Crecenunsoldéu
8Valoració

Com tantes vegades, el teatre ens planteja preguntes en veu alta sobre un tema que ens afecta, que ens commou dia a dia i pel que la majoria de les vegades no tenim resposta. O algú creu posseir les respostes a les preguntes que exploten tots els dies, en carn viva, en aquest tros de terra mil•lenària denominada Franja de Gaza? Algú sap què més dir? O, simplement, què dir?

Stefano Massini ens ofereix tres perspectives molt diferents d’un mateix conflicte, la vida a la franja de Gaza, a partir de tres veus femenines interpretades per una mateixa actriu en forma de monòleg. Eden Golan, una professora d’història jueva; Mina Wilkinson, una soldat nord-americana, i Shirin Akhras, una jove estudiant palestina són les tres diferents formes de veure el món que descobrim a Crecenunsoldéu.

La posada en escena que Massini proposa és tan senzilla com significativa: quan el focus que il•lumina l’escenari canvia de color, així ho fa el personatge que l’actriu interpreta. Tot i la buidor escenogràfica, podem pensar que els colors escollits per a cada identitat (vermell, taronja i blau) estan carregats de simbolisme i que pretenen introduir el públic en un clima d’angoixa i instint de supervivència.

El conjunt il•lustra a la perfecció la profunditat de les diferències i, sobretot de les similituds. Totes tres són lluitadores a la seva manera, idealistes, bones, i totes tres creuen en un Déu. Malgrat tot, la tragèdia resulta inevitable quan la coexistència es impossible.

Rosa Maria Sardà aconsegueix transportar-nos pels laberints de la consciència i els temors de les tres dones amb un subtil canvi de intenció que no trenca amb la falsa aparença d’objectivitat. Tot i ser un text amb molta força, o potser precisament per això, el distanciament amb el públic és en tot moment necessari.

El Teatre Lliure, de la mà de la direcció de Lluís Pasqual, obre aquesta temporada teatral amb dues obres de l’autor Stefano Massini que reivindiquen la veu de les dones que mai n’han tingut.Teatre: Teatre Lliure
Web teatre
Autor del text: Stefano Massini
Direcció: Lluís Pasqual
Intèrprets: Rosa Maria Sardà


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X