Coldplay – “Adventure Of A Lifetime”

La setmana passada els Coldplay anunciaven que la seva nova gira passarà per l’Estadi Olímpic de Barcelona el proper 26 de Maig de 2016. Una gira que servirà de presentació del seu nou disc, el setè, “A Head Full Of Dream”, a la venda a partir del 4 de desembre. Produït pel duo Noruec Stargate, s’espera que l’àlbum compti amb la participació d’artistes convidats com Beyoncé, Tove Lo i Noel Gallagher, entre d’altres. Segons la banda liderada per Chris Martin, es tracta d’un dels seus treballs més feliços. A la portada del disc no li falten colors i el seu single de presentació, “Adventure of a Lifetime”, ens arriba ben carregadet: picades de mans, baixos funky, ritmes Disco i un riff de guitarra tan enganxós com irresistible. Woo Hoo!!!

Foo Fighters – “Saint Cecilia”

Per culpa dels atemptats de París i la conseqüent cancel·lació de la seva gira, aquesta setmana passada ens vam quedar sense poder veure els Foo Fighters a Barcelona. Però com a homenatge a les víctimes i per posar una mica de positiu enmig del negatiu, Dave Grohl i els seus ens han regalat un EP amb 5 noves cançons que es poden descarregar gratuïtament. El recull de temes porta per títol Saint Cecilia, en honor al hotel d’Austin entre la cuina i el bar del qual van gravar els seus cinc talls en plena gira: “Saint Cecilia”, “Sean”, “Iron Rooster”, “The neverending sigh” i la més contundent “Savior Breath”. Un recull que connecta amb el so del seu darrer disc “Sonic Highways” i que culmina un any ple de moments especials pels Foo Fighters, des de la monumental trompada amb fractura de cama que ha portat Grohl a actuar en bona part de la gira assegut a un gran tron, fins a l’actuació al poble italià de Cesena després que 1.000 musics tocant en directe els demanessin una visita. Esperem que per fi l’any que ve puguem veure’ls per casa nostra.

Panic! At The Disco – “Emperor’s New Clothes”

El que passa a Las Vegas no sempre es queda a Las Vegas i al gener Brendon Urie, Dallon Weekes i Kenneth Harris ens faran saber el que han estat fent en forma d’un nou disc. El cinquè àlbum dels Panic! at the Disco portarà per títol “Death of a bachelor” i ens prometen ni més ni menys que una barreja entre ritmes de Beyoncé i veus estil Sinatra. Extrany? Que a ningú li entri el pànic, que ja hem pogut sentir tres talls,”Victorious”, “Hallelujah” i “Emperor’s new clothes” són hits amb ritmes més electrònics que alguns dels seus èxits passats però tots ben enganxosos, dels que et fan remenar el cap i els peus des del primer minut. I si han passat problemes d’addiccions, han tingut canvis al grup i els ha costat acabar aquest disc en els més de dos anys que han passat des del “Too weird to live, too rare to die!” (2013), això sí que s’ho deixen a casa perquè aquest grup tant variable i peculiar té clar que en això de la música el primer és divertir-se.

The Cult – “Dark Energy”

L’any que ve els britànics The Cult faran número rodó a la seva discografia; al febrer publicaran els seu disc número 10 i el que tanca la trilogia temàtica que iniciaven amb “Born into this” (2007) i “Choice of weapon” (2012). De la formació original ja només queden Ian Astbury i el guitarra Billy Duffy, però els dos en tenen prou per tornar a armar música i lletres d’un nou àlbum i tenir els fans amb les dents llargues mentre només ens deixen sentir un petit anticipament: “Dark Energy”. Diuen que “Hidden City” serà una metàfora de les seves vides espirituals, ja veurem si la cosa dóna per tanta espiritualitat, però de moment amb criteris més terrenals, ens agrada el ritme saltarí i la textura sonora d’aquesta primera entrega

Kiesza feat. Djemba Djemba – “Give It To The Moment”

A la Marina Real Canadenca la coneixien amb el nom de Kiesa Rae Ellestad, però des de l’any passat tothom la coneix com a Kiesza. I és que el seu “Hideaway”, el primer senzill del seu segon àlbum “Sound of a Woman”, va donar la volta al món, i Kiesza va passar de regalar CDs als soldats canadencs en Afganistan, a alternar-se amb l’Ariana Grande, Nicky Minaj i Maroon 5 en els premis MTV. Molt va tenir a veure l’impressionant video que va acompanyar aquell senzill, rodat en una sola presa. Lluny del folk amb el que va iniciar la seva carrera, Kiesza segueix l’estela d’aquell “Hideaway” amb el seu nou senzill “Give It To The Moment”, comptant amb el so Drum and Bass més enèrgic i infecciós de Los Angeles, de la mà del productor Djemba Djemba. Una bona pista per veure per on aniran els trets en el seu nou àlbum, previst per l’any que ve.

Snakehips feat. Tinashe & Chance The Rapper – “All My Friends”

Hi ha vegades que escoltes una cançó i t’atrapa a l’instant. Aquest és el cas de “All My Friends” del duo londinenc Snakehips. I és que amb una tornada com aquesta ho tenen fàcil. La parella de DJ’s, Oliver Lee i James Carter, han passat de fer moure esquelets sota la nòmina del popular canal de Youtube Majectic Casual, ha trobar amb la seva emancipació un so molt més chilled, ple d’influències R&B, soul, disc i hip-hop. Per a aquest, el seu quart senzill, han comptat amb la col·laboració de Tinashe i Chance the Rapper, tot un luxe. El tema recorda al “Where is the Love?” dels Black Eyes Peas, himnes amb sons tan de bon rotllo com tristes són les seves lletres. “All my friends are wasted. And I hate this club. Man I drink too much. Another Friday night I wasted. My eyes are black and red. I’m crawling back to you, babe.” Tanta festa passa factura.

Suede – “Outsiders”

Als britànics Suede els va caldre una aturada de deu anys per retrobar-se a sí mateixos i el seu so. Quan el 2003 Brett Anderson va anunciar la separació del grup va dir que no tornaríem a sentir un nou disc fins que se sentissin en el moment artísticament apropiat per fer-ne un. I per fi al 2013 tornaven renovats amb “Bloodsports”. Ara venen a confirmar que els dubtes són coses del passat i que han posat de nou la directa. “Night thoughts”, el seu nou disc per gener de 2016 ja té carta de presentació, un single que amb el nom de “Outsiders” reprèn aquest estil característic de rock alternatiu, elegant i eteri. Un tema que es pren el seu minutet introductori dirigit per la guitarra de Richard Oakes i la bateria de Simon Gilbert per donar pas cap a la veu inconfusible d’Anderson cavalgant cap al crescendo. Suede en pura essència.

Van Morrison – “I’ll Be Your Lover, Too – Alternative Version”

A la fi. Warner Brothers s’ha decidit a remasterizar dos dels discos més importants de Van Morrison (i de tota la història discogràfica), “Astral Weeks” (1968) i “His Band and the Street Choir” (1970), segon i quart LP de la seva carrera, referències imprescindibles per descobrir al geni més enllà del “Brown Eyed Girl” (1967) que el va donar a conèixer. Fa un parell d’anys, Warner Brothers ja va reeditar en una acurada edició de 4 discos el seu “Moondance” (1970), el disc que es situava entre els dos que ara tornen sense tant disc però amb un so i uns temes extres gens menyspreables, a base de diferents preses d’estudi i versions alternatives dels temes originals. Una bona excusa per recuperar o descobrir cançons tan impressionants com “Ballerina”, “Street Choir”, “I’ve Been Working” o “I’ll Be Your Lover, Too”, un dels nombrosos temes que Morrison va dedicar a la seva esposa Janet, que en la seva versió alternativa potencia aquest calze a capela que Morrison volia per el seu quart disc. Folk rock & Blues pels que no passen els anys

 

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies