Els Muppets tornen a la televisió amb un xou diferent als anteriors, un mockumentary que, a la manera de “30 rock”, ens mostra els secrets de la producció de “Up late with Miss Piggy”, un talk show nocturn presentat per la coneguda Peggy. Una sèrie amb els Muppets de sempre però amb un to més adult. Funcionarà la combinació?

Des de l’any 1998 els Muppets no havien tingut presència televisiva en el prime time. Evidentment segueixen presents en altres franges i mitjans però la tele per a adults els trobava a faltar. Els upfronts de maig del 2015 ens portaven la sorpresa que ABC havia decidit concedir-los una altra oportunitat, aquesta vegada amb un format tipus mockumentary que parodia o beu de sèries com “Modern Family”, “Parks and Recreation” o “The Office”. Utilitzant el mateix esquema de producció amb una sola càmera, la sèrie segueix el dia a dia professional i personal dels personatges, amb el programa nocturn de Miss Peggy com a fil conductor.

Així ens trobem com Miss Peggy i Kermit ja no són parella però ell segueix sent el productor de l’espai, la qual cosa garantirà múltiples conflictes. Al seu al voltant tots els Muppets que coneixem com Rizzo, Fozzie, Gonzo o Animal ens explicaran, en molts casos en primera persona, les seves aventures dins i fora de l’estudi. Estaran acompanyats, com és habitual per multitud de famosos, totalment integrats en les trames de la sèrie. En els primers episodis, per exemple, han aparegut Elizabeth Banks, Imagine Dragons, Jay Leno, Josh Groban o Nick Offerman entre molts uns altres.

The Muppets ABC

Les intencions dels productors Bill Prady i Bob Kushell de tornar a apropar els Muppets a un públic adult estaven clares des del moment en què es va plantejar la sèrie: “Intencionadament o no, els Muppets s’han convertit en un producte per a nens en els últims anys. Volem retornar-los al que van anar inicialment i on van estar durant algun temps. Però tampoc busquem fer alguna cosa que sigui difícil d’explicar als nens… Volem explorar les vides i les emocions dels personatges, diferenciar-los i que deixem de veure’ls com un tot”.

Les crítiques han estat en general favorables encara que existeix un cert nombre de veus a les quals no els convenç aquesta aproximació més humanitzad. En Metacritic, la sèrie ha rebut una nota de 62 sobre 100, basada en 30 ressenyes i en Rotten Tomatoes la nota és d’un 65 sobre 100 amb el següent comentari general: “Els Muppets proporcionen nova energia a aquesta franquícia i, encara que els fans de tots els temps poden sentir-se decebuts per la proposta més adulta, els personatges retenen tota la seva essència”.

Amb només tres episodis emesos fins ara, és difícil donar una valoració definitiva, doncs les comèdies solen créixer (o enfonsar-se) en la primera dotzena d’episodis, però al meu entendre estem davant d’una de les grans comèdies de la temporada. És intel·ligent, fresca i retrata correctament als personatges, amb la màgia dels Muppets però amb una bona dosi de realisme cínic. Ho té tot per triomfar i per retornar els personatges al lloc que mai haurien d’haver deixat, però necessiten una mica de temps per assentar les bases del seu univers de ficció i del seu to de comèdia. L’audiència decidirà, com sempre, el destí d’aquests personatges però jo, com a gran fan, espero que aconsegueixin la treva que necessiten per convertir-se en la gran sèrie que tothom vol veure. Mentrestant, a riure i a somiar amb les creacions de Jim Henson.The Muppets

Creador: Jim Henson, Bill Brady, Bob Kushnell
Directors: Randall Einhorn
Intèrprets: Steve Whitmire, Eric Jacobson, Dave Goelz, Bill Barretta, David Rudman, Matt Vogel, Peter Linz
Productors: Bill Brady, Bob Kushnell
Durada dels capítols: 22
Data d'estrena: 22/09/2015
Cadena Emissió: ABC

Web oficial


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X