordenat, madur per la seva edat, net i observador…. No acostuma a mirar els ulls quan parla amb la gent. No li agrada ser el centre d’atenció, per tant, diu sempre el just i necessari amb intensitat i contundència . Fill únic d’una família convervadora, la pressió del seu pare no el deixa viure ni pensar lliurement.

El Joan admira les classes d’en Merlí, creu que és un gran professor, que motiva els alumnes, però sobretot desitja anar a classe per poder estar més a prop de la Mònica de Villamore.

Albert Baró, un jove actor de 19 anys de Sant Esteve de Palautordera, interpreta al Joan en la que és la sèrie revelació de la temporada, “Merlí”. A Albert ya se le pudo ver en “Els nens salvatges”.

Albert Baró Joan Capdevila

Què està representant per tu “Merlí”? T’esperaves l’èxit que està tenint?

Per mi, “Merlí”, està representant un canvi personalment i professionalment parlant. Gràcies a aquesta sèrie, he pogut entendre i conèixer diferents valors dels filòsofs que s’hi presenten. Durant els dos anys de batxillerat, la filosofia i jo no érem massa bons amics. Ara puc dir que ens hem reconciliat.
Professionalment parlant, puc dir que “Merlí” m’ha fet madurar com a persona i com actor. Treballar al costat de gent adulta com en Francesc Orella, Jordi Martínez, Victòria Pagès…ha estat una meravella, he après molt.

Sincerament, llegint i rodant “Merlí” vaig veure que, aquesta, era una sèrie atrevida i interessant, però no m’esperava que tingués tant d’èxit. El contingut del guió, per part de l’Héctor Lozano, és molt bo, la direcció d’Eduard Cortés molt professional i el repartiment d’actors i actrius era molt potent. Hi havia un equip molt implicat amb la sèrie i l’hem cuidat des del primer moment.

Notes que la gent et reconeix pel carrer?

A través de la televisió entres a cada casa i això fa que molta gent et segueixi, per tant, m’acostumen a reconèixer pel carrer o pels diferents llocs on em pugi moure. La majoria no acostuma a dir-me res, ja sigui per vergonya o perquè simplement no en tenen la necessitat. Haig de dir, però, que jo visc a un poble petit de 2.500 habitants i la gent que hi viu ja em té vist de tota la vida.

La sèrie retrata bé el jovent actual?

La sèrie és un mirall de l’actualitat. Reflexa diferents actituds, moments, experiències, sensacions, sentiments que, quan ets adolescent i jove, vius. Molta gent ha pogut sentir-se identificada amb algun dels personatges joves de “Merlí”, o si més no, segur que tenen algun amic o amiga que hi ha empatitzat.
Els valors que desprèn la sèrie amb els diferents filòsofs, han fet reflexionar a molta gent.

Albert Baró Joan Capdevila

El teu personatge ha tingut una de les evolucions més fortes, de noi tímid a rebel·lar-se contra el pare i amb un carrusel d’emocions (ira, amor, plor) com t’ho has preparat?

No ha estat fàcil posar vida a aquest personatge, ja que fa una evolució acompanyada d’emocions i sentiments molt forta. El primer que es necessita per interpretar un personatge és creure en ell, defensar-lo en tot moment i, sobretot, estimar-lo. En Joan, ha tingut moments complicats, especials i emocionants als quals han estat tot un repte per poder interpretar.
Haig de donar les gràcies a l’Isaac Alcayde, al coach de “Merlí” per ajudar-me a entendre en Joan i, també, a la meva família per la paciència que han tingut amb mi.

“Merlí” com totes les sèries actuals remouen molt la xarxa. Segueixes els comentaris de la gent? Interactues amb ells?

No és que segueixi els comentaris de la gent, sinó que me’ls trobo al davant. Actualment tinc actiu el “Twitter”, “Facebook” i “Instagram” i, arrel d’aquestes xarxes socials, m’assabento de com “Merlí” és rebuda als espectadors. He rebut molts missatges i molts comentaris de gent que valora la feina feta, d’alguns que se senten identificats amb en Joan, etc. No puc contestar a tots els missatges, ja que m’hi podria passar hores, però si que he donat les gràcies a tothom de forma general per seguir la sèrie i per ser tant fidels amb ella. Omple molt quan veus que la feina feta és valorada i agraïda per l’espectador.

Sense fer “spoilers” com serà el desenllaç de la temporada de “Merlí”? Creus que deixarà satisfets als seguidors?

El desenllaç de la 1a temporada de “Merlí” serà molt emocionant i emotiu. És el final d’un viatge de 3 mesos, compartint molts moments i moltes històries amb els espectadors.
Penso que deixarà satisfets als seguidors, han de tancar-se algunes trames i se n’han d’obrir algunes d’altres per, si algun dia, es decideix fer una 2a temporada.
No vull acabar aquesta entrevista sense abans dir un “gràcies a tots per fer-vos vostre aquesta sèrie”. Gràcies.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies