Una professora de política internacional, ex agent de la CIA que rep una sorprenent oferta de feina: fer-se càrrec de la Secretaria d’Estat dels EEUU. Aquest és l’inici de “Madam Secretary”, la sèrie que va estrenar la CBS fa prop d’un any i que va arribar a les nostres pantalles durant l’estiu.

“Madam Secretary” narra el dia a dia de qui ocupa la Secretaria d’Estat dels EUA, el seu equip i la seva família. La sèrie que el pròxim mes d’octubre estrenarà a EUA la seva segona temporada compta amb noms de certa rellevància. La producció executiva és a càrrec de l’il·lustre Morgan Freeman, la idea original de Barbara Hall, co-productora de “Homeland”, i el repartiment l’encapçalen Téa Leoni (“Jurasic Park III”) que dona vida a la Secretària McCord, en Tim Daly (“Sin cita previa”), que interpreta al seu marit, i en Keith Carradine (“Fargo”) com a President del Estats Units d’Amèrica.

Madam Secretary

ELS PERSONATGES

Elizabeth McCord (Téa Leoni)
Professora universitària i antiga assessora de la CIA. Decideix acceptar el càrrec de Secretària d’Estat després que el president nord-americà, el seu antic mentor a l’agència, li demani ajuda. No li queda una altra opció que acceptar el nomenament.

Henry McCord (Tim Daly)
Marit de Elizabeth i també professor universitari. Serà el seu principal suport per conciliar vida professional i familiar. Serà el primer que haurà d’assumir la conseqüències del seu nou treball.

Russel Jackson (Zeljko Ivanek)
Cap de Gabinet del president nord-americà i el principal adversari a la Casa Blanca d’Elizabeth. No aprova els seus mètodes de treball, creu que li falta experiència i té gelosia de la seva relació en el president d’EUA

Conrad Dalton (Keith Carradine)
President d’EUA i antic mentor d’Elizabeth. La dimissió de l’anterior secretari d’Estat li fa sospitar que diversos membres del seu equip volen sabotejar el seu mandat.

Madam Secretary

LA SÈRIE

“Madam Secretary” té una doble estructura de narració. D’una banda, els 22 capítols tenen com a eix principal els diferents conflictes en que els EUA es troben immersos, s’inicien i conclouen en cada episodi. A l’altra banda, un parell d’històries d’intrigues i traïcions que es desenvolupen durant tota la temporada i van avançant en la seva resolució a mesura que es deixen enrere els capítols. Una estructura de sèrie processal que ens recorda més a altres generes que no pas al polític.

Un gran punt a favor és la tracta de temes molt actuals (acord nuclear amb l’Iran, crisi econòmica a Grècia,..) però veient com es tracten cert temes, podria dir-se que aquesta ficció és més crítica amb “els de casa” que amb els tercers països que hi apareixen. Potser per evitar ferir susceptibilitats, potser influència de la visió del món del seu productor executiu. Així, malgrat pecar en alguns aspectes d’idealització en com haurien de ser les coses vers com són, és un producte prou digne.

La sèrie no tindrà la transcendència i fama que n’han tingut altres però és fàcil de seguir, està ben feta i entreté.Madam Secretary

Creadors: Barbara Hall
Directors: Eric Stoltz, Dennie Gordon, David Semel, Morgan Freeman i Rob J. Greenlea
Intèrprets: : Téa Leoni, Tim Daly, Željko Ivanek, Keith Carradine, Bebe Neuwirth, Patina Miller, Geoffrey Arend, Erich Bergen, Sebastian Arcelus, Evan Roe i Wallis Currie-Wood
Productors executius: Barbara Hall, Morgan Freeman, Lori McCreary i Tracy Mercer
Durada dels capítols: 45
Data d'estrena: 21de setembre de 2015
Cadena Emissió: CBS

Web oficial


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X