Especial Flash Comics (1940-2015): 75 Años De Flash
10Valoració
Puntuació dels lectors: (2 Vots)
10.0

Aquest any es compleixen 75 anys des que Flash, el corredor més famós del món del còmic, comencés la seva veloç aventura el 1940. És per això que ECC Ediciones ens presenta un número especial per commemorar el seu aniversari editorial.

El gener de 1940, l’anomenada All-American Publications (més tard DC Comics) estrenava una nova antologia gràfica que reunia a diferents personatges. Aquesta antologia que esdevindria col·lecció es deia Flash Comics i presentava com a personatge principal i més important a Jay Garrick, conegut com The Flash. L’heroi que després seria membre fundador de la Societat de la Justícia començava doncs el seu camí cap a la fama mundial en un tom que barrejava el gènere superheroic que s’estava posant de moda amb la ciència més impossible.

La inhalació dels vapors de l’aigua dura van atorgar a Jay Garrick les seves habilitats i el van convertir en el primer superheroi especialitzat en un poder concret: la velocitat. 16 anys després, el 1956, Barry Allen, un àvid lector dels còmics del Flash de Jay Garrick, va sofrir un accident en el seu laboratori quan li va caure un raig que el va llançar contra una prestatgeria plena de productes químics. A partir d’aquí, Barry Allen va portar el mantell de Flash durant l’anomenada Silver Age de DC Comics i es va convertir en el Flash més famós. Tot i així, l’audiència seguia trobant a faltar a Jay Garrick i volien saber més d’ell després de la seva sobtada cancel·lació el 1951. Va ser a Flash #123 quan es va descobrir que Jay Garrick vivia en un univers paral·lel, donant així lloc a una nova col·lecció i a diverses col·laboracions amb Barry Allen.

75 anys de Flash

I, com no podia ser d’una altra manera, amb aquests tres importants números obre Especial Flash Comics (1940-2015): 75 Años De Flash. Una delícia per a tot fan de Flash, amb les portades originals i amb unes narratives que van marcar un abans i un després del món del còmic. Flash Comics #1 escrit per Gardner Fox i dibuixat per Harry Lampert marcava l’inici de Jay Garrick; Showcase #4 permetia a Robert Kanigher i Carmine Infantino escriure i dibuixar, respectivament, a Barry Allen; i Flash #123 o la famosa historieta anomenada El Flash de dos mundos no només unia als dos herois, sinó que va ser creada per l’escriptor de Jay Garrick i el dibuixant de Barry Allen. Tres números indispensables per tenir a la prestatgeria de còmics de Flash.

La resta de números inclosos en aquesta antologia segueixen tenint cert pes (com els que van aparèixer un any després de la primera publicació de cada personatge). I, encara que no desperten el mateix interès després dels grans nombres que hem comentat, segueixen enganxant i mereixent una interessada lectura, doncs són crucials per veure l’evolució del personatge.

En definitiva, Especial Flash Comics (1940-2015): 75 Años De Flash és un dels millors recopilatoris fets fins ara i la millor manera de celebrar els 75 anys de tan icònic personatge.Editorial: ECC
Web editorial
Pàgines: 136
Preu: 15,50 €
Guió: Brian Augustyn, Dennis O´Neil, Gardner F. Fox, Grant Morrison, Jeph Loeb, John Byrne, Mark Millar, Robert Kanigher
Dibuix: Ariel Olivetti, Carmine Infantino, Doug Mahnke, Ed McGuiness, Harry Lampert, John Byrne, Mike Parobeck, Ty Templeton
Format: Rústica a color
Edició Original: Flash Comics núm. 1 USA, Showcase núm. 4 USA, Secret Origins núm. 50 USA, Silver Age: Flash núm. 1 USA, Flash 80-Page Giant núm. 1 USA, DC Comics Presents: Flash núm. 1 USA


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies