Dona no reeducable
10Valoració

“Em va semblar que amb aquest segon monòleg, també extraordinari, i que també tenia la cara i la veu d’una actriu, Míriam Iscla, podíem enriquir encara més aquest nou diàleg dels nostres espectadors amb l’autor. I així hem fet el que abans se’n deia un programa doble. Decisions gairebé sobre el terreny, tal com semblen escrits els dos textos de Massini. Teatre d’urgència. Urgents. Necessaris.”

Les paraules del traductor i director de l’obra, Lluís Pasqual, no poden ser més encertades per a descriure les adaptacions de Stefano Massini que el Teatre Lliure ha escollit per a obrir temporada. Dona no reeducable va molt més enllà de la funció d’entreteniment del teatre . És completament necessària, és una bala carregada de dura realitat. A través de la tràgica historia de la periodista Anna Politkóvskaia ens endinsem en un gairebé desconegut conflicte rus – txetxè de principis de segle. Una dona valenta que, entre tortures, amenaces i atemptats es manté fidel al seny i a la integritat.

No és habitual trobar un text tan net de pretensions i guarnicions, tan desagradablement gràfic i alhora tan summament captivador. Narra una historia real tal i com la periodista ho feia: limitant-se a explicar fets, tots els fets, del seus ulls al paper.

La posada en escena, senzilla però eficient, sitúa en tot moment l’espectador dins el marc històric, polític i social en què la protagonista es trobà.

Míriam Iscla fa una feina excel·lent revivint la periodista, transmet amb èxit tota la força i valentia d’una persona excepcional sense deixar-se portar per l’emoció ni caure en la llàgrima fàcil. Iscla s’ha esquitxat del text, tant que el públic queda incapaç d’imaginar-se qualsevol altre actriu en el paper.

Irremeiablement, l’espectador surt del Lliure amb el cap ple de preguntes, angoixes i amb una ànsia impenetrable de revolució recorrent-li l’esquena.

Gràcies a les paraules de Massini i la impecable interpretació d’Iscla, la periodista compleix l’objectiu per el que va donar la vida: que la veritat estigui en possessió de tothom i que ningú quedi emmascarat. Ets lliure, Anna.Teatre: Teatre Lliure
Web teatre
Autor del text: Stefano Massini
Direcció: Lluís Pasqual
Intèrprets: Miriam Iscla


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies