Truco als meus germans
7Valoració

“Al centre d’Estocolm acaba d’esclatar un cotxe. L’Àmor busca la peça de recanvi d’un trepant en una ciutat en estat de paranoia i plena de policies. A la butxaca del davant hi té el mòbil, a la del darrere una navalla. Ha de trucar als seus germans. Ha de deixar de perseguir a la Valèria. Però el més important és intentar comportar-se amb la màxima normalitat… Seguim l’Àmor durant 24 hores intenses on la línia entre criminal i víctima, l’amor i la química, la paranoia i la realitat, es va fent cada cop més difusa.”

Després de l’èxit de Kyla (Fredor) de Lars Norén, espectacle guanyador del Premi Revelació de la Crítica de Barcelona 2014, el director catalano-suec Adrian Devant torna a reunir el seu equip per dirigir Truco als meus germans de Jonas Hassen Khemiri.

Sembla que aquesta temporada es porten les escenografies simples o nul•les, els monòlegs incessants que ataquen directament a la ment de l’espectador i els textos que amb res més que una veu que els faci justícia puguin ser entesos. Des de Psicosi de les 4:48 fins Crecenunsoldéu, aquest tipus d’obres han tingut un punt intermedi del 17 al 20 de setembre a la Nau Ivanow.

Adrià Díaz protagonitza aquesta peça en el paper d’Àmor, un noi que no troba mai el seu lloc i que no entén el seu món perquè no s’entén a si mateix. A ell l’acompanyen en Shavi (el seu millor amic, germà de diferent mare), la Valèria (l’etern i estereotipat interès romàntic) i l’Ahlem (la seva cosina, un esperit lliure). Tots ells serveixen per guiar a l’espectador pels entroncats laberints de la ment de l’Àmor a través de flashbacks, converses pujades de to o petits monòlegs on s’explica la veritat de qui és realment l’Àmor.

Les actuacions de Vicky Luengo i Marc Naya sobresurten al costat d’un actor protagonista que no acaba d’estar a l’altura del projecte que tenen entre mans. Les repetides equivocacions i la muntanya russa que va de la sobreactuació a la falta de veracitat no es poden passar per alt, ja que a certs moments fan que el públic desconnecti de l’escenari i la força del text s’esvaeixi, convertint-se ja no en una lectura dramatitzada de l’obra de Khemiri sinó en una simple repassada bàsica.

En l’àmbit de la direcció escènica, com ja ha estat comentat, s’ha optat per la simplicitat per tal de concentrar les forces en un text que s’aguanta per si sol tot i la seva dificultat interpretativa. La il•luminació i el so mereixen una menció especial, donat que són peces clau en els moments més intensos de l’obra i fan que el final estremeixi de la primera a l’última fila.

Truco als meus germans és una obra que mereix la millor de les sorts teatrals i que, amb pocs retocs, podria arribar a programar-se durant més temps per tal que més gent la pugui gaudir. Recomanable amb condicions.Teatre: Nau Ivanow
Web teatre
Autor del text: Jonas Hassen Khemiri
Direcció: Adrian Devant
Intèrprets: Adrià Díaz, Vicky Luengo, Marc Naya, Laura Sancho


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X