Quan la ABC, una cadena a la que totes li ponen i té un munt de sèries exitoses, va presentar la seva graella de novetats, ho va fer amb una premissa clara: més diversitat. I ho deien tant en el sentit de posar més varietat a l’estil de sèries que emeten com d’ampliar l’espectre de grups ètnics i d’edat representats a les seves ficcions. En tot plegat ens va cridar l’atenció el tràiler amb el que anunciaven un nou thriller: Quantico. Ja estrenada, aquesta producció s’ha convertit en un dels cavalls guanyadors de la nova temporada, amb una trajectòria que va cap amunt.

Als upfronts ens van vendre “Quantico” com una sèrie que mesclaria acció i suspens, un thriller que potser sonava impropi del nom que hi havia darrera: Joshua Safran, el mateix que va concebre “Gossip Girl” i “Smash”. En veure el pilot i conèixer els protagonistes vam saber de seguida que Safran no havia plantejat un thriller amb vocació de realisme i alta volada, però també que tenia molt clar quin era el punt fort de la sèrie i que aconseguiria enganxar-hi la gent. I des d’aleshores l’està explotant prou bé. Repassem primer de què va “Quantico”:

Quantico és la famosa base de Virginia on s’entrena els nous cadets del FBI. Una nova promoció arriba a la base, entre els que hi ha l’atrevida Alex Parrish (Priyanka Chopra), filla d’un ex-agent mort en un conflicte familiar, en Ryan Booth (Jake McLaughlin), ex-militar que ara vol fer carrera a l’agència, la Shelby (Johanna Braddy), una nena rica que va perdre els pares als atemptats del 11S, la Natalie (Anabelle Acosta), una noia dura i poc disposada a fer amics, en Simon (Tate Ellington), un jove geni gay poc donat a obrir-se als demés, la Nimah (Yasmine Al Massri), la primera noia obertament musulmana que s’accepta al programa, o en Caleb (Graham Rogers), un noi poc dotat per les missions sobre el terreny però que aprofitarà la seva intel·ligència per mantenir-se al FBI com sigui. Tots ells es sotmeten al dur entrenament que dirigeixen els Agents Especials Liam O’Connor (Josh Hopkins) i Miranda Shaw (Aunjanue Ellis), que els ensenyaran a disparar, a superar proves mentals i físiques i a ser bons investigadors. També a treballar alhora la confiança en els seus companys però a indagar a fons en cadascun d’ells. I just quan el seu entrenament ha avançat uns mesos i algunes coses ocultes començaven a sortir a la llum, Nova York pateix el pitjor atac des del fatídic 11 de Setembre. Les sospites de seguida recauen en els reclutes de Quantico i es creu que un d’ells ha estat la ment darrera la planificació de l’atac. ¿Qui? Mentre tot el FBI es dedica a perseguir a la persona que creuen culpable, aquesta intentarà demostrar la seva innocència trobant el veritable terrorista, però sense tenir ni idea de en qui pot confiar.

Quantico

El FBI que presenta la sèrie és molt de manual, i els nous cadets són tots joves, guapos i estupendos. Així que com dèiem, per aquí no espereu de “Quantico” una ficció disposada a fer una mirada profunda sobre intrigues polítiques i criminals d’alt nivell. Quin és doncs el punt fort de “Quantico”? Que els seus protagonistes són tots més falsos que una moneda de tres euros. Tots han enganyat en les seves sol.licituds d’accés, han mentit als seus companys i superiors, i amaguen una pila de secrets.

I això és el que els responsables de la sèrie estan explotant per tenir al públic enganxat. Ho fan de manera dosificada i alternant diverses línies temporals: Veiem els mesos d’entrenament a l’acadèmia i la convivència entre els cadets, veiem flashbacks sobre el seu passat, assistim a l’atemptat que ho canvia tot i també a la posterior investigació dels fets, la persecució de la presumpta culpable i la lluita d’aquesta per demostrar qui ho va planificar tot en realitat.

La sèrie avança així de manera no lineal i en cadascun dels temps els guions ens van descobrint algunes mentides i secrets dels protagonistes, mantenint el suspens sobre qui serà el veritable culpable.

Quantico

Amb aquestes cartes, “Quantico” ha seguit una tendència inversa a la d’altres estrenes. Mentre el pilot va ser rebut amb una nota mitja d’aprovat alt però reaccions molt polaritzades, a mida que ha anat avançant, la valoració de cada nou capítol ha estat més positiva. L’audiència, tot i haver començat al pilot amb 7 milions d’espectadors i haver baixat fins als 5,5, es manté en un nivell molt més estable que les seves competidores de graella.

Alguns l’han volgut nomenar com la successora de “Homeland” i jo no diria tant, les dues aborden el tema del terrorisme de maneres molt diferents. És cert que al començar a veure “Quantico” s’ha de superar una mica el rebuig cap a aquest cast de joves sortits de revista, sobretot Priyanka Chopra (Miss món i estrella de Bollywood) i el seu molest accent, o Johanna Brady que sembla més camí d’un concurs de reina de l’institut que d’una escena d’un crim. Però amb els personatges ja presentats, la sèrie es converteix en una mena de guilty pleasure, i enganxa amb el seu suspens, amb com el va gestionant i perquè connecta amb aquella part detectivesca que portem dins que ens repta a veure si serem capaços de descobrir qui és el terrorista que ha mort desenes de persones.

Amb els quatre capítols emesos s’ha convertit en la petita addicció de la nova temporada i amb el ritme que porta, sembla que té els ingredients per continuar bé fins al final. A Espanya es podrà veure a AXN a partir del 5 de novembre i segurament després en alguna altra cadena, ja que Mediaset n’ha adquirit els drets d’emissió.QUANTICO

Creador: Joshua Safran
Directors: Marc Munden, Stephen Kay, Jennifer Chambers Lynch
Intèrprets: Priyanka Chopra, Jake McLaughlin, Yasmine Al Massri, Johanna Braddy, Tate Ellington, Josh Hopkins, Aunjanue Ellis, Graham Rogers, Anabelle Acosta
Productors executius: G. Mac Brown, Joshua Safran, Jake Coburn
Durada dels capítols: 45 minuts
Data d'estrena: 27 de setembre de 2015 (Estats Units), 5 de Novembre (Espanya)
Cadena Emissió: ABC (USA) / AXN (Espanya)


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X