George Lucas volia un actor desconegut per interpretar a Anakin Skywalker als episodis II i III. I Hayden Christensen complia els requisits ja que fins aleshores només havia aparegut a En la boca del miedo de John Carpenter i a Las vírgenes suicidas de Sofia Coppola i al gran públic no li sonava el seu nom ni la seva cara.

Hayden Christensen va néixer a Vancouver, Canadà, el 19 d’abril de 1981. El seu pare és executiu en el món de la comunicació. Té dues germanes i un germà que també ha participat en alguna pel·lícula. La germana gran, Hejsa, campiona de salts de trampolí, se’l va emportar a un càsting d’un anunci quan només tenia 7 anys. Com que no hi havia ningú per cuidar-lo mentre la noia feia la prova, el petit Hayden la va seguir fins al plató. Al productor li va agradar i va començar a aparèixer en anuncis de vídeojocs i xarops per la tos. Ell de gran es veia convertit en jugador de hockey o de tenis, però amb 12 anys, Hayden va començar a participar en algunes sèries televisives com Family Passions, No hay amor más grande i més tard Tierras altas que no va durar gaire temps en antena.

Hayden Christensen

Però també des de petit era fan de la saga que el portaria a la fama. Jugava al pati de casa amb un pal com si fos una espasa làser, i Yoda era el seu personatge preferit.

A la primavera del 2000, el seu agent el va convèncer perquè es presentés a les proves de l’Episodi II. Hi va anar nerviós, conscient del què s’hi jugava i quasi arriba tard. Però al final va ser l’escollit entre 440 candidats, per interpretar el paper pel qual havien sonat noms com Leonardo DiCaprio o Ryan Phillippe. De les primeres proves se’n va emportar una tassa de regal i una visita al ranxo Skywalker, amb el què es donava més que per pagat. Quan va rebre la trucada on li van enunciar que el paper era seu, la seva mare no podia deixar de cridar. Ella va ser una dels pocs en saber la notícia d’entrada ja que Hayden tenia estrictament prohibit fer-ho públic més enllà de la seva família. El 12 de maig de 2000 es va fer l’anunci oficial i els seus amics van entendre per fi perquè portava dies amb un misteriós somriure d’orella a orella.

Abans de l’estrena del segon episodi galàctic, va arribar a les pantalles La casa de mi vida on interpretava al fill de Kevin Kline. Un personatge complicat, amb problemes amb les drogues, que li va valdre diverses nominacions a premis, entre ells el Globus d’Or.

Al 2003 protagonitzava la recreació d’un cas real a El precio de la verdad. Donava vida al jove periodista Stephen Glass que va generar un escàndol a Estats Units quan es va descobrir que molts dels articles que escrivia per una de les publicacions més prestigioses del país es basaven en invencions.

Quan parla del futur de la seva carrera diu que, si el fan triar, prefereix interpretar personatges amb un costat fosc “m’atrauen més perquè necessiten més dedicació i esforç“. Hayden és conscient que la seva interpretació de Anakin-Darth Vader l’ha canviat per tota la vida. Aquest noi tímid que prefereix uns texans i una gorra de beisbol a posar-se trajo per anar de gales, ja no pot anar pel carrer sense que el reconeguin. Hi haurà vida per aquest jove actor més enllà de la Galàxia?

Hayden Christensen

Hayden és, de tots els actors de la saga nova d’Star wars, el que ha quedat més en un segon pla. Entre 2006 i 2007, va protagonitzar Despierto, al costat de Jessica Alba,  la història d’un home que roman despert però sense poder moure’s durant una cirurgia cardíaca,  va compartir pantalla amb Samuel L. Jackson, Jamie Bell i Rachel Bilson a Jumper, la història d’un jove que té l’habilitat de teletransportar-se i Rachel Bilson, la seva dona i Christensen co-protagonitzen  un segment del film New York, I Love You.

Aquest 2015 se l’ha vist a Desterrado, al costat de Nicolas Cage, i a American Heist, amb Adrien Brody. Ara té pendent l’estrena de Marco Polo que tot just es troba en fase de preproducció.

Factory Girl (2006)

Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (La guerra de las galaxias: Episodio III – La venganza de los sith, 2005)

Shattered Glass (El precio de la verdad, 2003)

Star Wars: Episode II – Attack of the Clones (Star wars: Episodio II – El ataque de los clones, 2002)

Life as a House (La casa de mi vida, 2001)

The Virgin Suicides (Las Virgenes suicidas, 1999)

Free Fall (1999)

Strike! (1998)

Street Law (Justicia callejera, 1995)

In the Mouth of Madness (En la boca del miedo, 1995)

En aquest especial<< AnteriorSegüent >>

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies