Patetisme il·lustrat
9Valoració

La Sala Tallers del TNC presenta l’última creació de Carles Santos: un espectacle sorprenent, diferent i, sobretot, incòmode.

La genialitat de Carles Santos torna a prendre forma en una nova obra de la Sala Tallers del TNC. Amb l’ajuda de Mònica Lòpez (actriu), Núria Andorrà (percussionista) i Dory Sánchez (ballarina), l’etern artista crea un espai escènic on el patetisme humà es dibuixa a partir d’escenes inexplicables i subordinades a una ment laberíntica.

Santos es posa a ell mateix com a primera víctima d’aquesta il·lustració, per tal de mostrar la malaltia que simbolitza el patetisme titular. Crits, cops i insults són el que rep l’intèrpret com a mitjà d’introducció de l’espectacle. Tot seguit per un conjunt d’escenes en les quals les protagonistes omplen de simbolisme i metàfora tot l’escenari de la Sala Tallers.

Moments de descobriment amb un robot aspirador, de plaer amb un assecador de mans, de passió engarjolada entre la ballarina i la percussionista, o moments de vocalització mental amb l’actriu. Tot un seguit de moments abstractes amb més o menys lògica narrativa, però que sempre aporten un simbolisme, de vegades més obvi que d’altres.

L’escenografia i el vestuari de Monste Amenós estan increïblement treballats per tal d’arribar al nivell de les petites obres unides entre si. La il·luminació de Samantha Lee encaixa a la perfecció amb el que passa a escena, i els jocs de llums són perfectes per crear l’atmosfera espessa i tensa que només s’acaba de formar amb el so de Damien Bazin. I per acabar de posar la cirereta del pastís, la coreografia a càrrec de Dory Sánchez i la seva perfecta execució, fan d’aquesta obra un espectacle visualment inoblidable.

Patetisme Il·lustrat té tots els números per convertir-se en una peça clau de l’extensa i intocable obra de Carles Santos. Aconsegueix incomodar al públic i fer que es perdi sense moure’s de la cadira com només ell sap fer-ho. Fins al dia 6 de desembre a la Sala Tallers del TNC, els espectadors tenen l’oportunitat d’entrar al desordenat cap del geni i perdre’s per entre els seus pensaments.Teatre: TNC
Web teatre
Direcció: Carles Santos
Intèrprets: Carles Santos, Mònica Lòpez, Núria Andorrà i Dory Sánchez


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies