Estem a 21 d’octubre de 2015. El futur que va imaginar Zemeckis a “Regreso al futuro 2” ja ha arribat. I si ho hagués encertat així és com seria un dels vostres dies.

Us llevaríeu per anar a treballar després d’apagar el despertador amb una ordre de veu, miraríeu a la finestra que tindria una pantalla hologràfica amb un bonic paisatge (així evitaríeu veure les autopistes aèries passar per la vostra finestra) i, en vestir-vos, no us hauríeu de preocupar de cordar-vos les sabates. Les vostres vambes autoajustables es cordarien soles. Res d’ajupir-vos.

Regreso al futuro 2

Us prepararíeu l’esmorzar en el vostre rehidratador d’aliments. Que voleu unes torradetes ben calentones amb la mantega fosa i melmelada de maduixa? Doncs col·locaríeu una minitorrada, com una pastilla que posada en una mena de microones en sortiria convertida en la vostra torrada fumejant però cruixent quan la mosseguessiu.

Un cop ben esmorzats, us posaríeu la jaqueta per anar a treballar. No us preocupeu si les mànigues us queden llargues, igual que les vambes es corden soles, les mànigues se us ajustaran automàticament. S’ha acabat allò d’amagar les mans a les mànigues massa llargues.

Per anar a treballar teniu dues opcions. Podeu pujar al terrat, al garatge, per agafar el vostre vehicle volador. Vigileu d’ajustar bé les coordenades de temps en el condensador de fluzo, no fos cas que acabeu anant a una altra època. Però també podrieu optar per fer exercici, agafar el vostre monopatí volador i sense tocar terra anar a la feina xino-xano tot fent alguna pirueta i esquivant els molestos anuncis 3D de la nova pel·lícula de la saga més longeva de la història “Tauró 19”.

I si plou, res de paraigües o de preocupar-se per la galipàndria posterior. Un cop arribats a la feina clickeu l’opció de secat automàtic i llestos, tota la vostra roba passarà a estar seca com si res.

Quan plegueu arribarà el torn de prendre una copa amb algun amic. Anireu al bar i el robot que despatxa la barra (una pantalla televisiva que pot tenir l’aspecte de Michael Jackson o de qualsevol altre) us demanarà que voleu prendre. Demanareu una Pepsi i de la mateixa barra us sortirà una “Pepsi Perfect”, la nova generació de les begudes de cola.

En tornar a casa obrireu la porta amb la vostra empremta digital, posareu la televisió per seguir nou canals simultàniament i pregareu per què no hagi arribat cap fax amb alguna mala notícia. Clar que això sempre seria millor que no una videoconferència amb el vostre cap que us renyarà per la feina que us heu deixat de fer.

Que dur és el 2015!

Cinc errades

Regreso al futuro 2

No, ni els monopatins, ni els cotxes volen
Encara que existeixen prototips i s’estan fent proves, no, encara no és una realitat. Els cotxes no volen, bé que ens anirien quan es col·lapsen les entrades a Barcelona. Lexus ha fet recentment proves amb un monopatí que levita amb la força magnètica però encara és això, un invent en proves que es van fer precisament a Barcelona. Passa el mateix amb els cotxes, han fet algun experiment amb vehicles que semblen més una avioneta que una altra cosa, però ni semblen prou fiables ni sembla que, en breu, s’hagin de convertir en substitut de les quatre rodes tradicionals i terrestres.

Regreso al futuro 2

El Fax ha mort
Al futur Martí li arriba un fax del seu cap informant-lo que està acomiadat. La realitat és que el Fax és una antigualla desapareguda de fa temps de les oficines i de les poques cases particulars que en tenien. En l’època del correu electrònic, aquella manera d’enviar informació en paper, lenta i no sempre eficient, ha desaparegut del tot.

Regreso al futuro 2

Roba autoajustable i amb autosecat
Creieu-me seria ben feliç amb una roba que s’assequés a l’instant quan et pilla un xàfec i no haver de passar-te el dia moll o amb una roba que s’ajustés automàticament al teu cos, sobretot les mànigues o el llarg del pantalons (que els fabricants deuen pensar que la gran majoria som gegants). Però no, el fil i l’agulla encara continua vigent en la nostra societat de 2015.

Nike va treure unes vambes iguals que les de la pel·lícula, tenien llum i tot. El petit detall que els faltava és que els cordons eren de tancament tradicional.

Regreso al futuro 2

Encara depenem del petroli, res de fusió nuclear
En Doc afegia una mica de brossa i una pela de plàtan i ja està, el seu vehicle tenia combustible per iniciar el vol. Lamentablement en el 2015 encara depenem del petroli. La fusió nuclear encara no està prou desenvolupada ni és prou rendible (es consumeix més energia provocant la fusió que la que es genera) per alliberar-nos dels combustibles fòssils.

Regreso al futuro 2

Bars sense cambrer
No, tampoc ha desaparegut aquesta categoria laboral. Continuem necessitant que un cambrer, més o menys simpàtic, ens faci cas i ens porti el que li demanem en un temps prudencial.

Si sembla que serà real la Pepsi Perfect. En motiu del 30 aniversari de la pel·lícula i de l’arribada al 21 d’octubre, Pepsi va decidir fer realitat aquesta edició de la seva beguda.

Cinc encerts

Regreso al futuro 2

El cinema 3D
Potser és una de les coses que s’ha tornat més habituals en el 2015. Entrar a una sala de cinema amb unes ulleres posades i tenir la sensació que part de la pel·lícula t’envolta. No és ben bé com a “Regreso al futuro 2” on figures hologràfiques et poden atacar d’imprevist però ens anem apropant.

Regreso al futuro 2

Tablets
Un home s’apropa al Martí McFly per demanar-li que signi una petició per salvar el rellotge de l’ajuntament. Se li apropa amb una tauleta molt semblant a les existents a l’actualitat. Segur que aquella tableta no té ni punt de comparació de tot el que poden fer els Ipad ni el món de possibilitats que ens han donat.

Regreso al futuro 2

Ulleres de realitat augmentada
Arriba l’hora de sopar i el fill del futur McFly es col·loca unes ulleres i veu la tele. Fins i tot es pot respondre trucades amb elles. Us sona a Google Glass?
Ja hi ha museus que amb els smartphones incorporant-los a unes ulleres ofereixen als visitants unes videoguies que els submergeixen en les explicacions.

Regreso al futuro 2

Videoconferències
El cap del McFly del futur parla amb ell per videoconferència. Potser aquest és un dels encerts més evidents de Zemeckis. Qui no ha parlat amb algú altre mentre el veia per una pantalla utilitzant Skype o Facetime?

Regreso al futuro 2

Els drons
Després de la cursa accidentada de monopatins voladors un dron del USA Today fa una fotografia dels detinguts i l’envia al diari. Saben quants drons espien els nostres cels en aquests dies? Millor que no, segur que ens espantaríem. Tot sembla més maco en el cinema.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies