Ja està aquí el XXI Saló del Manga de Barcelona i arriba més fort que mai. Del dijous 29 d’octubre al diumenge 1 de novembre omplirà el recinte de la Fira de Montjuïc d’afeccionats al manga i de la cultura nipona. És el quart any consecutiu que el Saló augmenta el seu espai expositiu, arribant ja als 60.000 metres quadrats, i si s’ha de jutjar per la venda d’entrades (les del dissabte i del diumenge ja estan esgotades) sembla que l’ocupació serà màxima. Exposicions, tallers, xerrades, concursos,… tot un món per descobrir en el que resultarà fàcil perdre’s. Això sí, si sou dels afortunats que visitareu el Saló, hi ha algunes cites que no us hauríeu de perdre. Aquests són els nostres 6 imprescindibles d’aquest any.

Dracs de paper: entre orient i occidentDracs de paper: entre orient i occident

Una exposició que desvetlla els orígens i evolució d’aquesta criatura fascinant. Una bèstia mitològica que, curiosament, s’ha repetit en la cultura oriental i occidental malgrat haver-se originat de forma independent. En orient va ser un ésser d’aigua, benvolent, ple de saviesa i representant de la bona sort. En occident, no obstant això, sempre va ser un ésser de foc, més dolent que la carn vermella processada. Amb el pas de temps les cultures s’han anat barrejant. Qui no coneix al drac Shenron o la llegenda de Sant Jordi. Tots dos tindran el seu espai en l’exposició.

Manga en construcció. 

Manga en construcció

Sempre m’han fascinat l’arquitectura representada en alguns dels mangues que han passat per les meves mans. Aquesta exposició les posa en primer plànol, per poder gaudir, fins i tot en maquetes, d’aquesta arquitectura japonesa, des de la més funcional i quotidiana, fins als edificis més famosos de Tòquio o Kyoto. A través dels mangues de caràcter històric descobrirem antigues edificacions desaparegudes víctimes de terratrèmols, incendis o els efectes devastadors de la Segona Guerra Mundial. Gaudí, i la fascinació que desperta la seva obra al poble japonès, també estarà present.

Star Wars Japan

Star Wars Japan

Queda molt poc ja per l’esperadíssima estrena de l’inici de la nova trilogia de Star Wars. Però per sadollar l’apetit dels més ansiosos, aquesta exposició és ideal. La força que uneix a Japó amb l’univers de Star Wars és més intensa del que podem pensar. Una relació que ve des de lluny, des de la mateixa concepció de la història dels Jedi i els Sith. No oblidem que George Lucas era un gran admirador del cinema de Akira Kurosawa. Il·lustracions, creacions gràfiques i marxandatge del que més fascina (l’exclusiu per al mercat japonès) us deixaran amb un bon sabor de boca.

Concurs de Cosplay

Concurs de Cosplay

Si hi ha alguna cosa especialment cridanera en qualsevol Saló del Manga que s’aprecii, és poder creuar-se amb aquests álter egos dels mangakes més extravagants. S’han regalat 3000 entrades a aquells cosplayers que van ser més ràpids alhora d’inscriure’s, així que segur que us creuareu amb algun, o fins i tot us podeu convertir en un d’ells gràcies als nombrosos tallers dedicats al món del Cosplay (Maquillatge de fantasia, ferides i zombies, pròtesis, construcció d’armadures, cossets, faldilles i fins i tot perruques). Però per inspirar-se res millor que fixar-se en els més professionals, els participants del World Cosplay Summit, la final espanyola del qual tindrà lloc el dissabte a les 15.00h., a la Plaça Univers de la Fira de Barcelona.

30 anys de Super Mario Bros

30 anys de Super Mario Bros

Pikachu i la colla de Pokemons s’hauran de conformar aquest any amb estar en un segon pla. I és que aquest és l’any de Super Mario Bros, que està d’aniversari. I per celebrar-ho el Saló del còmic li dedica els 750 metres quadrats, en els quals es podran provar algunes de les últimes novetats de la icona dels videojocs per Nintendo 3DS i Wii O, entre ells, Super Mario Maker, el primer joc de la sèrie en el qual els usuaris poden crear els seus propis nivells i reptar a altres jugadors al fet que els superin en el seu Wii O. Els fans també podran provar jocs de l’home del bigoti previstos per a llançament a finals d’aquest any, com Mario Tennis: Ultra Smash per Wii O. Altres títols basats en l’univers de Mario que podrem trobar són Super Smash Bros. for Wii O, Mario Kart 8 o Yoshi’s Woolly World per Wii O. Per a la família de consoles portàtils Nintendo 3DS, Nintendo també portarà grans jocs de Mario com Super Smash Bros. for Nintendo 3DS, Mario Kart 7, New Super Mario Bros. 2, Mario Party: Island Tour i Puzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition. L. Gairebé res.

La cuinera de Madonna

La cuinera de Madonna

Apropar-se al Saló del Manga pot convertir-se també en una autèntica experiència culinària. Hi ha nombrosos tallers programats en els que podrem aprendre no només a preparar els coneguts sushis, també podràs convertir-te en un expert catador de sake, un mestre dels ganivets japonesos o conèixer les normes d’etiqueta a la taula. Encara que sí o sí, no podeu faltar a la classe magistral de Mayumi Nishimura, que va adaptar la seva experiència amb la cuina japonesa a la macrobiòtica i aviat es va convertir en xef i professora de cuina en el Kushi Institute a Massachusetts, una posició que va ocupar durant més de 15 anys. En 2001, es va convertir en la cap de cuina macrobiòtica de Madonna, amb qui va viure i viatjo durant 10 anys.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies