Un dia perfecte per volar
5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

“Un dia perfecte per volar” és la nova pel·lícula de Marc Recha, protagonitzada pel seu fill Roc i en Sergi López. En una tarda ventosa, amb la mirada clavada a l’estel del nen que voleia en un immens cel blau. L’estel s’enreda en uns matolls i en Roc demana ajuda al seu pare per deslligar-lo.

I mentre el deslliguen i el tornen a fer volar, l’espectador és un observador omnipresent i veu com transcorre la tarda alhora que entra en el món màgic del nen. Marc Recha explica al seu fill quan el porta en cotxe a l’escola un conte: “La pilota del gegant”. És un relat de mils d’episodis on un Gegant que sempre té gana viu en un castell a prop d’un bosc on hi ha uns arbres que parlen Uhin Uhan Uhé i on viu el Bolet màgic i el Conill blanc de les orelles vermelles que duu un sarró que li ha passat el Bolet màgic amb unes pedres lluminoses i la pols màgica que fa servir per allunyar el Gegant perquè no es cruspeixi uns porquets de colors i els cabirols del bosc. És un conte que al llarg dels anys ha anat creixent. El Roc és diverteix parlant amb els personatges i proposant les diferents trames dels episodis.

diaperfectevolar0

Marc Recha explica que “el repte era crear una història amb la relació de complicitat que al llarg dels anys, un nen i el seu pare han anat construint a través de la seva convivència. Poder veure de molt a prop la relació entre el fill i el pare i captar amb un cert lirisme contingut tot l’univers invisible que l’infant construeix en el seu camí d’aprenentatge natural. Filmar aquest aprenentatge, de veure’l en directe i sense artificis i des de la subtilitat i el respecte. Acompanyar l’infant en el descobriment que fa amb les coses que l’envolten i la seva curiositat envers la natura, el paisatge i els seus elements que esdevenen màgics.”

Quasi ningú va entendre que feia “Un dia perfecte per volar” en la secció oficial del Festival de Sant Sebastià d’enguany. No dic que no tingui un punt d’encant veure com evoluciona la meravellosa imaginació d’un nen ni que no hagi un munt de bones intencions a l’hora d’utilitzar el filtre de la mirada infantil per parlar del que hi és i el que no però aquesta pel·lícula sembla fruit dels vídeos casolans de Marc Recha. Pot mantenir l’atenció durant una breu estona però no per tot un film, ni que sigui dels curts.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies