Joana 2015 Batalla Campal
9.5Valoració

Les sales petites tornen a fer soroll. I molt de soroll…! En aquesta ocasió es tracta de la Plataforma I + D que acull la proposta “Joana 2015 Batalla Campal”, un espectacle amb quatre noms propis: Raquel Ferri, Javier Gamazo, Pablo Ley i Ester Villamor.

Tot sopant me n’assabento de com va sorgir l’espectacle, de com ha estat el procés creatiu, que gairebé va ser un text a mida per l’actriu, que Ley i Villamor ja feia temps que tenien ganes de treballar junts, que Ley va engrescar a en Javier Gamazo per acompanyar amb notes musicals la batalla campal de Joana… I és que es va sumant el talent, amb més talent, amb més talent i més talent… i el resultat d’aquest sumatori és un espectacle com aquest, dels que fan posar el públic dempeus.

Parlem primer del text. La dramatúrgia de Pablo Ley és senzillament brillant, una creació literària excepcional, d’aquells textos plens de poesia per llegir i rellegir i anar descobrint coses noves darrere les seves riques expressions i emocions. Ley agafa la vida de Joana i la porta a l’any 2015 per lluitar contra els monstres actuals. I va i torna, de la infantesa a la lluita i de la lluita a la infantesa. Reitero: senzillament brillant!

Després del text, arriba la direcció, de la mà del propi Ley i d’Ester Villamor. La posada en escena és curosa, meticulosa, i segueix les energies de la seva protagonista. Tota la forma és plena de sentit i escenifica pròpiament la batalla de la protagonista, la seva batalla interna i la seva batalla damunt del cavall.

Raquel Ferri, Raquel Ferri, Raquel Ferri… Quedeu-vos amb aquest nom. Veient la seva Joana no t’imagines a una altra actriu fent de Joana. Ella és Joana. No en hi ha cap altre! Ferri omple l’escenari d’energia, de records, de lluita. A través de Joana veiem el petit poble de València, veiem un castell i fins i tot muntem a cavall! (Quina manera de cavalcar!). La interpretació de Joana que ofereix Ferri dóna visió als ulls de l’espectador.

I acompanyant a Joana, apart del públic, Javier Gamazo, autor de la composició musical, capaç de fer els castells més grans amb la seva guitarra. Gamazo és l’acompanyant fidel, que mira a Joana i l’assisteix quan ella el reclama, amb la seva veu i els seus tocs de guitarra.

Joana 2015 Batalla Campal és una original proposta de dramatúrgia i de posada en escena que es beneficia d’una interpretació magistral. Vist el resultat, esperem que es pugui veure a més sales aquesta temporada. Molt recomanable!Teatre: Plataforma I + D
Web teatre
Autor del text: Pablo Ley
Direcció: Pablo Ley i Ester Villamor
Intèrprets: Raquel Ferri i Javier Gamazo


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies