Els Jedi, és l’Ordre dels Cavallers guardians de la pau i la justícia a l’ Univers des de fa milers de generacions. Els governa un Consell format per 12 Mestres Jedi que es reuneix al Temple de Coruscant. Convertir-se en Jedi requereix compromís, disciplina i un dur entrenament que molts emprenen des de ben petits.

Els qui tenen més potencial, compten amb un elevat nombre de midiclorians a la seva sang. Quan arriben a certa edat, cada aprenent rep el nom de Padawan i se li assigna un Jedi madur que completarà el seu entrenament amb l’objectiu de convertir-lo en Cavaller Jedi. El màxim rang de l’ordre és el de Mestre Jedi, reservat només a aquells que demostren una devoció excepcional i un altíssim nivell de comunió amb la Força.

Star Wars

És l’elegant arma que utilitzen els Cavallers Jedi. Portar una espasa làser és mostra de tenir una gran habilitat en l’ús de la Força, confiança i destresa. Desactivada, és un mànec metàl.lic d’uns 30 centímetres. Però simplement pressionant un botó, es allibera un raig de pura energia, d’un metre de llarg, que emet un so característic. El làser és capaç de tallar pràcticament qualsevol cosa, excepte un altre làser. Després de l’exterminació dels Jedi, els secrets de la construcció de les espases làser es van perdre i aquestes armes es van convertir en relíquies.

Star Wars

El colossal Temple Jedi és la seu on es reuneix el Consell de l’Ordre Jedi a Coruscant. Per la seva enorme alçada, destaca en la secció del planeta on està situat. Al cim de la torre principal, hi ha una corona de cinc puntes que acull les cambres més importants. Una d’elles es la sala circular del consell on es prenen les decisions més importants dels Jedi. Però també hi ha lloc per les sales d’entrenament dels joves padawan, oficines privades, l’arxiu i la biblioteca.

Star Wars

Els arxius del Temple Jedi contenen la major font d’informació de tota la Galàxia, guardada en format electrònic o hologràfic. Els estudiants i investigadors els utilitzen per aprendre o per ajudar-se en les seves missions. En el passadís principal, entre les fileres d’arxius, hi ha bustos de bronze dels Jedi més venerats de la història.

Star Wars Yoda

El més savi dels ancians Jedi va viure fins als 900 anys i va entrenar joves en la Força durant vuit segles. Entre els seus deixebles més il·lustres hi ha els mateixos Obi Wan Kenobi i Luke Skywalker. Ell fou el líder del Consell Jedi en els últims anys de la República, quan una pertorbació en la Força va posar fi als dies de tranquil·litat.

Yoda és extremadament poderós en l’ús de la Força i també dels més hàbils amb una espasa làser. En ocasions deixà la sala del Consell per fer de general a les tropes que lluitarien en les Guerres Clon.
Quan l’Imperi va establir el seu terrible domini a la Galàxia i va fer exterminar tots els Jedi, Yoda es va haver d’amagar al pantanós planeta Dagobah, tot desitjant que algun dia es compliria la profecia i una nova esperança tornaria l’equilibri a la Força. I efectivament, quan res aturava els plans de Vader i l’Emperador, Luke Skywalker va trucar a la seva porta.

Star Wars Obi Wan Kenobi

Des de ben jove, Obi-Wan havia demostrat un gran talent en el seu aprenentatge per convertir-se en Cavaller Jedi, i arribaria a convertir-se en un dels més llegendaris. Als 25 anys fou assignat com a padawan de Qui-Gon Jinn qui acabaria el seu entrenament. Tot i algunes reticències, quan el seu mestre va morir, es va fer càrrec del jove Anakin. Però a mida que el seu aprenent avançava, van començar a sorgir les diferències entre el mestre i l’aprenent.

Durant les Guerres Clon rebé la distinció de Mestre Jedi. Però no va poder evitar que el seu aprenent es deixés seduir pel costat fosc de la Força. En aquests difícils moments, Obi-Wan fou l’encarregat d’amagar els fills d’Anakin i Padme Amidala, Luke i Leia. I ell mateix es va recloure en una recòndita cova del planeta Tatooine amb el nom de Ben. Una crida de socors de Leia el faria tornar a la lluita, per acabar morint a mans del seu ex deixeble ara convertit en Lord Vader.

Star Wars - Anakin Skywalker

Des del seu naixement, Anakin Skywalker estava destinat a complir una llegendària profecia. Passà la seva infància com a esclau, al costat de la seva mare Shmii, en el remot planeta Tatooine. Però ja llavors destacava per la seva habilitat com a pilot i la seva facilitat per construir tot tipus de màquines i robots.

El Mestre Qui-Gon en va reconèixer el potencial i va aconseguir alliberar-lo per emportar-se ‘l a Coruscant per convertir-lo en un Jedi. Després sota la tutela d’Obi-Wan les seves habilitats creixerien al igual que certa arrogància i molta frustració. El dolor va començar a despertar el seu costat fosc quan va arribar tard a salvar la vida de la seva mare. Poc després es casava en secret amb Padme Amidala. Les seves habilitats en nombroses batalles li valgueren el sobrenom de l’Heroi Sense Por. Però sota la influència de Palpatine, acabaria caient al costat fosc, convertint-se en Lord Darth Vader i perseguint sense pietat Jedis i Rebels.

Star Wars

Aquest savi Jedi respectuós amb la Força, més d’una vegada havia contradit les ordres del Consell. És ell qui va trobar el jove Anakin i en va reconèixer el seu enorme potencial. Però després de decidir alliberar-lo i convertir-lo en un jedi, Qui-Gon havia de deixar aquesta tasca en mans del seu padawan, Obi-Wan, en caure mort en una lluita amb el sith Darth Maul. El seu lema vital: “sent, no pensis; confia en els teus instints“.

Star Wars

Un dels pocs humans que formen part del Consell Jedi. Windu n’ és un dels membres veterans, de saviesa i experiència llegendàries. Fou un dels encarregats d’avaluar el petit Anakin quan el van presentar al Consell. Diplomàtic per naturalesa, creu en el poder de les paraules per sobre de la força. Però els perills que assetgen la Galàxia li fan replantejar-se les coses i demostrar la seva habilitat amb la seva espasa làser violeta a Geonosis.

Star Wars

Ki-Adi-Mundi és un dels representants alienígenes del Consell Jedi. El caracteritza el seu crani allargat que conté un cervell binari. Estava present quan Qui-Gon va presentar al Consell les seves sospites sobre els Sith, i fou un dels que no el van creure d’entrada. Anys més tard es va tornar a equivocar amb les intencions de Dooku. Però quan va arribar el torn d’alliberar Obi Wan i Anakin, Ki Adi Mundi va ser un dels Jedi que va agafar l’espasa per anar a lluitar a l’arena de Geonosis.

Star Wars

Luminara Unduli va servir a l’Ordre Jedi en els últims anys de la República Galàctica. És una exòtica humanoide que compta amb la total confiança com a assessora, tant de part del Consell Jedi com del Govern de la República. Té al seu càrrec un Padawan, Barriss Offee, que al igual que Luminara demostra un increïble talent amb l’espasa làser. Talent que han posat en pràctica en més d’una ocasió en arriscades missions.

Star Wars

Shaak Ti és una altra dels 12 savis i poderosos Mestres Jedi que formen part del Consell del Temple de Coruscant. Com a tal, la seva tasca és assignar missions als Cavallers Jedi, i contemplar els afers de la Força des de la torre més alta. Va ser admès al Consell poc abans que comencessin els esdeveniments que van desembocar en les Guerres Clon. També fou un dels enviats a Geonosis.

Star Wars

De cos atlètic, bellesa exòtica i pell blava, Aayla Secura fou una Jedi en els temps àlgids de l’ordre. És una de les que desenvoluparen missions fora del Temple Jedi, sobretot al mateix planeta Coruscant. Però també formà part del grup de 200 Jedi que viatjaren a Geonosis en missió de rescat. Ella fou una dels pocs supervivents, per comandar després un esquadró de soldats clon en la batalla que tingué lloc al polsegós planeta.

Star Wars

Adi Gallia és una humana d’exòtica bellesa, poderosos ulls blaus i presència imponent. Aquesta Mestra Jedi fou membre del Consell en els temps finals de la República i una altra de les encarregades de decidir si s’havia d’entrenar Anakin. Acostuma a anar vestida amb un cas amb tentacles orgànics. La seva fortalesa en la Força li ve de família ja que té diversos parents que són Cavallers Jedi.

En aquest especial<< AnteriorSegüent >>

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies