Acomiadem la 48a edició de Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya amb “Into the forest”. Aquesta edició que ha estat més “intimista” que no pas d’ensurts i de gore sagnant amb una oferta eclèctica per satisfer tota mena de públics. Ja s’ha anunciat que en la propera edició es retrà homenatge al 50è aniversari d'”Star Trek”

Into the forest

Cloenda

“Into the Forest”, el film cloenda del Festival, presenta un món apocalíptic que defuig certs llocs comuns del gènere per plantejar hàbilment a l’espectador un futur -que s’intueix no massa llunyà- en què els humans viuen desconnectats de qualsevol tecnologia i  protagonitzen un retorn a la vida en la natura.

En un futur pròxim, una apagada massiva precipita la humanitat cap al seu final. En aquest escenari trobem Nell (Ellen Page) i Eva (Evan Rachel Wood), dues germanes que viuen amb el seu pare en una casa a quaranta quilòmetres del poble més proper. Empeses per les dificultats per sobreviure, les dues noies hauran d’enginyar-s’ho per lluitar contra la fam, les possibles malalties, els saquejadors i la seva pròpia soledat.

Ellen Page i Evan Rachel Wood aporten dues interpretacions plenes de matisos al servei d’aquest apassionant thriller apocalíptic. La directora, Patricia Rozema, ha comentat en la roda de premsa de presentació del film que el que la va seduir de la història -basada en el llibre de Jean Hegland- és la dimensió psicològica del personatges i “reflexionar sobre la nostra relació amb la tecnologia i de com de  vulnerables i fràgils podem arribar a ser ”. “Com a espècie, el humans estem redefinint la nostra relació amb la natura; la pel·lícula explora aquest tema, tot i que no pretén jutjar-ho”, ha afegit. La directora canadenca, preguntada pel paper de les dones a Into the Forest, ha manifestat que “a Canadà, tenim molta sort perquè hi ha moltes dones que han contribuït a l’art i altres disciplines; a nosaltres no ens sorprèn, però a fora m’ho pregunten molt això”. “Hi ha una meitat de la població mundial que no està sent representada en el cinema i això em causa pena, però quan faig les meves pel·lícules, no les plantejo voluntàriament com a dona”, ha precisat.

“Into the forest” té poc de les pel·lícules apocalíptiques que l’espectador està acostumat a veure a Sitges. “Intimista” és l’adjectiu que millor la descriu i, curiosament, també a una part del cinema que s’ha pogut veure en aquesta edició. “La bruja” no era ben bé l’estil de pel·lícula inaugural a la que està acostumat l’habitual a aquest Festival i, definitivament, “Into the forest” no ho era de cloenda.

palmares

Palmarès

“The Invitation”, ja us vam comentar que havia estat una de les sorpreses agradables,  es proclama guanyadora de Sitges 2015. “The final girls” aconsegueix dos guardons: el Premi Especial del Jurat i el Premi al Millor Guió.

“The Invitation”, de Karyn Kusama, s’ha endut el Premi a la Millor Pel·lícula de la Secció Oficial Fantàstic de Sitges 2015. En la roda de premsa de presentació del palmarès d’enguany, el jurat ha destacat l’alt nivell de les pel·lícules presentades i que ha estat una edició molt competitiva. L’altre guanyadora d’aquesta 48a. edició és “The Final Girls”, de Todd Strauss-Schulson, producció que ha obtingut dos guardons: el Premi Especial del Jurat i el Premi al Millor Guió. El Premi a la Millor Direcció ha estat per a S. Craig Zhaler, per la pel·lícula “Bone Tomahawk”.  El jurat ha concedit el Premi a la Millor Interpretació Femenina a Pili Grogne, pel seu paper a “Le tout nouveau testament” i el Premi a la Millor Interpretació Masculina a Joel Edgerton, protagonista –i director– de “The Gift”.

D’altra banda, el jurat de la Secció Oficial Fantàstic Sitges 48 ha atorgat el Premi als Millors Efectes Especials a la pel·lícula  “I Am a Hero”, de Shinsuke Sato. “Demon”, de Marcin Wrona, ha obtingut el Premi a la Millor Fotografia i “Turbo Kid”, d’Anouk Whissell, François Simard i Yoann-Karl Whissell, el Premi a la Millor Música. El millor curt d’aquesta edició ha estat per “They Will All Die in Space”, de Javier Chillon, que ha guanyat el Premi al Millor Curtmetratge.

A banda, els assistents a la 48a. edició de Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya han decidit atorgar amb els seus vots el Gran Premi del Públic – La Vanguardia a la pel·lícula “I Am a Hero”, de Shinsuke Sato, i el Premi del Públic de la Secció Panorama Fantàstic a “El Eslabón Podrido”, de Valentín Javier Diment.

Palmarès complet

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies