El de Star Wars és un univers ple de planetes habitats, cadascún amb les seves races, característiques pròpies de fauna i flora, sistemes de govern i el seu paper a jugar en les aventures dels protagonistes.

El somni dels cosmopolites: una immensa gran ciutat cobreix aquest planeta del cor de la galàxia (les seves coordenades de navegació són 0-0-0). Coruscant és la capital governamental i seu de la República, del Senat Galàctic i del Consell Jedi. Alguns dels seus edificis tenen quilòmetres d’alçada i entre ells, circulen naus de tot tipus a diferents nivells.

Al sud de la ciutat hi ha les Muntanyes Manarai sempre cobertes de neu. Altres punts d’interès turístic de Coruscant són les Grans Torres, els Jardins Botànics del Domo, el Gran Vestíbul de Recepcions d’un quilòmetre de llarg, la ciutat subterrània de Dometown, el teatre Grandis Mon, el Zoològic Hologràfic d’Animals Extingits, el Museu Galàctic, la Universitat de Coruscant o l’ Edifici d’Operacions de Seguretat Imperial.

L’espai que envolta el planeta està defensat per estacions de batalla orbitals Golan III i una instal·lació de ports estelars en òrbita. Durant els temps de l’Imperi, a més, protegien Coruscant dues capes de sofisticats camps d’energia.

Un planeta molt més tranquil i relaxant. La superfície de Naboo està coberta de llacs i pantans, enormes prats i verds turons. I sota la superfície, recorren el planeta llargs túnels i profundes coves submarines. En aquest idíl.lic planeta de preciosos paisatges conviuen una raça d’humans pacífics, els Naboo, i una espècie d’amfibis intel·ligents anomenats Gungans. Ambdues cultures han fet gala d’un gran talent arquitectònic; els Naboo amb bonics edificis integrats en la natura i els Gungan amb unes exòtiques bombolles hidrostàtiques que els permeten viure sota l’aigua.

La població humana concentra majoritàriament a la capital, Theed, on hi ha el palau de la Reina Amidala.

Tatooine és un planeta polsegós de l’anella exterior de la Galàxia, apartat de l’interès de la República o de l’Imperi. L’orbiten dues estrelles bessones que el converteixen en un món calorós on les temperatures oscil.len entre els 40 i els 65 graus. Pobre i amb molt poca indústria, està controlat pels Hutt. De fet, les seves operacions al marge de la llei, atrauen a Tatooine molts caçadors de recompenses, contrabandistes, lladres i altres malfactors. Però les seves races natives són els jawas i els moradors de les arenes, els cucs de sorra, els llangardaixos de les dunes, les rates womp, els dracs krayt i els humans.

Entre ells, vivia un nen que havia estat venut com a esclau, de nom Anakyn Skywalker, qui després seria alliberat pel Jedi Qui-Gon Jinn. Anys més tard també va ser el planeta on Obi-Wan va deixar al petit Luke Skywalker al càrrec dels seus oncles Owen Lars i Beru. I temps després, Luke ja convertit en Jedi, tornaria a Tatooine per alliberar el seu amic Han Solo, matar a Jabba the Hutt i posar fi al seu imperi criminal.

Els punts d’interès de Tatooine inclouen el Port Estelar de Mos Eisley, el Palau de Jabba el Hutt, el Canyó de Beggar, el Mar Duna, la granja d’humitat de Lars o el Gran Pou de Carkoon.

Geonosis és un planeta molt proper a Tatooine, més enllà dels confins de la República Galàctica. La seva superfície està coberta d’àrids deserts i construccions rocoses d’un to vermellós. Les criatures que hi habiten s’han desenvolupat per adaptar-se a les dures condicions de vida de Geonosis. Els més evolucionats són els geonosians, uns éssers amb aspecte de grans insectes alats que viuen en torres de pedra i gestionen fàbriques on es construeixen droides i armes.

Geonosis es va convertir en el refugi i lloc de reunió dels moviments separatistes liderats pel Count Dooku. Quan van ser descoberts per Obi-Wan, els geonosians el van capturar i van portar-lo a un dels llocs més temibles del planeta, l’arena d’execucions. La missió de rescat per part dels Jedi va originar la primera batalla de les històriques Batalles Clon.

Situat al marge exterior de la Galàxia, Endor és un gegant gasós orbitat per 9 llunes. La més gran d’aquestes llunes és coneguda amb el nom de Lluna Bosc, Lluna Santuari o directament Endor. El terreny està cobert de boscos, sabanes, muntanyes, llacs i petits deserts. El seu clima temperat l’han convertit en la llar ideal per un gran nombre de criatures com els ewok, gorax, yuzzum, teeks, bordoks, dracs condor,ocells gunla, blopes, gupins, duloks o els ocells llanterna. Els primitius i peluts Ewoks són hàbils enginyers i construeixen les seves cases entre els arbres que poden tenir fins a 1000 metres d’alçada.

L’Imperi va escollir aquest racó galàctic per construir en secret la seva segona Estrella de la Mort i va establir a la superfície d’Endor una base per generar un escut protector per a l’estació de batalla en òrbita. Però Han Solo i Leia Organa, ajudats pels ewoks van aconseguir infiltrar-s’hi i destruir l’Estrella de la mort i part de la flota imperial, en el què ja es coneix com la Batalla d’Endor.

Aquest planeta desolat té tres llunes que l’origen i sovint rep l’impacte de meteorits. Hoth és tan fred (les temperatures oscil.len entre els 32 i els 57 graus sota zero) que poques espècies l’habiten, només alguns Tauntauns, wampas, i cucs de neu.

La geografia de Hoth inclou diverses capes de gel, algunes coves naturals, espectaculars guèisers i un abisme de 1.000 quilòmetres de llarg a l’hemisferi sud del planeta. El fons d’aquest abisme està recobert d’aigua mantinguda en estat líquid per la pressió de les dues parets oposades. Aquest lloc recòndit i inhòspit va servir als rebels per establir la seva secreta Base Echo fins que van ser descoberts per una sonda imperial. Després el mateix Darth Vader va dirigir les seves tropes contra ells donant lloc a la ja èpica Batalla de Hoth.

Aquest planeta pantanós i decantat ni tan sols apareix a les cartes de navegació modernes. Però aquest món oblidat és la casa d’un dels dos últims supervivents del Consell Jedi, el mestre Yoda. Dagobah està cobert d’arbres retorçats i pudents pantans entre les aigües dels quals neden misterioses criatures. A la superfície hi ha una boira quasi permanent i plou mols sovint. A aquest lloc poc acollidor va arribar el jove Luke Skywalker seguint un missatge de Obi-Wan, per trobar-hi al mestre Jedi que l’entrenaria en els camins de la Força.

Bespin és una raresa astrofísica. Es tracta d’un gegant gasós immens orbitat per diverses llunes, que té una banda habitable a l’atmosfera, entre les capes de núvols. Allà s’han establert algunes companyies mineres que es dediquen a extreure gasos de les profunditats del planeta per després comerciar amb ells. La més prospera és Cloud City, dirigida per Lando Calrisian.

Cloud City és una metròpolis flotant que s’ha especialitzat en l’explotació de gas Tibanna. Una colònia sofisticada i allunyada dels embolics polítics fins que un dia un vell amic de Lando, Han Solo, va acudir a ell en busca d’ajuda per trobar-se que el mateix Darth Vader l’estava esperant.

L’existència de Kamino va ser esborrada dels arxius Jedi per amagar un secret que jugaria un paper clau en les batalles de poder dels temps de la República.

Kamino és un planeta de tumultuosos oceans castigat contínuament per violentes tempestes Els seus habitants viuen en unes poques construccions edificades sobre les aigües turbulentes. Governats pel primer ministre Lama Su, els kaminonians són els millors clonadors de la galàxia tot i que mantenen els seu ofici en secret per quasi tothom. El Gran Exèrcit de la República utilitzat durant les Guerres Clon va ser creat i entrenat a les instal·lacions de Kamino.

Yavin4 és la quarta lluna del planeta Yavin, situat al marge exterior de la Galàxia.És un món de jungles càlides, amb quatre continents principals separats per sis oceans. Entre les espesses jungles on es troben els arbres porpra Massassi, hi ha muntanyes volcàniques i amples rius. Durant l’estació humida, violentes tempestes castiguen Yavin. La flora de inclou plantes de fulles blaves canviants als sentiments, falgueres penjants, orquídies nébula de colors i fongs explosius. I entre les formes de vida indígena, s’hi poden trobar simis semi – intel·ligents, runyinps yavinians, salamandres mucoses, aranyes saltarines púrpura, crancs llangardaix, ocells rèptils, serps de cristall i escarabats piranya.

L’Aliança Rebel hi va tenir una base secreta. Quan les forces imperials anaven a destruir Yavin amb el seu superláser després de descobrir-la, Luke Skywalker va liderar l’equip que destruir la primera Estrella de la Mort en l’èpica Batalla de Yavin.

Alderaan no va tenir tanta sort. Temps enrera va compartir el sistema Alderaan amb el seu planeta germà Delaya i era un món pacífic i bonic del centre galàctic. El clima era previsible i agradable, i la superfície, sense oceans, estava coberta de prats i llacs poc profunds. La vida animal incloïa els enormes thrantes, unes bèsties més lleugeres que l’aire que els habitants del planeta usaven com a mitjà de transport.

Alguns dels grans artistes i pensadors de la Galàxia es van criar en aquest planeta. També es va convertir en la llar de Leia quan va ser adoptada pel senador Organa. Seguint al caos de les Guerres Clon, els pacífics habitants del planeta, van prendre una decisió radical i decidiren no tenir armes al seu món. Però Alderaan va passar a la història quan les forces imperials van decidir destruir el planeta per fer una brutal demostració de força amb la primera Estrella de la Mort.

En aquest especial<< AnteriorSegüent >>

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies