"La maledicció dels Palmisano" de Rafel Nadal
7Valoració
Puntuació dels lectors: (1 Vot)
7.8

Rafel Nadal ambienta a Itàlia la seva última novel·la “La maledicció dels Palmisano” i ho fa en un període convuls, amb les dues guerres mundials com a teló de fons. És una història de supervivència, plena de secrets i drames familiars, i també és una història de compromís, bàndols enfrontats i un país que contempla impotent la seva destrucció.

En un poble del sud d’Itàlia, la destinació de dues famílies queda lligada per sempre quan Donata i Francesca es conjuren contra la maledicció que persegueix als homes Palmisano, tots morts en la Primera Guerra Mundial. Les vinyes, les oliveres i l’excèntrica llar de la nonna Angela són l’escenari feliç de la infància de Giovanna i Vitantonio, que viuen aliens als secrets familiars. Però la Segona Guerra Mundial destruirà aquest escenari feliç i els obligarà a implicar-se en la terrible confrontació.

Rafel Nadal ens presenta una novel·la plena de girs, sorpreses i emocions. Un argument complex en un escenari particularment original són les principals bases d’una obra que atrapa i es llegeix molt ràpid. Els personatges no són particularment memorables, però compleixen perfectament per completar la trama creada per Nadal. És en la complexitat de les seves relacions on el lector troba les majors virtuts de l’obra; unes relacions que acaben sorprenent pels canvis i per la naturalitat amb la qual les diferents relacions i secrets són revelats en els diferents girs de la història.

L’estil de l’autor segueix sent tan treballat com en anteriors obres, amb diàlegs plens de sentit i de gran bellesa i descripcions no gaire extenses però que permeten posar-se en situació. L’escenari, aquesta bellíssima regió del sud d’Itàlia, suposa un bufo d’aire fresc i Nadal l’aprofita per relatar uns esdeveniments poc coneguts però que van marcar profundament la història del país.

“La maledicció dels Palmisano” és una bona novel·la, amb un trama dramàtica però amb moments molt bonics, que agradarà als seguidors de l’autor i a tots aquells que vulguin apropar-se a un episodi molt dramàtic en la vida dels italians.Editorial: Columna
Web editorial
ISBN: 978-84-664-1987-1
Pàgines: 384
Preu: 20,50 €


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies