La nova aventura va començar a rodar-se a Austràlia el juny del 2003. 60 actors, centenars d’extres, 73 decorats i localitzacions de Tailàndia, Xina, Suïssa, Tunisia i Itàlia van posar el primer gra de sorra durant 53 dies de filmació. Però fins l’abril de 2005 no no es va acabar el treball de post-producció, el retoc digital de tots i cadascun dels plans de la pel.lícula, la regrabació d’algunes escenes que Lucas volia millorar, la introducció de molts personatges virtuals,… I evidentment l’enregistrament de la banda sonora a càrrec de John Williams que, de nou, aconsegueix ambientar magistralment l’acció recuperant algunes notes dels altres films i introduïnt nous temes com els cors que companyen les gestes dels herois de les Guerres Clon.

El resultat és el primer capítol galàctic que ha estat declarat no apte per menors de 13 anys al Estats Units. Acció, drama, moltes respostes i el descobriment per fi, de quan i perquè l’escollit Anakin Skywalker es va deixar seduir pel costat fosc de la Força. Però no només això, sabrem perquè C3-PO perd la memòria, coneixerem el planeta dels wookies, la raça de Chewbacca, nous mons (Cato Neimodia, Utapau, Felucia, Mustafar), i també els origens d’alguns personatges de l’antiga trilogia com el general Tarkin o la líder de la resistència Mon Mothma. George Lucas ha estudiat fins al mínim detall per no deixar cap incoherència entre els episodis I i II i els de la nova trilogia.

Han passat tres anys des de que van començar les Guerres Clon. Anakin i Obi-Wan s’han convertit en tots uns herois. Sembla que s’apropa el final de la batalla ara que la majoria dels dirigents separatistes han estat morts o capturats.

L’exèrcit droide lluita a les ordres del general Grievous, un temible enemic que col.lecciona les espases làser dels Jedi que mata. Aparentment Grievous ha segrestat al Canciller Palpatine. El Consell Jedi envia Obi-Wan i el seu aprenent a rescatar-lo.

Els dos jedi aconseguiran tornar Palpatine de nou a Coruscant. Però un cop allà, aquest comença a prendre decisions que molts consideren antidemocràtiques.

Anakin per fi torna a casa després de cinc mesos d’absència i la seva dona Padmé li dóna la noticia de que està embarassada.

episodeIII-1

Però aquests moments difícils comencen a afectar al matrimoni. I mica en mica, el jove Jedi es va deixant guiar per Palpatine que el nomena el seu representant dins del consell Jedi. També li revela un perillós secret: hi ha una sèrie d’enormes poders que alguns consideren antinaturals i que cap Jedi li podrà ensenyar. Aquests poders inclouen la capacitat d’evitar la mort, una de les obsessions d’Anakin després de no haver pogut salvar la seva mare i de tenir un somni premonitori sobre la mort de la seva dona.

Però el Consell Jedi ja sospita de Palpatine i tampoc confien en Anakin. Quan el noi es presenta davant del consell li anuncien que no li concediran el grau de Mestre i li fan saber que no creuen que estigui preparat per fer front a la pressió dels esdeveniments. Tot plegat no fa més que augmentar la frustració d’Anakin, que sempre s’ha sentit marginat pels seus mentors, i començarà a cedir a les temptacions del mal. Palpatine el sotmetrà a una sèrie de proves en prendre’l com el seu propi aprenent de Sith, entre elles, una lluita amb el líder dels separatistes, el Conde Dooku.

Quan creu que ha arribat el moment adequat, Palpatine decideix deixar d’ocultar la seva veritable personalitat. En el moment que els Jedis es disposen a arrestar-lo, el Lord Sith es revela amb tot el seu poder. Tots els cavallers Jedi són declarats enemics de la República i com a tals seran perseguits i eliminats un per un per l’exèrcit.

Obi-Wan, perplexe per tot el què està passant acut a buscar el consell del mestre Yoda. Aquest li fa saber que tot apunta a que el jove Skywalker s’ha deixat seduir pel costat fosc de la força. Sabent que el seu padawan pot haver contribuit a l’eliminació dels Jedi i a la instauració del imperi de terror de Palpatine, Obi-Wan va a veure Padmé perquè li digui on pot trobar Anakin.

Ha arribat el moment de que Obi-Wan i Anakin s’enfrontin al planeta de lava Mustafar. El primer, desesperat pels aconteixements li recorda al segon que ell era l’escollit. Però ja és massa tard, el jove ha venut a seva ànima al costat fosc a canvi d’inimaginables poders.

A causa de la lluita, Anakin pateix terribles cremades que el deixen desfigurat. Però Palpatine aconsegueix salvar-lo i el trasllada a una sala d’operacions on el robotitzen i li dissenyen un trajo especial per tal que sobrevisqui: és el naixement de Darth Vader.

El mateix mestre Yoda és atacat per Palpatine. Tot i que sobreviu, haurà d’acabar amagant-se al recòndit planeta Dagobah. Però abans cal disposar el futur dels fills bessons d’Anakin i Padmé: Luke i Leia, després de la mort de la seva mare.

Ell serà entregat als Lars de Tatooine. Ella serà educada pel senador Bail Organa d’Alderaan. Potser si els dos petits aconsegueixen créixer sans i estalvis, algun dia es converteixin en la nova esperança de la Galaxia per acabar amb els temps foscos de l’Imperi.

episodeIII-2

En aquest especialSegüent >>

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X