Bluf
7Valoració

BLUF és un compendi d’històries entrecreuades sobre personatges que decideixen canviar de vida i sortir a buscar la felicitat. Persones que desitgen viure la vida d’un heroi de pel•lícula però que comencen a fer-se grans i s’adonen que la vida que ells havien somiat no és la que tenen.

Poden aquells que han fracassat estrepitosament cop rere cop canviar la seva sort amb una mica de voluntat? És possible rectificar i començar de nou? Pot una abella dirigir una multinacional? Aquestes qüestions, i d’altres que mai no havíeu pensat que us preguntaríeu, troben la seva resposta a la nova producció de la companyia La Calòrica.

La Sala Beckett obre la temporada amb una proposta explosiva i trapella, un tipus a la que no ens té acostumats. En aquest muntatge, escrit per en Joan Yago, coneixem un munt de personatges representats per només cinc actors.

Uns personatges aparentment d’allò més vulgars que no triguen en desmentir el prejudici: són extravagants, excèntrics, sovint maquiavèl•lics i , fins i tot, entranyables. L’obra aconsegueix un ritme constant i productiu trencant la realitat i establint que el públic és també partícip de l’espectacle.

Els intèrprets de la companyia fan tot el possible per tal d’aconseguir la riallada d’un públic atònit davant un show de varietats com aquest, objectiu que compleixen.

El director, Israel Solà, pren varies referències per a trobar un estil diferent a cada trama de la història, del realisme més tràgic al surrealisme més potent. El resultat és una comèdia ràpida, absurda i desconcertant que irremeiablement recorda a una sit-com de la dècada dels noranta. Dins l’univers de BLUF tot és possible: el desamor, la insatisfacció, la paranoia, l’esperança… Tot tractat des del punt de vista de l’humor per a treure pes a una temàtica vital que ens envolta a tots, la necessitat de triomfar i ser el més feliç en una societat que t’empeny al fracàs.Teatre: Sala Beckett
Web teatre
Autor del text: Joan Yago
Direcció: Israel Solà
Intèrprets: Xavi Francés, Aitor Galisteo Rocher, Júlia Truyol, Alba Florejachs, Esther López, Marc Rius, Ricard Farré


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies