Marte (The Martian)
8.5Valoració
Puntuació dels lectors: (4 Vots)
8.3

Ridley Scott torna a donar un cop de puny sobre la taula amb una gran pel·lícula. Amb “Marte (The martian)”, segueix les petjades del cinema de ciència-ficció que inicià amb “Alien, el octavo pasajero” i que continuà amb “Blade Runner” i “Prometeus”. Sobre terrenys poc terrenals Scott desenvolupa el seu talent com pocs directors. És capaç de treure el millor de sí per a entretenir-nos i interessar-nos durant gairebé dues hores i mitja.

La tasca es complica, més tenint en compte que l’acció transcorrerà, principalment, en el planeta vermell amb un sol personatge. Matt Damon dóna vida a Mark Watney, un astronauta, botànic, a qui consideren mort que resisteix a totes les dificultats que se li posen al davant. I busca la manera de sobreviure en un terreny hostil i en unes circumstàncies gens favorables.

El guió de Drew Goddard basat en l’exitosa novel·la d’Andy Weir, “El marciano”, focalitza el relat en dos fronts: la supervivència i la comunicació. En el primer cas, la soledat de Watney, va acompanyada d’un ritme i dinamisme que ens permet seguir-lo amablement. En el segon, la comunicació apareix com a gran tema. I és que saber-se escoltat i la paraula de l’altre ens dóna vida i força per suportar les adversitats més dures. Però d’una situació aparentment encallada, on l’aïllament alenteix l’acció, les seqüències es van encadenant cap a una comunicació que enriquirà la narració. Així doncs, l’estructura dramàtica del film permet trobar un equilibri que sedueix els espectadors. Cal destacar, que la banda sonora de Harry Gregson-Williams ajuda a crear ambients i emocions que excel·leixen, encara més, el producte final.

Marte (The Martian)

Tanmateix, Ridley Scott se centra en els petits detalls per a vestir la història de quotidianitat. Un realisme poc comú en les pel·lícules d’aquest gènere que permet captar l’atenció del gran públic. Podríem afirmar, doncs, que l’habilitat d’Scott rau a saber construir una història que navega per les lleis de la metafísica futurista a base de partícules i particularitats humanes. La capacitat d’explicar-nos amb senzillesa el seu missatge fuig de qualsevol pretensió alliçonadora. Una història clara i directa, sense segones lectures. Amb algun excés de l’American way of life (en forma d’epíleg) que, tot i ser evitable, no desvirtua el resultat global. Si algú busca complexitats i masturbacions intel·lectuals que fugi d’aquesta proposta. En efecte, “Marte (The martian)” esdevé una pel·lícula apta per a tots els públics, absent de vanitat. Amb el principal objectiu d’entretenir-nos. I ho aconsegueix amb una sobrietat i elegància determinants. El millor Ridley Scott ha tornat de la mà d’una història de ciència-ficció que li fa un lloc destacat dins del gènere. Asseieu-vos, poseu-vos les antenes i gaudiu.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X