Irrational Man
7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Comença a ser una tradició. Arriba un nou any i Woody Allen ens ofereix un nou film. Aquest cop és “Irrational man” amb Joaquin Phoenix i Emma Stone en una comèdia amb tocs de thriller que millora les darreres obres del director novaiorquès.

Els protagonistes de “Irrational man” són la Jill (Emma Stone), una estudiant universitària, i l’Abe (Joaquin Phoenix) un professor de filosofia amb idees polèmiques que arriba al campus per impartir classe. Entre els dos s’estableix una connexió especial que posarà en perill la relació de la Jill amb el seu nòvio (Jamie Blackley). Tot canviarà quan una conversa escoltada a l’atzar els plantegi un dilema moral que els canviarà la vida a tots dos.

Irrational man

Woody Allen té el do d’agafar un petit detall, com ara una conversa aliena escoltada en un restaurant i convertir-ho en una disquisició sobre si és perdonable fer una acte moralment qüestionable pel fet que provoqui un bé comú. La gràcia del seu cinema és confrontar dos personatges diferents de manera que dialècticament enriqueixin el film. En aquest cas una noia vivaç, optimista que gaudeix de la vida -una encantadora Emma Stone- i per l’altra un professor de filosofia cansat de tot i tothom -un fofisà però solvent Joaquim Phoenix. De la seva confrontació de caràcters i idees amb aquelles converses eternes pròpies del cinema d’Allen surt el més interessant del film, però se li troba a faltar un punt de sentit de l’humor i  de la ironia que també li són habituals. Curiosament el més irònic és el desenllaç… i aquí ho deixo.

“Irrational man” no és de les millors obres de Woody Allen, però queda per sobre de les seves dues darreres obres, les lleugeres i insulses “De Roma con amor” i “Magia a la luz de la luna”. Amb tot, com sempre diem, un Woody regular ja és molt millor que un munt del cinema que s’estrena setmana rere setmana en les sales. Per complir amb la nostra cita anual amb ell ja ens sembla suficient, fins que arribi el proper Allen.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X