"Las horas del silencio" - Marta y Rafael Martín Masot
6Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Una Espanya de secrets és el panorama que dibuixen Marta i Rafael Martín Masot en la seva última novel·la “Las horas del silencio”. Ens parlen d’una Espanya plena d’històries desconegudes, de pèrdues no acceptades i de cerques que s’estenen durant dècades. I encara que en aquest cas es tracta de ficció, és d’aquelles que no estan gens lluny de la realitat.

La història alterna dos moments diferents. A principis de segle, Paula Belmonte neix amb una deformació en les cames i el seu germà Damián es pregunta que és el que ha passat perquè la seva germana hagi nascut així. En 1966, Ana Gaitán visita al bisbe Damián Belmonte per retornar-li un rellotge que ell va oblidar en el seu dormitori trenta anys enrere i demanar-li un favor: que enamori a la seva cunyada Teresa Valdeolivas per desenterrar un secret del passat.

“Las horas del silencio” és una novel·la que s’apropa als serials de sobretaula, un llibre que m’ha recordat a sèries que encara ara podem veure a les tardes de Televisió Espanyola o Antena 3 i també a les radionovel·les que fa quaranta o cinquanta anys eren tan populars al nostre país. No escric això com alguna cosa negativa, sinó com un referent de les sensacions que m’ha provocat l’obra dels germans Masot.

Estem davant d’un tipus de llibre que agradarà al públic amant de les novel·les de tall romàntic, dels serials i les telenovel·les. Les trames i els personatges estan desenvolupades d’acord amb aquest gènere i és un treball més que correcte. No és extremadament original perquè les històries de bebès robats han estat més que habituals en la ficció televisiva recent, però sí és una novel·la coherent de principi a fi. Els personatges tenen la profunditat dramàtica suficient per sostenir la història de principi a fi, i descripcions i diàlegs tenen un encertat to antic que reforcen tota l’estructura creada pels germans Masot.

No puc recomanar “Les hores del silenci” a tot tipus de públic per la temàtica i el to. Però aquells amants de les telenovel·les o els serials de tall dramàtic gaudiran amb una obra de qualitat superior a la mitjana en aquest gènere, ben escrita, amb personatges correctament definits i un desenvolupament intrigant i ben portat fins al final.Editorial: Roca Editorial
Web editorial
ISBN: 9788499189284
Pàgines: 288
Preu: 17,90 €


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies