"Mig rey" de Joe Abercrombie
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

No hi ha ressenya de “Mig Rei” que no comenci dient que Joe Abercrombie és una de les grans veus del fantàstic actual, pel seu caràcter renovador del gènere. Les seves obres s’associen ràpidament amb termes com “grimdark”, una forma de destacar el tractament cru i amb un punt fosc i cruel. En definitiva es tracta d’etiquetes, i en un moment en el qual el fantàstic està vivint una era daurada quant a autors i vendes, les etiquetes són benvingudes per cridar l’atenció, però el que importa és que Abercrombie és molt més que tot això.

El volum inicial de la trilogia del Mar Trencat és la primera incursió de l’autor en la fantasia orientada al públic juvenil. Aquesta primera novel·la ens explica la història de Yarvi, el fill menor del rei, nascut amb una malformació a la mà que el converteix en indigne a ulls de tots, fins i tot de la seva família. Encara que Yarvi està formant-se per ser clergue, la mort del seu pare i el seu germà li obligaran a ser proclamat rei. No obstant això, el camí serà encara més dur del que esperava quan una traïció el deixi sol i perdut en un món dur regit per la violència i la falta de compassió.

Aquesta novel·la d’aprenentatge, malgrat estar dirigida al públic més jove, interessarà a tot tipus de lector del gènere. Els joves tindran una primera aproximació a la fantasia amb un text fàcil, sense massa complexitats argumentals, un ritme trepidant i un to lleuger. Els lectors més experimentats es trobaran amb una història que té totes les claus més habituals del gènere però tractades de forma fresca, filtrades per l’estil i la mirada d’Abercrombie, que no pot evitar afegir cruesa i realisme al que un altre convertiria en una faula plena de metàfores. Això no ho fa ni millor ni pitjor, simplement ens permet retrobar-nos amb la veu d’un autor que ha decidit escriure un llibre per a joves sense caure en el simplisme i, gràcies a això, és capaç d’interessar al públic més adult.

“Mig Rei” és una novel·la lleugera, fàcil de llegir però trepidant i molt emocionant. El viatge de Yarvi no ens és desconegut. Hem llegit històries similars i en la majoria d’ocasions, o com a mínim en aquesta, arriben a tocar el cor del lector gràcies a un personatge principal pur i ple de coratge, que se sobreposa al sofriment i troba aquesta força interior que el fa créixer. És una història de superació sense moralitats simples i és un viatge de creixement i maduració, amb la inevitable acceptació de la foscor que de vegades això comporta. La novel·la de Joe Abercrombie ens mostra tot això i molt més, perquè ens parla de l’amistat, de com un grup d’inadaptats pot afrontar tots els reptes quan treballen units. És, en definitiva, un cant a la diferència, a abraçar-la i a sentir-se orgullós per ella.

Personatges i diàlegs són el pilar principal en el qual l’autor es recolza per donar-li la profunditat necessària al text. En reduir complexitat argumental, que no temàtica, l’escriptor se centra a crear un repartiment atractiu que es comporta de forma coherent de principi a fi. I encara que és cert que alguns personatges i situacions s’assemblen a altres obres de l’autor o a obres de col·legues com George R. R. Martin, això no li resta valor al collage muntat per Abercrombie.

“Mig Rei” és una lectura recomanable per a totes les edats, molt especialment per al públic juvenil. Aquest troba aquí l’oportunitat d’apropar-se a un llibre apassionant que els encendrà l’espurna de l’esperit lector i els portarà a somiar amb noves aventures. Afortunadament ens queden encara dos lliuraments per davant: “Mig Món” i “Mitja Guerra”.Editorial: Rosa dels Vents
Web editorial
ISBN: 9788415961840
Pàgines: 384
Preu: 18,90 €


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X