"Anotaciones circulares", de Iban Petit
7Valoració

Estem de doble estrena. Avui es presenta a Barcelona una nova editorial que sota el nom de Expediciones Polares neixia a Donostia carregada d’il.lusió i esperit independent per donar recolzament a històries noves en forma de ficció, assaig i còmic. I es donen a conèixer amb el primer llibre que editen, “Anotaciones circulares”, el debut en la novel.la de l’escriptor basc Iban Petit. Per tots els que els vulgueu conèixer de primera mà seran aquest 29 de setembre a la Llibreria Laie (Pau Clarís, 85) a les 19:30.

El protagonista de “Anotaciones Circulares” és el Marcos Amable, un noi de 34 anys amb una bona feina, un bon amic a qui li pot parlar de tot, uns pares que l’acullen cada dia per dinar, sense parella però amb un interès inconstant per una companya de l’oficina. I tot i així, la sensació que la seva vida no l’omple i que la seva única via d’escapament són les anotacions que fa cada dia en una llibreta. Un dia, a la platja, nedant, coneix a l’Alline, una noia que el fascina i que li desperta la visió d’un nou món, més lliure, on per fi podria desprendre’s del que el fa sentir atrapat. Per la seva banda, l’Alline, una jove pintora que creia viure la vida en llibertat i sense directrius marcades pels altres també posarà en qüestió la seva forma de sentir i estimar després d’aquest primer encontre fugaç amb el Marcos.

Sobre aquest senzill punt de partida Iban Petit construeix una història que combina amb elegància la senzillesa del quotidià amb l’extraordinari de les gran reflexions sobre la pròpia vida, l’amor, l’amistat o la família, i els moments que poden canviar-ho tot.

Amb frases breus que li donen molta agilitat, però que alhora destil·len un aire de poesia que impregna la novel.la, l’autor ens fica al cap i el cor dels seus personatges per, a través dels seus pensaments i sentiments, plantejar-nos la busca de la pròpia felicitat, de l’alliberament personal, de l’amor i l’afrontament de la vida i la mort.

Petit juga també a anticipar fets que passaran més endavant per després retornar-nos a un punt anterior i anar desplegant el camí fins a allò que el lector sap que passarà però no com ni quan. I així, a través de girs i reflexions, que van creixent i fins i tot dotant-se de misteri a mida que avança la historia, acaba teixint la circumferència que és el cercle de la vida de les seves anotacions circulars.

Arrodonit tot plegat per nombroses referències musicals i literàries que en forma de cites completen el text de la història, i una interessant barreja de llocs reconeixibles i altres amb noms anglosaxons, el llibre adopta encara més un aire modern i identificable pel lector.

El llibre fins i tot té la seva pròpia cançó, “Dos mundos“, composada per la banda pop AMA, i el músic Javier Sánchez acompanyará l’autor en la gira de presentació del llibre.

Celebrem doncs per partida doble. Per una banda el naixement d’un nou projecte cultural molt necessari en els temps que corren i la primera novel.la d’un autor a qui li seguirem la pista a partir d’ara.Editorial: Expediciones Polares
Web editorial
ISBN: 978-84-944149-0-9
Pàgines: 170
Sobre l’autor: Iban Petit (Donostia – San Sebastián, 1978) és un emprenedor incansable i, sobre tot, un escriptor de vocació i ofici. Durant els últims anys ha compaginat una carrera com a gestor cultural amb la d’escriptor, i ha col-laborat en diverses publicacions literarias i com a columnista en diaris locals. La seva primera novel.la es presenta com un relat ple d’emoció, de moments qüotidians i d’atenció als detalls. Una historia que ens recorda a les nostres pròpies vides en les que a vegades el real i la imaginació prenen el mateix camí.


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies